Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Probém není jen v penězích, ale i v tom, že když se otestujete třeba 5.den po kontaktu s nějakým nakaženým, vyjde Vám, že jste negativní, budete si myslet, že máte vyhráno, jenže kdykoliv behem inkubační doby (14 dnů po kontaktu) se Vám to ještě může rozjet. Takže kdybyste chtel mít jistotu, musel byste se testovat každý den. Místo čištění zubů:-). Dokud nebudou vyvinuté testy, které to najdou z krve, řekne Vám test jen to, že virus se vám ještě nedostal do míst, kde Vám způsobí příznaky a kde on to z výtěru pozná. Takže má smysl testovat jen lidi, kteří mají příznaky.

0 0
možnosti
Foto

Napad super zaplatite to? Ty testy nejsou prave levne.A kde mate jistotu ze tzv vyleceny neni potenc prenasecem dale?

1 0
možnosti
Foto

J90a60n 81Š52i11k

29. 3. 2020 16:26

V rozporu se selským rozumem :-) je testovat všechny. Kdo je zdravý a nemá žádné příznaky a dostaví se na odběrové místo, test zjistí, že mu nic není. Na místě odběru se ovšem může nakazit. Nebo se nakazí o týden později v obchodě. Nevím proč se testování stále řeší, jako by to byla nějaká záchrana. Test má smysl jen u lidí s příznaky a maximálně s lidmi, kteří s nimi byli ve styku. Hezký den

5 0
možnosti

;-D to přece nejde.

0 0
možnosti

U testovací kapacity musíte vzít v úvahu počet obyvatel. 200T v Německu odpovídá zhruba 25 tisícům u nás. Plánovanou kapacitu máme 10 tisíc denně, což není tak dramaticky méně než v Německu.

Plošné testování všech obyvatel neplánuje žádný ne zcela miniaturní stát, není to rozumně zvládnutelné. Nedělají to ani asijské země jako Japonsko či Singapur, které epidemii zvládají slušně. Po jejich vzoru zavádíme inteligentní karanténu založenou na dostatečných kapacitách testování a rychlém trasování kontaktů nakažených, kde mohlo dojít k přenosu. Pak lze uvolnit přísná opatření a nemusí se pak masivně hroutit ekonomika.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS