Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A46l78e22š 64N78o57v96á74k

30. 3. 2020 22:36

kdyby byl ministrem zdravotnictví doktor Grünstein, nařídil by všem místo roušek klystýr. A hodně lidí by mu nadšeně tleskalo.

0 1
možnosti

J28a68n 62R27á67ž

29. 3. 2020 14:51

Jestli se nakazíte a zemřete je mi šuma fuk, ale když roušku nebudete při kontaktu s lidmi nosit a tím riskujete nakažení jiných, mi moc vadí. S tím příměrem o mouše a plotu jste mimo mísu. Koronavir totiž nelétá vzduchem jako moucha, není totiž bez nějakého nosiče života schopný. Něco si o přenosu tzv. kapénkové infekce a ochrany před ní, něco přečtěte.

Souhlasím ovšem s názorem, že nosit roušku pořád, tedy i v místech, kde nehrozí nebezpečí přenosu je hloupost, zbytečně se rouška zvlhčuje a snižuje se tak její funkce.

2 0
možnosti

Souhlasím s autorem článku, žádné nařízení nemůže platit dokonale v různých konkrétních situacích... Rouška ve volném prostoru, kde nejsou v blízkosti další lidé škodí přirozenému dýchání a nemá žádný smysl - kromě toho, že dříve provlhne a ztratí své ochranné schopnosti. Používejte roušku, ale s rozumem... Viz článek :

https://tn.nova.cz/clanek/ucitel-ceskych-lekaru-rousky-vsem-ale-s-rozumem-radi-kdy-ji-nenosit.html

3 0
možnosti

Karma R^ ... egoismus a vlastní rozum je mi mnohem bližší než nadšené hýkání ve šťastném kolektivu... Roušky momentálně spíše než ochranný prostředek slouží jako symbol solidarity v boji s virem... Holt mám problém s "autoritami" , jiný už nebudu... ale všem přeji zdraví, štěstí a hezkou neděli :-)

3 0
možnosti
Foto

Proniknutí viru rouška zabrání asi tolik jako prolétnutí drátěný plotem mouše. Tak je mrňavý.

I v dnešních informacích na Idnes čtu. Rouška zdravého neochrání. Ale šířením viru nemocným člověkem částečně ano.

Situace dnes odpoledne 28.3. na ostrově Vancouver Canada při dnešním nákupu. Roušky nenosí nikdo, pokladní pracují za mohutným plexisklem a nepřetržitě dezinfikují pás a odkládací plochu. Mezi regáli se zbožím jehož je stále dostatek, je šipkami na podlaze vyznačen jednosměrný provoz. Počet nakupujících je oproti normálu třetinový. ;-)

0 1
možnosti

"Vláda jako jedno z opatření v eliminaci šíření koronaviru nařizuje lidem povinné nošení roušek mimo bydliště"

Asi jste nečetl pozorně. Není to mimo bydliště, ale na veřejnosti. Takže pokud jste venku relativně daleko od lidí, není nutno. Použitelnost roušky lze prodloužit papírovým kapesníčkem, po zvlhnutí vyměnit. Nepříjemná situace je např. pro prodavače, kteří by měli být zarouškovaní celou pracovní dobu.

9 0
možnosti
Foto

I33v41a85n 20V87e22s45e94l17ý

29. 3. 2020 11:00

Protože jsem to bydliště několikrát slyšel z úst ministra zdravotnictví i jeho náměstka Prymuly tak stačil jeden dotaz na internetu.

Cituji z "Usnesení vlády České repibliky ze dne 18. března 2020 č.247 o přijetí krizofvého opatření - vláda v bodě I. zakazuje s účinností od 19. března 2020 od 00:00 hod. všem osobám pohyb a pobyt na všech místech mimo bydliště, bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének;...".

To nic nemění na tom, že nosit roušku při jízdě vlastním autem sám nebo s příslušníky domácnosti, nosit roušku v přírodě kdy nepozkám živáčka je nesmysl.

4 0
možnosti
Foto

Milý pane, marně se snažíte nasadit čtenářům svůj náhubek egoisty a statusu ojedinělého myslícího jedince, kterému ostatní nesahají ani po kotníky.

Já si budu dělat co myslím, že je správné. Totiž nosit roušku, aby i ostatní byli pod tlakem chovat se ohleduplně k ostatním. V Asii nosí lidé roušky téměř vždy, pokud jsou nachlazení. Protože je společensky neúnosné mít projevy respiračních chorob a nezakrýt se rouškou. Bohužel v naší "lepší a svobodnější" společnosti moc takových ohleduplných osob není. Proč? Protože je mnoho takových jako jste vy, kteří se chlubí tím, že mají oni vždy nejlépe zdravým selským rozumem podepřený názor. Nepředpokládám, že jste lékař a proto vás považuji za pouze částečně vzdělaného v této záležitosti. Nesouhlasím s teorií, že jedinec má tolik svobody, aby mohl sám diktovat společnosti svůj laický názor bez ohledu na pravidla, které ve společnosti nastolili demokraticky zvolení zástupci. Nepolitická politika neexistuje.

Jinak konejte jak je libo, dnes nestrašte totalitou asi jste ji nezažil. Ale pak se nedivte, že můžete být sankcionován (vzhledem na vyhlášení stavu nouze) vyšší sankcí.

15 1
možnosti

Nesouhlasím s tím jak je libo. Pan umělec si totiž neuvědomuje, že nošením roušky nechrání sebe, ale chrání ostatní.

2 1
možnosti
Foto

Ani při operacích se roušky nevyměňují po dvanácti minutách. Běžně se používají několik hodin v kuse. Účelem roušek je i tehdy zadržet kapénky, aby nepadaly do operačního pole. ;-)

6 0
možnosti

Podle dr.Sebka,nejsou tyto rousky co nosíme venku,rousky operacní.Ty mají podle neho prostupnost vzduchu podstatne ztízenejsí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik