Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za problémy se zneužíváním si církev může sama. Ve Vatikánu jsou moudří a myslí si asi, že jsou nejmoudřejší ze všech. Ale - na logickou otázku kněze Rozkydala z Rakvic, kde v Bibli je uvedeno, že se kněz nesmí oženit, neodpověděli a vydědili, tedy vyobcovali ho z církve. A basta. Ještěže máme 21. století a nemohli ho upálit. Ano pane Šimku, Bůh nás má rád a chce, abychom se radovali. Ale v případě, že se společnost blíží chování neslučitelného se zdravým životním stylem podle Bible, zasáhne. Podobně jako to provedl v historii lidstva několikrát (Pompeje, a další). A posílá další, byť drobné zkoušky. Např. v neděli ráno(po půlnoci) musíme pootočit hodinami a rozhodit si tak biologické hodiny, zvykat si. A co děti, které máme všichni tak rádi...? Denně musí vstávat o hodinu dříve, nikomu to nevadí. A v neděli ráno ze zákona č. 54/1946 Sb. musíte provést tohle, jinak hrozí trest:

V těchto dnech o druhé hodině středoevropského času se posunou hodiny na třetí hodinu letního času. JARO.

V těchto dnech o třetí hodině letního času se posunou hodiny na druhou hodinu středoevropského času. PODZIM.

A zkuste se tímto řídit a ve dvě resp. ve tři hodiny ráno vstát a posouvat a posouvat. Platí pro všech 10 milionů občanů ČR a v našich krajinách od roku 1979 nepřetržitě! Kam jsme se to posunuli...?

0 0
možnosti
Foto

Posunuli jsme se do éry technické civilizace.

Ještě v 19. století platil v každém městě místní pravý sluneční čas. Cestující ve vlaku si musel přeřizovat hodinky na každé větší stanici.

Už předtím během postupného zavádění hodin vznikaly disproporce mezi středním a pravým slunečním časem. Aby se sešli profesoři, řídící se podle mechanických hodin s těmi, kdo se řídili podle Slunce, vznikla akademická čtvrthodinka.

A pokud se podíváte na Staroměstský orloj, postavený za Václava IV, tak zkistíte, že ukazuje dokonce čtyři různé časy najednou. Jeden pražský střední sluneční, další, který se vůči tomu prvnímu během roku odchyluje o +/- 2 hodiny (půlnoc má vždy při západu SLunce), třetí, který odměřuje mezi východem a západem Slunce vždy 12 hodin (takže denní a noční hodiny jsou různě dlouhé a během roku se mění), a jeden odvozený od pohybu hvězdné oblohy.

0 0
možnosti

Bůh a varovný prst? To příroda si reguluje přemnožení jednotlivých druhů..

Proč by Bůh trestal plošně lidstvo za hříchy jednotlivých kněží nějaké církve?

Co jsou děti ..a co je zneužívání..to jsou lidské normy a zákony.. To si musí lidé vyřešit sami.

1 0
možnosti

Protože v každém z nás je kousek Boha, řeší to i on prostřednictvím nás, hříšných lidí. Logicky. S poslední větou plně souhlasím, až na slůvko "musí". Protože musíme pouze opustit tento materiální svět, nic nemusíme. Zvláště po roce 1990 si každý může vstávat a ulehat jak a kdy chce, takže proč "musíme" v neděli ráno pootáčet hodinami. Tohle mně a dalším členům či příznivcům spolku "Čas pro Evropu" nevysvětlil.

0 0
možnosti

Bůh zvedl varovný prst? Nevnímám to tak! Podle své osobní zkušenosti vnímám, že Bůh nás má neskonale rád, že dokáže neskonale odpouštět. Jenom kněží hřeší? Každý z nás občas provedeme něco, čeho litujeme. A když si uvědomíme, jak jsme někomu ublížili, když nám to může být upřímně líto, pak Bůh neskonale odpouští. Aniž bychom si to zasloužili! Co říká Ježíš? Jdi a nehřeš více! :-)

0 0
možnosti
Foto

Proto jeden pokrokový farář vyvěsil ceduli:

Bojte se Boha, soudruzi.

Neboť věděl dobře, kde je satanáš ukryt.

2 0
možnosti

Myslím si, že ti lidé, kteří ze všeho zlého obviňují Boha, nevědí co říkají. To, že někteří z nich jsou kněží, ještě není zárukou pravdivosti takových obvinění.

Bůh dal při stvoření lidem svobodnou vůli. Adam si za rádce vybral hada a od té doby mu had radí, výsledky lze vidět.

Je docela možné, že za koronavirem je mutace, ale i třeba nějací vědci, kterým se experiment vymkl z rukou. O šílenci, který ho vypustil úmyslně raději ani neuvažují. Člověk žijící v temnotě, poslouchající rady hada je schopen čehokoliv.

0 0
možnosti

Koronavirus jen přirozenou cestou mutoval při pasáži přes domácí zvířata v jihovýchodní Asii. Totéž se běžně děje v této oblasti s virem chřipky! :-)

0 0
možnosti

Poslední dobou Bůh nic jiného nedělá, než zvedá prst. Teroristické útoky, rozsáhlé požáry, nákazy zvířat i lidí...

A co se týče církve, ten problém má každá privilegovaná komunita těšící se vážnosti ve společnosti a bez možnosti vnější kontroly. Kromě církve má třeba skandál americká policie bijící černochy (a střílející je na potkání), šoubyznys se zneužíváním dívek (či chlapců) atd.

Tichá tolerance z řad nejvyšších je to nejhorší, protože oběť nenajde zastání nikde.

2 2
možnosti

Americká policie střílejici černochy na potkani? Nezlobte se, ale když napíšete tohle, jak má člověk brát vážně jiná Vaše sdělení?

8 0
možnosti

Myslím, že je to varování pro každého člověka. Moudří se poučí... Zda budou moudré církve a jejich představitelé, to už je věc druhá. Já mohu ovlivmit spíše to, zda budu moudrý sám.

Přeji prima den.

7 0
možnosti

Souhlas. Doby, kdy si kněží mohli hrát na svaté, už skončily. Ať se zamyslí hlavně nad sebou a vrátí peníze a majetky, které si stejně nezaslouží.

1 3
možnosti

A kdo si tedy, pokud by církvi ukradené a vrácené majetky zase vrátila církev zpět, kdo si takové majetky zaslouží??? Fakt by mě Vaše odpověď zajímala.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS