Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přidejte k tomu zákazu kádě s živými vánočními kapry.

0 0
možnosti
Foto

Možná by jim to mohla vysvětlit naše suita v čele s prezidentem. Když si teď naše státy tak pěkně rozumí.

0 0
možnosti
GK

1/ Slyšel jsem rozhovor se senátorem Pavlem Fischerem na ČRo Plus (dole odkaz). V článku je jen stručný výtah, dobré je rozhovor si poslechnout. Myslím, že bylo řečeno, že i kvůli SARSu bylo Číně (snad ze strany WHO?) řečeno, aby své trhy upravila na civilizovanou úroveň a nestalo se nic. Dále několik citátů:

"Evropská unie pomáhala Číně koronavirus zvládnout. Poslali jsme jim tam desítky tun pomoci. O tom se ale dnes vůbec nemluví, a není to ani měsíc. Mluví se jen o tom, jak nám Číňané milostivě posílají roušky".

"Zopakujme si fakt: virus pochází z nedostatečné hygieny v Číně. Z lokální krize se stala globální pandemie. Čína mezitím zametla stopy, celou věc tutlala a neinformovala nás včas. Navíc musíme připustit, že co se tam dnes děje, ani nevíme. Čína totiž vyhostila všechny zahraniční novináře, takže dnes máme zprávy pouze z oficiálních zdrojů. Takže musíme být velmi opatrní, abychom se nedostali do zápasu o interpretaci reality".

2/ Z blogu "EVROPA: Koronavirus řádí" na Psu (odkaz dole):

"Zřídka zmiňované je to, že Itálie je dnes domovem velké čínské komunity, která čítá více než 300 000 osob. Tito Číňané přišli do Itálie v posledních dvou desetiletích a získali zaměstnání v textilním a kožedělném průmyslu. Mnoho Číňanů žijících v Itálii pochází z Wu-chanu a Wen-čou, a řada z nich proto Wu-chan a Wen-čou navštívila během oslav čínského Nového roku 25. ledna 2020, kdy už čínské úřady nemohly epidemii dále tajit. Tito lidé se vrátili z Číny do Itálie dříve, než italská vláda pozastavila lety z epicentra nákazy. Epidemie koronaviru se nejdřív objevila v Lombardii - město Bergamo je jedním z hlavních center italského textilního průmyslu a následně bylo jedním z prvních postižených měst".

https://plus.rozhlas.cz/cina-si-vitani-letadel-s-rouskami-u-nasi-vlady-prece-objednala-jednaji-s-nami-8171371

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/evropa-koronavirus-radi.A200324_215456_p_zahranici_wag

0 0
možnosti
JK

J93a11n 67K17o23l88m33a29n

25. 3. 2020 11:50

...hele, vy, co sdílíte/píšete podobné příspěvky, nechcete se starat o sebe? ...to je asi, jako kdyby oni nám zakazovali zabíjačky a tatarák.....co byste jim tam otevřeli, mekáč ? co třeba trochu pocestovat po světě, mrknout na neturistické trhy pro místní, ochutnat a naučit se toleranci vůči jiným zvyklostem, národům/kulturám ? Co si něco načíst o jiných zvyklostech, náboženstvích...dát si věci do širších/historických souvislostí.... Myslím, že je každého národa/země věc, co dělá pokud to teda zrovna není "vývoj atomovky" a nebo plánování teroristických útoků (ikdyž i zde by se dalo polemizovat, proč je vlastně plánují)...můj názor.......taky mě napadá, jak je možné zcela otevřeně v nadpisu napsat lež "...odkud přišla další pandemie" a následně v textu (který už moc nikdo nečte) napsat, že "pravděpodobně" ...jo a mimochodem, zas Ti chudáci netopýři...smějeme se době, kdy se věřilo na polednice a draky a přitom jsme mnohem horší hloupější. Věříme každé hovadině, co se v médiích objeví a nám se hodí do krámu, a skrze své děti, okolí a sociálním sítím ji šíříme dál do světa raketovou rychlostí.....aspoň tak to vidím já.....naprostý souhlas s příspěvky Jan Burian zde v diskuzi...a taky si myslím, že strůjcem resp. šiřitelem korona apod. není nějaký mini trh támhle v Číně, ale globalizace s jejími důsledky, která byla stvořena "naším" civilizovaným světem, než nějací trhovci v Asii...

1 0
možnosti
MS

V pořádku pane Kolmane. Tak se starejte o sebe a nečtěte články pana Zdechovského ani reakce v diskuzi.

Nevšiml jsem si, že by náš tatarák a zabité prase třikrát ohrozilo celý svět. Vy ano? Kdy to bylo? Můžete napsat odkaz?

0 0
možnosti
JK

Neexistuje síla, která by dokázala pohnout s Čínou. Snaha jakého si poslance je jim úplně u... však víte, kde slunce nesvítí.

1 0
možnosti
Foto

Byl jsem pět let v čínské delegaci. Na začátku, když jsem otevřel téma odebírání orgánů vězňům svědomí, tak jsem měl stejnou reakci. Ale teď je vidět, že to nebyla pravda :-)

0 1
možnosti
VP

Včera plácala nesmysly Jourová na čro,dnes další další snaha europoslance jak se zviditelnit ..

2 0
možnosti
Foto

děkuji za vyjádření, kam Vám mohu poslat klíčenku?

0 1
možnosti
VM

Nevím proč pan Zdechovský vypichuje jenom Čínu (nejspíš politické zadání), přece tyhle trhy jsou v celé Indočíně ba i v Africe. Je to velice těžké, něco takového zakázat, když by to postihlo 3/4 všech obyvatel Země.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, protože virus teď opět přišel z Číny, stejně jako SARS. Právě i kvůli čínské medicíně, se na jednom místě setkají velmi specifická zvířata, která by se v přírodě mezi sebou, natož s člověkem nesetkala - ani na těch afrických trzích to není až tak "pestré" + není tam ta potřeba vidět před sebou zabít konkrétní zvíře. Jinak v blogu je i opakovaně zmíněno, že je to i v dalších asijských zemích, s tím "politickým zadáním" jste mě tak proto vyloženě rozesmál. Čína už byla několikrát schopná to zakázat, i teď je zákaz - jde o to, aby to už zůstalo trvale. Respektive je nutné mít funkční systém toho, co bude dovoleno, co OK jen s určitou licencí, která by garantovala správnou hygienu a zacházení, co bude nutné opravdu zcela zakázat.

0 0
možnosti
JS

Ať ten virus přišel z čínského tržiště nebo nepřišel, tak jsou ta tržiště rozhodně problém a nejen čínská, ale všechna s podobnou hygienickou úrovní. Takže požadavek a tlak na zlepšení je jistě na místě. Co by tomu mohlo pomoci je zavedení víz do těchto zemí s tím, že žadatel bude muset mít i osvědčení o bezinfekčnosti, aby měl šanci na jeho udělení, to by ty země mohlo donutit s tím něco dělat, jen řečičky tady rozhodně nepomohou.

3 0
možnosti
JP

To by me zajimalo, odkud bere pan autor jistotu o puvodu epidemie?

Jine zdroje uvadeji vyvojove centrum biologickych zbrani, vzdalene asi 300 metru od trhu.

0 0
možnosti
OU
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.