Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Mě zase děsí takový ten přepjatý egocentrismus ohánějící se základními lidskými právy..

Ano, můžete mít pravdu pokud jde o účinnost roušek k zamezení šíření viru .. ale je to podloženo nějakou zkušeností (může to spíše pomoci nežli uškodit), je to ve výjimečné situaci a dočasné ..tak se v rámci přirozené disciplíny dočasně přizpůsobím, ať si o tom myslím cokoli.. Nebudu kvůli svému egu ohrožovat ostatní (pakliže bych neměl pravdu).

Disciplína (byť by šlo ne o úplně ideální rozhodnutí) je v určitých situacích důležitější nežli individuální přístup. Jak by válčila armáda, kdyby měl každý voják "svoji hlavu"? Jako horda indiánů..

Víc mi vadí trvalé "náhubky" .. kdy již nemůžete otevřeně polemizovat o určitých tématech, společenských jevech, sociálních skupinách atd. Kdy se musíte veřejně omlouvat za to, že jste někdy před 20 lety na nějakém maškarním karnevalu šel za mouřenína či dokonce můžete přijít o práci za zcela nevinné přirovnání k perské princezně.

A co třeba zákaz kouření v hospodách? Proč by si nemohl soukromý podnikatel provozovat kuřáckou hospodu, kam by chodili lidé s jasným vědomím, že se tam kouří?

Prostě dočasné nařízení nošení roušek mi vedle toho připadá jako prkotina. Nečiním tak "bezmyšlenkovitě" ale chápu to jako pokus o prevenci..tak to nebudu ostatním nabourávat. Krom toho, jestli jste v té přírodě byl, mohl jste si všimnout, že lidé tam dýchají čerstvý vzduch bez roušek ..ale když se míjejí, disciplinovaně si roušku většinou nasadí.

22 0
možnosti
LV

Tohle podepisuji. R^

3 0
možnosti
KK

Na propagaci nošení roušek není nic špatného, nařízení nosit ji na veřejnosti při rozumném pohledu a nevyžadování když dodržuju mnohametrový odstup od ostatních je taky OK.

Čeho se ale bojím je setkání s militantním rouškařem a kdyby to byl policajt se přímo děsím.

Jinak, někteří lidi jsou tak zblblí, že jsem dneska viděl nějakou starší paní okopávat na své oplocené zahradě záhon s nasazenou rouškou. :-)

8 0
možnosti
PL

P41e47t43r 41L76u88k98e36š

28. 3. 2020 20:34

"Náhubek" nenosím proto, že se v něm cítím dobře. Jen Vás nechci ohrozit. Stejný postoj očekávám od svého okolí a doufám, že to nebude trvat příliš dlouho. Prostě jsem ochoten spolupracovat. Na nějaké výjimky v nošení roušek moc nevěřím. Každý si je vysvětlí po svém a výsledkem je všeobjímající anarchie.

Nákupem pro rodinu strávím jednou za týden hodinu. Rouška funguje a rozhodně za 20 minut nezvlhne. Jediný problém mám s nařízenými rukavicemi, kterými se pokouším otevřít mikrotenový sáček. V takovém okamžiku je dobře, když se v mém okolí nikdo nevyskytuje. Zmocňuje se mě zuřivost a berserk kosící řady nepřátel je proti mě vcelku pohodový chlapík.

10 0
možnosti
AN

A84l26e33š 94N21o15v55á28k

28. 3. 2020 22:35

"...Jen vás nechci ohrozit..." to je právě ta manipulace, kterou se snaží autor blogu zvýraznit. Pokud jsem zdravý, tak přeci nikoho neohrožuji. Nošením roušky jako by si všichni převzali část nákazy, kterou nechtějí přenášet dál...taková kolektivní vina.

Vydatná mediální kampaň "...moje rouška chrání tebe..." tuhle manipulaci ještě zesiluje. Necháváme se snadno ovlivnit...proč srovnatelná propaganda nepřichází při obvyklé chřipkové epidemii, která mívá každoročně také desítky obětí?

2 0
možnosti
MK

Rv Ten příklad s USA se Vám moc nepovedl, stačí statistika. Obráceně na dálném východě roušky zabraly. Politiku bych do roušek nemíchal; je zřejmé, že velící mají na prvním místě ochranu občanů. Dost na tom, jaká politická smršť přijde, až pandemie odezní.

4 0
možnosti
VF

Italie - přes 10.000 mrtvých, u nás zemřeli další dva lidé. Nasadím si při pobytu mezi lidmi náhubek, jsem zbabělec.

5 1
možnosti
Foto

Nejste zbabělec. Jste opatrná.R^

7 0
možnosti
JB

Vážený pane ta "Totalita" vypadá úplně jinak. Buď jste zapomněl a nebo jste ji nezažil......

10 2
možnosti
JJ

No tak pokud by byla soutěž o největšího blba, tak byste určitě dostal můj hlas. Jinak s člověkem, který je osvícený, tak jako vy asi stejně nemá smysl diskutovat tak si to užijte.

12 10
možnosti
LV

Argument hodný intelektuála. Vytříbené, vybroušené, to by se mělo tesat...:-/

4 5
možnosti
MS

Já bych byl rád, kdyby už konečně bylo zveřejněno srovnání covidu, chřipky a rakoviny teď, když jsou zavedena karanténní opatření a podmínky pro šíření jsou stejné (tedy kromě rakoviny, která se nepřenáší).

Jinak máte pravdu. V autě řidič, kromě zákona o veřejném zdraví, podléhá a silničnímu zákonu, který přikazuje mít výhled, což se zamlženými brýlemi nejde. V obchodě to má smysl, na ulici, nebo na chodbě to má smysl. V nemocnici to má smysl, ale ostatní případy, které jste uvedl jsou už extrém.

5 0
možnosti
Foto

Rakovinu bych do toho netahal; ta, jak správně píšete, není infekční. To už bych spíš přidal dopravní nehody, při nichž taky dost lidí zemře.

0 0
možnosti
Foto

J20a40n 15A37n80d23r71l73e

28. 3. 2020 19:12

Asi máte pravdu, sám si také roušku sundávám, když jdu od autobusu přes lesopark domu a na tom pulkilometru nikoho nepotkam, ale 1) si přitom na ni urcite sahnu a hlavne za 2) kdyby vláda nenařídila to nošení úplně až nesmyslně plošně, tak si mnozí budou prostory a situace, kde roušky netřeba postupně tak nafukovat, až se nebudou nosit skoro nikde... To je jak s nulovou tolerancí na alkohol, 0,2 promile také nezabíjí, ale povolte to u nás...

6 2
možnosti
Foto

P14e96t42r 93O73m13e30l24k77a

28. 3. 2020 19:10

Dnes jsem byl v lese a vidím to s těma blbama tak 50 na 50. Vrcholem blbosti byla nějaká paní s rouškou, zcela osamocená na lesním palouku a cyklista na závodním kole řítící se značnou rychlostí na opuštěné cyklostezce s rouškou. :-)

13 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik