Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těch odchodů a návratů už tu bylo mnoho. Je za nimi víc uražené ego než nějaké útoky trollů a zavistivců.

Přečetl jsem si zmíněný blog i část diskuse pod ním. Nic co by nějak vybočovalo ze zdejších zvyklostí. Kritické příspěvky mají v podstatě pravdu. Ano i já léta čtu stesky podnikatelů, jak je vláda má nechat být a oni si poradí. A podle mně si poradí i teď, ale jen když je vláda skutečně nechá být. Což ale neudělá, protože i nadále selektivně některým zakazuje a znemožňuje podnikat. Proto bych já osobně souhlasil s tou proklamovanou podporou, která ale podle mně nebude pro živnostníky, ale zase jen pro selektivně vybrané.

Je to ale daň za to, že skoro všichni, včetně vás, podporujeme víceméně fašistický model státu, který řídí i soukromé firmy, diktuje jim jak mohou se svým soukromým majetkem nakládat. Dneska chtějí všichni odškodňovat za nesmyslné kroky vlády, ale před pár lety titíž nadšeně tleskali, když stát likvidoval svými opatřeními nějakou konkurenci, s tím, že stát má právo regulovat zda můžete třeba ve svém podniku povolit nebo nepovolit kouření. Myslím že i mezi vašimi blogy bych našel nějaký, kde obhajujete tento model. A jak já říkám, každej nakonec dostane, co si zaslouží. Vůbec vám to nepřeji a je mi jasné, že to budete mít těžké, ale pokud jste opravdu pracovitý podnikatel, tak si poradíte. Podpora od státu ve výši 15000 nemá sloužit k tomu, aby vám zachránila podnikání, ale k tomu abyste s rodinou nějak přežil kritické období.

Mám za to, že i přes to nyní raněné ego jste chlap, kterého hned tak něco nepoloží a umíte se koukat na svět pozitivně. Párkrát jsem s vámi nesouhlasil, ale většina vašich blogů byla fajn a bylo by škoda kdybyste přestal psát úplně. Věřím, že až přebolí nynější bolístka, budete dál bavit čtenáře zdejších blogů.

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že základní podnikatelskou chybou pana Vlka, že při daném rozsahu podnikání nezměnil svou firmu na právnickou osobu, například společnost s ručením omezením, kde by ručil za dluhy toliko do výše vloženého kapitálu.

0 0
možnosti

....myslím, že sis spletl datum...apríl je až ve středu! ;-)

Davide, Ty se vrátíš...:-) Ať se daří!

4 0
možnosti
Foto

Život není jen o čtenosti nad tři tisíce a karmě nad třicet... To ty naštěstí víš. Ať se ti, Davide, daří věci, které tě těší a mají smysl, což zrovna o tomhle kolbišti nelze říci. Doufám, že se zas někdy uvidíme. R^V:-)

4 0
možnosti
Foto

Hmm, tak mi odchází jediný autor, kterého jsem měl jako oblíbeného. Škoda, že nás lidská závist a zloba dokáže tak znechutit, že raději ukončíme to co máme rád. Přeji hodně zdaru v podnikání a hlavně zdraví Davide.

12 0
možnosti
DV

D12a44v58i93d 98V26l89k

30. 3. 2020 11:37

Děkuju najdete mě jestli chcete na FCB rád si vás přidám do přátel.

1 0
možnosti
ND

Milý Davide, tvůj rozlučkový článek jsem si přečetla už před několika hodinami, nemůžu spát a přemýšlim o něm.

Ty víš, že velice obdivuji tvé obchodní schopnosti a poctivé podnikání, takže nejsem proti tobě zaujatá, tak to jen na začátek mého dopisu, jak bych nazvala tento můj komentář.

A teď k tvé tvorbě zde. Moc ráda jsem tě kdysi četla, tvůj humor mi byl blízký, ale v poslední době tvůj humor přestával byl laskavý a stával se útočný. Přiznávám se, že jsem uz mnoho tvých posledních článků ani neotvirala a diskusi už vůbec ne.

Žijeme těžkou dobu, čím dál těžší a propadame se do propasti, ze které se teprve budeme škrábat nahoru.

To všechno ovlivňuje naše jednání, jednání i diskutujících. Snažím se na na vše dívat z nadhledu svého věku, kdy už mě tak moc věcí nerozhází, ale o mně to není, chci jen říct, že zloba a urážky zde nepramení jen na jedné straně, sama to pociťují i v reakcích na mé diskusní příspěvky, ale na stranách obou "táborů".

Ty ses k něčemu rozhodl pod vlivem určitého tlaku a bereš zdejší svět jako nepřátelský, a on je, ale nejen pro tebe.

Bylo by dobré sám se zamyslet nad tím,čím jsi k němu přispěl i ty, nechat si odstup, odpočinout si od tohoto světa a zase se vrátit.

Nejsou to ode mě rady, jen tolik co si myslím já.

Je na tobě jak s tím tady nalozis.

Měj se hezky, držím ti palce.

9 1
možnosti
Foto

Paní Dubcová,

proč zmizel Váš příspěvek pod příspěvkem paní Kielbergerové?

0 0
možnosti
JK

Blogy nikterak nesleduji, je to pro mě nárazovka. Včera jsem pod Vaším textem přispěl do diskuse... Celou jsem ji nesjížděl, ale můj osobní dojem: každá kritika nebo opačný názor byl pro Vás útokem závistivého člověka. Uznávám, že jsou mezi námi i tací a uznávám, že některým dělá radost druhé vytáčet, říkáme jim trollové.

Prosím, a) najděte si spolehlivého člověka, kterému svěříte část pravomocí nad firmou; b) věnujte se manželce a rodině, kdoví jak dlouho tady budete; c) rubáš nemá kapsy, s sebou si nic nevezmete; d) neberte se tak vážně a diskuse pod svými blogy už vůbec neberte vážně.

