Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Abelovsky. Krasna myslenka! Jenze....!

Snad sam muzete udelat si pro sebe zkousku, jak by vase vize uspela. Zde je navod na tu zkousku.

Najdete si toho nejnuznejsiho obcana (nezalezi jaka narodnost) a obdarte tuto osobu vyssi financni castkou. Obecne mu muzete poradit, co ma ucinit s timto darem k zlepseni jeho zivota. Potom je dulezite pozorovat jeho cinnost. Jsem presvedcen, ze tento obnos proji nebo utrati za nepotrebne veci a nebude premyslet na vyuziti techto penez na vytvoreni zakladny pro lepsi zivot v budoucnu. (i kdyz vyjimky tvori pravidlo)

Mate moznost tuto zkousku rozmanite rozvinout. Jen jedna podminka musi byt dodrzena. Zadna pozdejsi rada tomu obdarenemu do konce darovane castky.

Preneste tuto zkousku do pomoci vetsi skupine nebo statu. Bez ukazky (vyuky) teto skupine ci statu k vytvoreni zakladu pro lepsi budousnost, vase pomoc nesplni vami vysnene cile.

Vyuka je zaklad. Mit vizi jak pokracovat s pomoci. Zde vsak zacnete narazet na ruzne teorie moznosti. Vase predstava jak pokracovat, je jina nez moje. Jako prekazky v teto predstave jsou vsechny ty ...ismi, ktere lidsvo vymyslelo. Zde je sila kultury, nabozenstvi, povery, ktere vasi pomoc urcite ovlivni.

Toto je moje znalost ziskana z vypraveni batovskych zamestnancu, kteri se snazili vytvorit zakladny skoro ve vsech castech sveta. Oni prinesli financni pomoc, snazili vyucit mistni obsahnout vyrobu a pomahali vytvorit jim tu zakladnu pro budoucnost. Jejich tezkosti byli neuveritelne.

Toto je muj pohled na vasi krasnou myslenku!!!

4 0
možnosti

R^ Ať tihle fantastové nejdřív zkusí integrovat naše Romy a pak se případně můžeme začít bavit o Africe a kde na to vzít

2 0
možnosti

pomoc méně rozvinutému a chudému zbytku světa vidím taky v jediném a bezesporu taky možném řešení: zásobovat je dostatečným množstvím nástrojů k obdělávání půdy, kterou budou zavlažovat vodou ze studen, které si vyhloubí. Aby to bylo názorné ve filmu Království nebeské zdědil Orlando Bloomm nějaký kus pouště s obyvateli a první co udělal našel tam vodu

1 0
možnosti
Foto

Každou vizi, kterou sem předložíte, vždycky někdo podrobí až zdrcující kritice. A na čím delší období je, tím spíš se dá kritizovat.

Čistě teoreticky se dá s vaší apelem souhlasit, ale jde zcela proti mentalitě lidstva na současné úrovni, tak se obávám, že podle vaší představy (byť jen 1. části) se vývoj budoucnosti odehrávat nebude.

4 0
možnosti
Foto

Proto píši o nutnosti, toto smýšlení změnit. Je to jediná možná cesta, jinak se budou stále dokola opakovat už známe scénáře z historie. Jsme-li toho schopni, to je věc jiná. Tou se chci a budu zajímat asi v pokračování, které jsem naznačil, aniž bych přesně nyní věděl, co vše v něm bude - ale byl jsem přesvědčen, že i diskuze pod článkem, bude jistě návodná. ;-) Jak píši, je to jen na nás. To, co si myslím o tom, jestli jsme toho schopni či nikoliv, je až další následná věc. Nechci ale předbíhat.

0 0
možnosti

Pane Ábelovský, domníváte se, že bohatší státy by se měly podělit o své bohatství s těmi chudšími státy. Znamená to, že si myslíte také , že ti bohatší ve státě se mají podělit s těmi chudšími v tomtéž státě? Jste si vědom toho, že ve státech ze kterých lidé prchají za "lepším" je řada lidí, kteří jsou bohatší než Vy a ti prchající jsou jim u zádele?

1 0
možnosti
Foto

Promiňte, co přesně zmiňuji ve své vizi, jako podstatné?;-) Není to čirou náhodou změna myšlení? To, že toho nejsme schopni, zatím, to zde sice dokládají mnozí, a paradoxně především ti, kteří si nejvíce stěžují, kritizují, remcají, ukazují prstíkem na viníky! Je k tomu potřeba vůbec cokoliv dodávat? Nemyslím si. Tedy mají lidé to, co si zaslouží. :-/Rv

0 0
možnosti

P97e48t83r 82D59r91a66p43a42l

27. 3. 2020 13:14

covid se nám narodil v průmyslovém srdci Číny, tedy v místě, které rozhodně není chudé

1 0
možnosti
Foto

... ale je přelidněné, není tomu tak? A to vůbec nemluvíme o těch, kteří tam za prací třeba dojíždějí, a v jakých oni žijí podmínkách, kdesi na periferii, na okraji. A jak se stravují, viz tržiště, odkud vzešli tyto všechny v článku zmíněné nákazy.

0 0
možnosti

Cestou by mohlo být založit politickou stranu, něco jako Help Africa. Ve volebním programu by byla pomoc chudým zemím a prvním konkrétním krokem zvýšení daní o třetinu, aby na to byly peníze. Takové strany zvítězí samozřejmě ve všech bohatých zemích. Dále se vyjde ze zkušenosti, co u nás pomohlo k integrování Romů a zrušení vyloučených lokalit a totéž pak uplatnit v Africe. Jak jednoduché :)

2 0
možnosti
Foto

... ano, děkuji za ukázku onoho starého způsobu myšlení, které je potřeba změnit. Neshledanou. ;-)

0 0
možnosti

J81i34ř78í 21F10o98g38e57l

27. 3. 2020 12:45

Předpokládám, žejste již polovinu svých úspor, příjmů a nemovitostí věnoval....

Nevím, proče se dělit s někým, kdo si to nezaslouží. S někým, kdo mě chce třeba zlikvidovat.

Je to přesně naopak. Příroda řekla, cesta globalizace je špatná.

3 0
možnosti
Foto

... ano, i vám ... děkuji, právě za ukázku toho, kde a v čem je problém lidstva - totiž v sobeckosti, zahleděnosti do sebe sama. ;-)Rv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS