Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem trochu prekvapen neznalosti pripravku (pilulek) k lecbe malarie. (latinske jmeno hydroxychloroquine), ktery mnoho doktoru v USA (jeden i ve Francii) snazi se jej pouzit proti teto dnesni nakaze. (dohromady s azithromycinem). Zde hovorim o tisku v CR. Tento lek (znamy od roku1934), je povolen na lecbu malarie od konce WW II. Vysledky u lecby 350 pacientu ve state New York, zadny nepotreboval byt umistnen do nemocnice a po lehkem prubehu, tito pacienti se mohli vratit do normalniho zivota. Dnes se zkousi pod dohledem FDA (The Food and Drug Administration) vetsi mnozstvi pacientu. Vysledky budou zpracovany a podle techto vysledku se udela zaver.

Pisi tento prispevek pro informaci.

0 0
možnosti

P86e60t74r 78M70u19n21z22a58r

27. 3. 2020 17:08

O tom se tu psalo už minulý týden, vláda dokonce upravila možnost jeho použití.

1 0
možnosti

Můžeme se tu donekonečna dohadovat o tom, nakolik jsou přesné odhady smrtnosti chřipky a koronaviru. Skutečný počet nakažených ani v jednom případě nikdo spolehlivě nezná, vždy to budou jen kvalifikované odhady.

Faktem ovšem zůstává, že proti chřipce se kromě nepříliš spolehlivého očkování v minulých letech nepodnikalo nic ani u nás, ani v Číně, Íránu, Itálii nebo ve Španělsku. A přesto, že se nikdy nic zvláštního nepodnikalo, tak se kvůli chřipce nemocnice nikdy neplnily lidmi s těžkými příznaky, nikdo nemusel řešit, že v řádu několika týdnů najednou není dostatek lůžek s řízenou ventilací pro těžké případy, doktoři v žádné z těch zemí nemuseli řešit koho budou léčit a koho jen nechají s utišujícími léky zemřít.

A najednou se jako na potvoru všichni od Číny přes Írán a Itálii až po USA jen tak pro nic za nic zbláznili a všichni bůhví proč panikaří a předstírají, že tyhle problémy tu najednou jsou. Tak to je jedna možnost. A nebo ta panika skutečně má nějakou objektivní příčinu, která se ve všech těch zemích projevuje víceméně stejně a záleží jen na tom, jakou zátěž zdravotnictví té které země snese, než začnou lidé umírat na chodbách (a doma).

Já věřím spíš druhé možnosti. Že jsou Italové nebo Španělé na tom s lůžky hůře než Němci, to rád věřím. Ale chřipku bez problémů zvládali i s tím, co mají. Takže už jen z toho důvodu se koronavirus jeví jako větší hrozba.

5 0
možnosti
Foto

Ještě k té Vaší úvaze o stadionech. Chřipkové epidemie probíhají každoročně, touhle dobou pomalu končí. Kdyby covid byla selanka, kapacity využívané pro nemocné s komplikovanoi chřipkou by nejspíš stačily i na covid. Covid 19 je mnohem nakažlivější než chřipka, navíc rád primárně napadá plicní tkáně (obvyklým nálezem u chřipky je spíše zánět průdušnice, který může přejít až na zápal plic, který je často způsoben sekundárně přidruženou bakteriální infekcí). Je tedy opravdu nebezpečnější.

4 1
možnosti

Dnes vas, pani Moudra, silne podporim. Vase pripominka je presna. Zde je opravdu nutno zabranit vyssimu nakazeni prave pro tyto priznaky. Dokud se nevyvine serum na ochranu proti temto tezkym pripadum, je netna karantena.

0 0
možnosti
Foto

Poznámky:

1. Ta loď, která je zmíněna v článku, je dobrým vzorkem pro smrtnost. Byli tam otestováni úplně všichni. Z 3711 lidí se jich 712 nakazilo, 11 z nich do dneška zemřelo (ti poslední v nemocnicích mimo loď, takže je nezachycují statistiky přímo z lodi) a 15 je doposud ve vážném stavu. Výsledek: smrtnost podle tohoto vzorku je do dneška přibližně 1,5 %.

2. Na lodi byla zavedena od 5.února karanténa v kabinách. Nákaza byla zjištěna 1. února, loď dána do karantény 3. února. To by možná mohl být důvod, proč se nenakazili všichni.

1 0
možnosti

Na té lodi byl dost vysoký věkový průměr - bohatí důchodci na výletě. Ale zase asi většinou byli spíš v lepším zdravotním stavu, i když řada z nich nějaký ten běžný civilizační problém mít mohla.

0 0
možnosti

Obdivuji Vás. Máte jistě kvalitnější informace a lepší tým odborníků než naše vláda. Nabídněte své služby těm vládám, které opožděně v podstatě kopírují opatření vlády naší.

3 3
možnosti

Mám úplně stejné informace jako Vy nebo kdokoliv jiný. Jenom nejsem líný si je vyhledat.

3 2
možnosti
Foto

Jestliže je osob, které prodělaly chřipku, aniž by byly zaneseny do statistik, podstatně více, pak je smrtnost na chřipku ve skutečnosti ještě podstatně nižší než uváděná. Tedy je podíl zemřelých ještě výrazně menší než u covidu. .

2 1
možnosti

Kdybyste to četla pořádně, paní Moudrá,věděla byste, že:

a) Předpokládám naopak, že lidí, kteří skutečně prodělali chřipku, je daleko méně, než kolik uvádí statistika

b) tvrdím, že jak data o chřipce, tak data o viru jsou naprosto nepoužitelná obecně, protože buď není přesná a ověřitelná cesta jejich vzniku, nebo nic nevypovídají o stupni promoření populace. Tím spíš nejsou použitelná pro závěry, které tak báječně lehounce činíte Vy.

PS Souhlasím s tím, že u té chřipky to teoreticky může být i obráceně - skutečně nemocných může být i více než uvádějí statistiky (i když při těch počtech nemocných na 100 tisíc obyvatel a v situaci, kdy se opět proplácejí i první dny nemocenské, je to málo pravděpodobné). Ale co to na celé věci mění? Snad je to, že sice nevíme nic jistě, ale zato to víme ještě více nejistě.

3 1
možnosti
Foto

U coronaviru se za nemocného pokládá ten, u kterého se to zjistilo testem. U chřipky se testuje jen pár nemocných. Kdyby se pak porovnávali i u chřipky zemřelí jen s pozitivně testovanými byla by smrtnost vyšší než u koronaviru.

3 0
možnosti

takže všichni lékáři, státníci, krizové štáby se mylí - tak to jim napište...

5 2
možnosti

A to je Váš argument? Promiňte, ale to je typický argument ovce.

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS