Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Rekapitulace

Objevují se první případy nákazy. Soukromá laboratoř rychle a levně otestuje ty, které státní zařízení testovat odmítla. Stát na ni ihned zaklekne a testování zakáže.

Zakleknutá lékařka i přes přísný zákaz vyvíjí jednoduchý test a poskytuje ho všem zdarma. Celý svět kromě ČR jí může utrhat ruce. Ministr zdravotnictví prohlásí o zakleknuté lékařce, že je nakažená. Lékařka sdělí novinářům, že jí maximálně bolí záda od toho jak sedí v laboratoři dlouho do noci. Pod tlakem píáristů se ministr omlouvá.

Premiér jedná s ministrem zdravotnictví jako s nesvéprávnou onucí. Nikdo se tomu nediví, ministr zdravotnictví je nesvéprávná onuce.

Distributoři ochranných pomůcek jsou připraveni dělat svou práci. Vláda jim to zakáže a pro jistotu na ně zaklekne. Vláda tvrdí, že v pražské ÚVN se testuje. Novinář s podezřením na nákazu tam přijede a je odmítnut.

Po více než dvou týdnech od první nákazy je ustaven ústřední krizový štáb. V jeho čele je protizákonně náměstek onuce, vojenský lékař. Nastupuje vláda plukovníků a uvede se návrhem na zavření hranic na dva roky.

Národ zasedá k šicím strojům. Premiér tvrdí, že o žádném šití neví a všeho je dostatek.

Česká firma vyvine roušky z nanovlákna, které virus zabíjejí. Jejich masové výrobě brání to, že firma není z holdingu.

Nejznámější český výrobce destilátů vyrobí a rozdá desinfekci potřebným. Pak se sám udá celníkům a ti mu to dodatečně zakážou. Jeho kolegové, kteří by chtěli pomoci legálně, si podali žádost, a už třetí týden čekají na odpověď úřadů. Přilétá letadlo z Číny a vláda se mu hluboce klaní. Následně se zjistí, že nejdůležitější respirátory nepřiletěly, ty co přiletěly jsou evropanům malé, nedá se v nich dýchat a smrdí. Roušky jsou z hedvábného papíru a rychlotesty mají spolehlivost 20 procent.

Čeští výrobci ochranných prostředků nabízejí své kapacity. Ministr vnitra z útrob čínského velvyslance vzkazuje, že jeho čínské kšefty nikdo kazit nebude a stejně by to neuměl objednat.

47 0
možnosti
MV

a bylo by mozne pridat dalsi, ale vsichni vime, jak se "darilo"

a ti, co videt nechteji si zaminusuji a bude jim dobre u srdce - a to je fajn, alespon nekdo spokojenej s tim, jak se to tady vede

7 0
možnosti
PB

P46e43t19r 57B48u94r91i67a63n

30. 3. 2020 17:07

To jsou po domácku šité ochranné rukavice ze starých ponožek, pane Nováku? Jedna na pravou ruku, druhá na druhou a třetí jako daň na berňák?

4 1
možnosti
ZD

Souhlas především s bodem 5) a pochopitelně karma. Dovolím si připojit citát jednoho amerického presidenta, který je lékem na vlnou reakcí, která se na Vás snese: Je škoda, že ti co by stát řídili nejlépe jsou zaneprázdněni prací jako řidiči taxi nebo v kadeřnictví.

4 4
možnosti
ZH

;-D Já mám například tolik soudnosti, že o sobě vím, že bych stát řídit neuměl. Proto se do toho nehrnu. To však neznamená, že nejsem ani schopen rozpoznat, že ho někdo řídí vyloženě špatně.

5 0
možnosti
MS

M56a79r86e59k 26S70a36j42d48a

30. 3. 2020 16:36

Tak statni vyznamenani dost mozna opravdu dostane, protoze na Hrade sedi podobnej “charakter” :-P Jinak fakt pobavilo R^;-D

14 0
možnosti
Foto

Jak se tohle mohlo dostat pod hlavní zprávy? 8-o8-o8-o Tak silně tendenční text, to chce žaludek. Když člověk sleduje, co textem oslavovaný deviant a psychopat ve skutečnosti prováděl... no pane jo, dejte to přečíst všem lékařům, lékárnicím, hasičům, prodavačům, vojákům a policajtům, všem lidem, co šijí roušky... Nikdo z nich nebude věřit vlastním očím 8-o8-o8-o

29 4
možnosti
MV

fakt titulka? jo, je...ted jsem se podival

tady to jde od sesti k minus deseti. BOHUZEL

4 1
možnosti

Napsáno střízlivě, ale i tak to neprojde.Zapomněl jste ovšem zmínit jeho největší mínus v této krizové době, a sice, že neumí správně česky. A to je tedy větší malér než, že nejsou roušky.

3 5
možnosti
MV

tak to fakt, pani Sipkova, neprekazi

my mu rozumime, i kdyz mluvi jako Husak, my mu rozumime....

3 1
možnosti
MV

Vy to vidite takhle, jini opacne

pan premier vsem v ramci projevu rekl, ze za vsechna reseni bere osobni odpovednost - no tak uvidime...

jinak Prchal hadr - fakt ze jo

10 2
možnosti
MV

pani Sipkova, jen malej dotaz:

minus za me prijmeni, nebo minus za to, ze jsem napsal, ze kazdy vidime pana premiera jinak a ze sam prevzal osobni odpovednost? (viz jeho projev)

nebo za toho Prchala?

vite, placnout prstem do klavesnice se nauci i cviceny simpanz, ale napsat, proc..na to uz musi bejt fistron

4 1
možnosti
FZ

Cesta Hesenského ministra se mi zdá pro Bureše jako jediná správná....

3 6
možnosti
TB

Tak běžte příkladem.....

2 0
možnosti
TV

to napsal p.prchal pod pseudonymem, jinak to není možný

7 1
možnosti
RC

To je nejaka parodie, nebo ironie?

BTW, kdyz Vojtech v unoru hlasil, jaka je to vyborna situace, ze nemame jeste nakazene, tak jsem si rikal: Jen abys nedopadl jako Igor Nemec.... mesic se sesel s mesicem a je to tu....

az an to, ze na povoden se pripravit neda, na epidemii nam tvrdil, ze pripraveni jsme.....

11 1
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2084x
Podle lékařů má špatně vyvinutou žlázu společenské povinnosti, před lety nechal Moravu Moravou a usadil se v Praze.