Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepoznám politiku EU, ktorá by bola úspešná: menová, poľnohospodárska, kohézna, rybolovná, boj proti monopolom, zahraničná, migračná- všetko ak nie priamo katastrofa, ta potom vrchol neefektivnosti, korupcie, neúspešnosti. EU vyhovuje len svetovej kapitálovej elite a potom horde príživníkov : europoslancov a brueselským byrokratom.

3 1
možnosti
VH

na zelenou jste zapomněl

0 0
možnosti
MB

No, mě by zajímalo, jak by nás tahal z bryndy někdo, kdo bude díky své nezodpovědnosti třeba ještě ve větší bryndě? 8-o

OK, EU vydává nějaké peníze..ale peníze, které před tím od členských států vybrala.

OK, doposud jsme touhle zjednodušeně viditelnou formou obdrželi více, nežli jsme tam přímo odvedli..

Ale když budou dosavadní údajní "donátoři" ve větších problémech, budou i nadále "doplácet" na novější členy? Nebo budou tentokráte ze systému vyžadovat víc, protože to budou více potřebovat? OK, existuje něco jako solidarita a loajalita, nic proti tomu, když už jsme se jednou k něčemu zavázali. Jen moc nevěřím, že nás bude někdo nějak tahat z bryndy. Pomoci nám můžou především tím, že se sami nedostanou do větší bryndy nežli my.

Obávám se spíše toho, že se naplno ukáží rizika příliš jednostranně orientovaných exportů a přílišné závislosti na vnitřním trhu EU.

Že zdravotnictví patří do kompetence národních vlád je sice dnes populární obezlička, ale to nezakryje tu naprostou bezradnost Bruselu ..zaujmout nějaký názor, postoj, pokusit se něco koordinovat, vydat nějaká doporučení, komunikovat..

Prostě EU by měla být jen prostou srozumitelnou dohodou o společném prostoru pro obchod, podnikání a pohyb osob ..a nehrát si na nic víc.

10 1
možnosti
ZH

Jenže jak by tam tučněli různí poslanci a jiná (ještě horší) havěť? Považuju za dost pravděpodobné, že po této krizi to bude s EU velmi nahnuté.

4 0
možnosti
DD

EU žádné vlastní peníze nemá ... namístě je pak logická otázka, odkud je vezme. Buď je natiskne nebo je vybere od členů, kteří sami budou v krizi. Samozřejmostí pak je, že část z té hromady spotřebuje samotný Brusel díky své byrokracii na vlastní režii (ne zrovna malou vzhledem k nedaněným nadstandardním platům). S jistotou tedy lze říci, že slavné EU buď dá do oběhu další ničím nekryté peníze nebo je vezme členům, část spotřebuje a zbytek přerozdělí zpět. Fakt pomoc ;-D;-D;-D

Co se týče solidarity uvnitř EU, pak si myslím, že ukázka ze strany Německa, které zabavuje cizí zdravotnický materiál pouze touto solidární zemí projíždějící ... snad netřeba komentovat.

EU nepomohla v migrační krizi, nepomáhá aktuálně na řecké hranici a s jistotou se dá predikovat, že nejenže nepomůže v době pokoronavirové, ale (pokud ještě bude existovat) maximálně zkomplikuje další svou byrokracií hospodářskou obnovu.

Takže se Vás ptám, paní Dlabajová ... o čem to tady vlastně píšete?

14 0
možnosti
ZH

Pane Bože na nebesích, ty to vidíš!

Můžete nám prosím také sdělit, jak nás EU bude vytahovat z bryndy, když v ní sama už je?

8 0
možnosti
DD

... áááá kolega nečte klasiku ... no přece stejně jako baron Prášil ... ten taky vytáhl sebe a svého koně z močálu taháním za vlastní cop ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
RB

Až teď jsem si přečetl, že autorka je europoslankyně ;-D Tak už to chápu tu její slátaninu.

Hele paní EUroposlankyně, před chvílí mluvila v ČT paní Jourová a sdělila nám následující, cituji: "EU bude centrálně nakupovat zdravotní potřeby, UŽ MÁME ZADÁNA VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ" konec citace.

Tak EU už má zadána výběrová řízení? Týýýýý brďo, než vy tam něco vysoutěžíte, tak je dávno po všem. Absolutně nechápu, jak někdo něco takového může vypustit vůbec z pusy. A to nemluvím, kde EU ta výběrová řízení jako zadávala? Protože kapacity tohle pokrýt má pouze Čína. A už vidím Čínu, jak tahá z bryndy EU, která ještě pořád chrápe. Ale jo paní EUroposlankyně, peníze z EU nás zachrání, dáme si ty Eura přes ústa místo respirátorů a roušek R^

7 0
možnosti
DD

... a to ještě Joudová netuší, že bývá zvykem, když se přihlásí jenom jeden dodavatel, výběrové řízení zrušit. Než ten nápad projde bruselským aparátem jak pověstný nůž máslem, tak třeba Čína postaví nějakou fabriku na roušky v Africe a pak by byli dodavatelé teoreticky dva ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Když přijdou horší časy, je vždy lepší, když je možnost vyrovnat se s jejich následky v rámi většího solidárního celku. Tímto způsobem fungovala na vesnicích vzájemná pospolitost odedávna. Jen hlupák by odmítal takovou moýnost vzájemné pomoci. Nejstrašnější pitomostí by bylo sólovat na vlastní pěst. Predátoři (jako nyní např Čína) jen čekají na svoji příležitost.

1 4
možnosti
ZH

Jistě, vzájemná pomoc funguje. Má to ale drobné zádrhele - povýšenci a paraziti mívají tak trochu smolíka. Mám dost vážnou obavu, že s Babišem v čele jsme na straně parazitů.

1 0
možnosti
Foto

tiskem nekrytých peněz možná vytáhnou z bryndy sami sebe Rv

2 1
možnosti
RB

Milá zlatá, vy vůbec neberte v potaz, že Itálie je prakticky už nyní v bankrotu a víme jak moc to bolelo sanovat takový stát jako bylo pidi Řecko a co teprve až na řadu příjde Itálie. Hlášky typu "EU nás ekonomicky zachrání" mě nedojmou....

17 0
možnosti
Foto

Vytisknou nové peníze.... :-/

8 1
možnosti
JP

J24i82r57i 42P21i13l79n94y

21. 3. 2020 6:00

Tisk nových peněz pouze znamená, že to zaplatíte Vy, já, ostatní v rámci inflace, která z toho nastane.

0 0
možnosti
Foto

Z bryndy nás dostane jen svobodné podnikání a svobodný trh. Žádné lupičské experimenty nepomohou.

8 2
možnosti
Foto

Jak svobodné podnikání a svobodný trh vyřeší prostorové přelivy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 528x
Poslankyně Evropského parlamentu a patronka projektu motivačních stáží pro mladé PročByNe? Místopředsedkyně Výboru pro rozpočtovou kontrolu a členka Výboru průmysl, vědu a energetiku. Místopředsedkyně představenstva Evropského liberálního fóra. Patronka Českého hnutí speciálních olympiád pro mentálně postižené sportovce. Nestraník, zvolená za ANO.

Mými hlavními tématy jsou podpora podnikatelů a podniků, kreativní průmysly, věda a výzkum a profesní růst a motivace mladých lidí.

Seznam rubrik