Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víceméně souhlas, avšak jak jste psal:

"...pojďme společně plivnout do tváří všem těm, kteří by všechny tyto snaživé, schopné a samostatné lidi nejraději viděli na kolenou"

To, bych v době koronaviru příliš nedoporučoval.. ;-D

3 0
možnosti
VS
VS

To existují vážně lidí, kteří dají mínus i za palec nahoru? 8-o ;-D

0 0
možnosti
KT

Bála jsem se rozkliknout článek, protože jsem zase očekávala sprchu fekálií na živnostníky a malé firmy.

Tito hlupáci si neuvědomují, že nastanou-li masové krachy bude velká nezaměstnanost a nebude na sociální výhody. Jejich slepotu vede nenávist ke schopnějším, kteří se o sebe dokázali postarat.

Podnikatelé i živnostníci by měli mít rezervu, ovšem toto je doporučováno každému, tedy i zaměstnancům.

Třídní nenávist je spolehlivou metodou vládnutí, "divide et impera" pochází patrně už z antiky a platí stále. Místo abychom se společně snažili krizi ustát a rovnoměrně si rozdělit ztráty, mnozí chtějí aby je nesli na bedrech jen někteří, hlavně aby se to jich samotných nedotklo.

Možná nastala doba, kdy by se měl každý zamyslet a nejednat pouze ekonomicky, ale i sociálně a místo nenávisti třeba podpořit místní výrobu a zemědělství.

13 2
možnosti
Foto

To myslíte, že nadbyteční státní úředníci by měli podpořit místní výrobu a zemědělství? To bychom ale o tato odvětví už přišli úplně. ;-DR^

2 1
možnosti

R^R^ Slibuji, že až TO skončí, zvýším konzumaci čepovaného piva a spropitné budu dávat 20% z útraty, místo dosavadních 10% (ale jen u mých oblíbených restaurací). A nemyslím to nijak ironicky.:-)

7 0
možnosti
MV

Pěkně vzorky žumpy jste vybral. A máte pravdu. Karma za blog. Děkuji

15 2
možnosti
ZS

Opakují se stále stejné argumenty:

1. Jakto, že živnostník nemá dostatečné rezervy, když po měsíci bez příjmu krachuje. Zkuste se zeptat zaměstnanců a troufám si říci, že po měsíci bez příjmů by na tom byla jejich velká část ještě hůř. Nekrachují všichni, ale v některých oborech je to fakt dost na hraně a tohle by mohla být poslední kapka.

2. To, že jim stát nařídí zavřít provozovnu je riziko podnikání. Není. Riziko podnikání je, když neseženete zakázky. riziko podnikání může být, že na vás stát navalí spoustu povinností, které vás nakonec udusí, ale není to, když vám stát nařídí zavřít krám, ačkoli jste neudělali nic špatného.

3. Stejně státu odvádějí minimum, tak co by teď chtěli. Jednak až tak málo neodvádějí - za zaměstnance platí v plné výši, daně včetně DPH a dalších také odvádějí. Jediné, v čem odvádějí méně oproti zaměstnancům je sociální a zdravotní "pojištění". Je zde navíc velké riziko druhotné platební neschopnosti, kdy dominovým efektem mohou padnout i zdravé firmy. Propad příjmů státu pak bude obrovský. A také pokud živnost zabalí a půjdou na pracák, přidají i jejich zaměstnanci a státu narostou výdaje, až se Šilerce zatočí kebule.

Udržet pracovní místa včetně živnostníků je vždy levnější než je zrušit - Němci na tohle přišli už za minulé krize, našincům to nedochází dosud.

26 1
možnosti
Foto

Když provozovna nebude vyhovovat hygienickým předpisům a hygienik ji zkrátka zakáže, tak také má stát hradit škodu danému živnostníkovi? A zkrátka momentálně teď nevyhovuje těm hygienickým předpisům žádná provozovna.

0 3
možnosti
Foto

Já si teda myslím, že tou nejlepší podporou by bylo, kdyby stát dal ruce od všech firem pryč. Žádná finanční podpora nebo odškodnění. A proč? Protože stát nemá žádné svoje peníze. Stát má jen ty peníze, které nám sebere. Takže ano, chci mít od státu klid. A to i v tom, že nebude zakazovat nikomu využívat služeb živnostníků, nebude tady vyhrožovat zákazem vycházení, když lidé nebudou "odpovědní" Nebude třikrát v jednom týdnu měnit dobu kdy si ten nebo onen může nakoupit. Nechá všechno na lidech ať se postarají. A s tím omezí veškerou svou činnost a propustí většinu svých zbytečných úředníků. Když se zruší omezení daná legislativou a lidi se nechají podnikat a plnit potřeby svých spoluobčanů, tak jak ukázaly nynější zkušenosti s rouškami, respirátory a plicními ventilátory, tak lidé dokáží jednat mnohem efektivněji a uváženěji než státní aparát. Jsem přesvědčen o tom, že kdyby státní představitelé sami nerozdmýchávali paniku svými chaotickými opatřeními, tak bychom se s epidemií vypořádali mnohem lépe. Ano, nepotřebujeme stát aby nám z našich peněz vyplatil almužnu, potřebujeme aby nám naše vydělané peníze nechal, abychom s těmi našimi penězi oživili zase ekonomiku, kterou stát tak nesmyslně zadusil.

5 1
možnosti
MV

Asi většina lidí v tomto státě nesdílí váš názor. Četli o Itálii a Španělsku. Nově o Británii. A tak to nechtějí.

1 0
možnosti
MK

Podle mě je váš článek nesmysl. A ano, každá firma by měla mít rezervy. A to neposlednejsi, jsem podnikatel, zamestnavam lidi a stojím. Vzhledem k tomu, že stát jinak konat nemůže, než jak koná, není to z jeho strany selektivní krok, aby zničil mě, ale nutnost. Proto nevidím důvod, aby mi hradil nějaké usle zisky. A ano, toto je riziko podnikání v nejčistší podobě. A nakonec, žijeme posledních 12let v době hojnosti, podnikatel, který nemá rezervy (materiální, finanční) ani po této době by neměl podnikat. A že jich takových znám...

13 11
možnosti
Foto

Mínus máte za ty "ušlé zisky"!

1 2
možnosti
Foto

I44v66o 40C71i46l22i93c44h

28. 3. 2020 10:14

Plně s Vámi souhlasím, není do dodat

6 1
možnosti
RB

Zavřeno máme 14 dnů a už krachujeme? 8-o

Co jste dělali v době hojnosti, že nemáte jako správný hospodář odloženo "pod polštářem" něco pro podobné případy? Jako OSVČ s 5 zaměstnanci přežiju 2-3 měsíce, protože tu rezervu na horší časy jsem si jako správný podnikatel udělal.

Klidně mě umínusujte do bezvědomí, ale ten podnikatel, který nemá bokem ani na 1 měsíc provozu, když mu vypadnou příjmy, tak je prostě nezodpovědný. Tečka

20 7
možnosti
VS

Tomu podnikateli (já mám živnost jen jako doprovodnou činnost k zaměstnání) jsou ale po léta strhávány nemalé částky, kterým vzletně říkáme "pojištění". No a každé pojištění, by snad v případě potřeby mělo mít i plnění, nemyslíte?

Koneckonců já nejsem příznivce nějakého plošného sanování podnikatelů, pouze se vymezuji proti třídnímu boji, který zde silně vnímám a prezentaci zásahů státu, jako "rizika podnikání"...

6 3
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4686x
Svobodu milující motorkář, ajťák, manžel, otec a věčný rebel... Je sice fakt, že svobody se nenajíš, ale budou ti chutnat ústřice v zamřížované cele?

Seznam rubrik