4 0
možnosti
JK

Zapomněl jsem dodat dvě věty k prvnímu odstavci: "Ale přesto se mi zdálo, že mnoho věcí neberete jako obyčejnou kritiku nebo obyčejný jiný názor, ale osobní útok závistivce nebo hlupáka. Z Vaší strany to bylo občas, že "kdo nečurá s Vámi, čurá proti Vám." (Jen můj osobní názor.)

3 0
možnosti
DH

Myslím, že na to rozhodnutí má vliv spoustu okolností jež nás nyní obklopují.

Ale přece jen, není to unáhlené?

Vždyť psaní je prostředkem, jak se zbavit stresu a vtíravých pocitů, jak před časem doporučoval jinému diskutujícímu jistý zde publikující klasik s tím, že tuto terapii sám úspěšně užívá a může doporučit. A když to řekne diagnostická kapacita, pak na moudrosti, podložené vlastní zkušeností cosi bude. A tak nechávat literární tvorby v situaci, která každého z nás potkala a nějakým způsobem ovlivnila, ještě stojí za zvážení.

Vaše výtvory pro mne byly vždy povzbuzením, zejména když jste do většiny různorodých témat dokázal vložit většinou jakousi sexuální "vložku". (Ale fuj co jsem to napsal?) Mělo být "vsuvku", která dodává ten správný érotický náboj.

A musím poděkovat, že v tomto, stále doufám ne posledním, výtvoru jste na mě nezapomněl a připomněl i mé jméno a osobu.

Vážím si toho, skoro jako štěstí, které mne potkalo právě v diskusi u Vašeho článku, v němž jste popisoval problém s kašlíkem po požití sušenek BeBe v jistém prodejním řetězci. Díky tomu tématu jsem zjistil, že nejsem zapomnětlivý a pamatuji, co jsem četl ve slevových letácích, které jsou pro mně skoro tak oblíbené, jako zdejší rubrika "Blog", kde jsem měl tu možnost poznat i Vás a Vaše díla. Ale abych to nezamluvil. Hlavní štěstí, zda-li né téměř neuvěřitelný "zázrak" mě tu potkal a je neuvěřitelný a nezapomenutelný. Totiž právě v té diskusi, možná i díky Vám, jsem se sekal s něčím, co jsem dosud nepoznal. Právě zde jistý renomovaný, umělecky založený založený kolega a patrně snad i příznivec z vašeho kroužku, mému příspěvku poprvé přidělil "+", což je v této diskusi k dohledání.

Přestože jinak má souhlasná a obdivná vyjádření u jeho děl zdobí v souladu se svým grafickým citem šedými proužky.

Prosím, rozmyslete si své rozhodnutí ještě v souladu s citátem jednoho Vašich zdejších vzorů, jež v diskusi preSentoval dne 20.12.19 v 10:54 a které zní: "Máš právo nenávidět, ale ničíš se tím sám".

1 2
možnosti
Foto

Jsou lidé, kteří místo aby zalezli do nory ... .

13 0
možnosti
MP

Dost blogerů dělá zásadní chybu.Berou to svoje blogování, psaní příliš vážně.Bohužel si myslím, že patříte mezi ně a je to škoda.Pokud Vám psaní na tento blog přinášelo uspokojení, pište dál.Tak jako noviny mají jepičí život, blogy 2 x tak.Nemyslím si, že je dobré mazat nesouhlasné myšlenky čtenářů blogů,pokud se vyskytnou, a myslím ani nemazat někdy ironické, či až sprosté poznámky k článkům. Nastavují svoji hloupost ostatním čitatelům a sami se tím odsuzují

9 0
možnosti
Foto

J33a53n 38A90n36d27r33l34e

30. 3. 2020 10:58

Máte celkem pravdu. Nevím, jaké příspěvky konkrétně smázl David, ale sám na vlastní kůži jsem zažil nutnost příspěvky smazat. Jednalo se o sprostý útok na děti, lživé údaje ze soukromí a hrozbu v reálném světě, kterou se nakonec opravdu dotyčný pokusil spáchat. A to proto, že napsané na netu zůstává věčně, nechtěl jsem, aby si to v budoucnu zejména děti mohly přečíst či to na ně někdo mohl vytáhnout. Nesouhlasné příspěvky vítám, blogování je svým způsobem zábavná hra a k té střet patří.

1 0
možnosti
JN

Je to velká škoda, Davide. Sice jsme se co se týká politiky spolu neshodli téměř na ničem, párkrát jsme si v diskusi i vjeli do vlasů, ale Vaše blogy nikdy nebyly nudné a četl jsem je často a rád.

Mně také způsob diskutování některých lidí vadí (pokud jsou to ti, co sami píší blogy, je to o to smutnější...), a věřte, že takoví, které jste v diskusi jmenoval, jsou zde na obou stranách barikády a nemají si navzájem co vyčítat. A byť moc dobře chápu, že je z toho člověk často otrávený a říká si, jestli mu to stojí za to, věřím, že si svůj odchod ještě rozmyslíte, případně se po čase vrátíte.

2 1
možnosti
Foto

Přesně tak,

pokud by se pan Vlk objektivně podíval, jak jedinci z opačné strany řádí pod Vašimi blogy (o mých ani nemluvě), tak by musel uznat, že ta jeho strana je ještě horší.

Dalo by se říct, že pan Vlk ochutnal polévku, kterou jeho příznivci tolik krmili druhou stranu.

1 6
možnosti
Foto

Davide, ty kluku jeden, chápu Tě. Vím určitě, že humor tě neopustíR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,06
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik