Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Je zajímavé, jak mylně lze číst politické hry. Jen nevím, zda pan Stejskal prřekrucuje fakta záměrně či se v nich jen ztrácí. Palcem nahoru lze ocenit pouze soud, ktery svým ultimátem konečně rozhýbal politické elity a zabránil dalším zbytečným průtahům.

Pro ostatní zúčastněné bohužel palec dolů. Gantz, který si politickou kariéru vybudoval pouze na odstranění Netanjahua nevídaně zradil své voliče a spojence. Za tuto ubohost bude muset do smrti chodit pouze kanálama. Zločinec Netanjahu už po několikáté dokázal, že už mu jde pouze o premiérské křeslo, které zabrání soudnímu procesu.

A smutný Edelstein? Při vší úctě k němu celý povolební proces pouze brzdil. To se jednoznačně prokázalo rychlým vývojem po jeho odstoupení.

Bohužel, izraelská politika je už mnoho let jen těžko uvěřitelná komedie a žumpa. Největší podíl na tom má pravě korupčník Netanjahu

0 1
možnosti
Foto

Pane Obdržale, můžete zde vložit odkaz na pravomocný rozsudek izraelského soudu, odsuzující Benyamina Netanyahua z korupce? Pokud ne, jste sprostý lhář.

1 1
možnosti
RC

Gancova strana(17 mandátů z posledních voleb) dostane křesla ministr.obrany, spravedlnosti, zemědělství a zahraničí.

Jen jsem zvědav, jak taková to vláda vydrží od začátku května, kdy Bibi Netanyahu bude mít první stání u soudu ohledně možné korupce. Ministr spravedlnosti za gancovu stranu bude pod velkým tlakem Likudu.

A jak to ustojí?

Bibi Netanyahu naposledy vyhodil ministryni spravedlnosti A.Šaked před 9 měsíci jako špinavé prádlo pouze dopisem(normálně PM volá dotyčnému ministrovi, aby mu řekl o svém rozhodnutí a poděkuje za odvedenou práci). To samé s N.Bennettem.

A.Šaked musela odejít neboť ohledně imunity pro Bibiho razila cestu, že Bibi může použít stávající zákon a není potřeba nový.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za upřesnění, otazníků je tam jistě víc, vývoj si zaslouží pozorné sledování, nudit se v roce 2020 rozhodně nebudeme. O překvapení nebude nouze. Dobrý večer.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal