Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fakta a čísla hovoří jednoznačně pro toho šílence. A k tomu co tu zveřejnil europoslanec Zdechovský tady https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747339

Není pravdou, co tam uvádí. Ani v Jižní Koreji nebyl dostatek respirátorů, atd, atd. Podstatou úspěchu všech tam zmiňovaných zemí bylo mj využití mobilů v důsledném sledování jak lidí v karanténě, tak nakažených a to tak, že každý občan země byl upozorněn a informován, jakmile se v jeho blízkosti objevil nakažený. Už vidím toho, kdo by si v Evropě dovolil takové šmírování a tohle pan Zdechovský vědomě zatajil. Ono je toho povícero, co zatajil. Zkušenost se SARSem, jenž měl mnohem dramatičtější náběh. Připravenost pracovat s velkými objemi dat za použití mobilů ale i lůžková kapacita – Jižní Korea cca 1200 lůžek na 100 tis. obyv, zatímco u Itálie cca 300, u nás cca 600. Atd, atd.

Celá Evropa byla naprosto nepřipravena. Ani Zdechovský ani nikdo z opozice by v lednu už nebyl schopen zajistit ani roušky ani respirátory a nedělal by nic jiného než ten šílenec, pokud by měl tu odvahu. Ten šílenec s těmi opatřeními začal v Evropě opravdu jako první.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-response-specialre/special-report-italy-and-south-korea-virus-outbreaks-reveal-disparity-in-deaths-and-tactics-idUSKBN20Z27P

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2762689

A Vy pane Košíčku pracujete jen s jedinou informací, že Babiš je šílenec u kormidla, stejně jako mnozí další, že Babiš je splozenec pekla. Což je u právníka docela na pováženou. Vypovídáte o sobě vše, stejně jako Vám podobní, obdobně informovaní.

12 6
možnosti
AM

Antibabiš za každou cenu RvRvRv

5 3
možnosti
PD

zajíci by se měli počítat až po honu. Tedy až pandemie skončí, tak jediným kriteriem pro "uspěl/neuspěl" bude počet nakažených, respektive zemřelých. A zatím v "poločase" jsme na tom podstatně lépe, než okolní a evropské vyspělé státy. jestli si tento trend udržíme, pak bude ve finále úplně jedno, co kdo kdy řekl na tiskovce, jestli přišly roušky o týden dřív nebo později. Stejně, jako je po skončení fotbalového zápasu jedno, kdo kopal kolik rohů a jak dlouho držel balon.

8 2
možnosti
MB

To je pravda ! Izraelci mají zvyk, že po každé válce - i vyhrané, dělají rozbory. Co lze ještě lépe, kde se vylepšit. Podobně mluví E. Wagnerová z ÚS - Po epidemii Vyšetřovací komise - Kdo zavinil nedostatek roušek a respirátorů ? ... Vítěz ? :-)

3 0
možnosti
MB

Biblické motivy se opakují. Po 7 letech hojnosti, přicházejí morové rány. Je Přesarantačatováno ! Byla prožrána existující úroda - Levicové kobylky, KSČm + ČSSD + Hnutí ANO, to je strašně moc. Po moci zase přichází nemoc. Nejde o moc, pouze o tu moc. Já volám Pomóóc - Už je toho moc ! ... :-)

3 2
možnosti
VF

Samozřejmě, že za všechno může Babiš. Za to, že máme víc než 400 nakažených, kdežto v Itálii mají přes čtyři sta mrtvých denně. Že nejsou roušky, které jsou nedostatkovým zbožím v celé Evropě, že se uzavřely hranice, které se uzavírají poněkud později i jinde.

4 2
možnosti
LK

A kolik lidí umírá v Itálii denně bez koronaviru? Zkuste srovnat toto číslo z počtem zemřelých s koronavirem.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, vypadá to opravdu tak, že na tom B. vydělá. On také v očích naivních lidí vypadá chaotik vždy lépe, než ten, kdo jedná klidně a s rozvahou. Mohu potvrdit z praxe, kdy se pacienti zhlouplí televizními seriály, pozastavují na tím, když výjezdová skupina záchranky jedná věcně a připadá jim to tak málo akční. Jo, jo.

3 2
možnosti
Foto

Tvrdím to od začátku, že vzhledem k potížím, které nastanou, bude báječná odpověď - to víte, ta pandemie.

Zatímco pan Kalousek čelil hospodářské recesi nevídaného rozsahu ( a NESNÍŽIL důchody, jak tomu bylo leckde jinde), dodnes je mu vše vyčítáno. Ale pan Babiš bude z obliga, ať se bude dít cokoliv. To víte, ta pandemie. R^

6 6
možnosti
PD

pan Kalousek sice nesnížil důchody, zato v posedlosti co nejmenším schodkem zcela ořezal státní investice. tedy udělal přesný opak toho, co se má v krizi dělat. za krize investuje stát do infrastruktury, za konjunktury investuje soukromý sektor. A s tím se potýkáme dodnes

5 4
možnosti
Foto

Ale za schodek nebude moci Babiš ale koronavirus. Stejně skálopevně, jako v době hospodářské krize za schodek nemohla ta krize, ale Kalousek. To si pište, že tohle se dozvíme.

9 1
možnosti
PP

Jenže, za krizi, která přijde skutečně bude moci koronavirus. Bába by za to mohl pouze v případě, že by se propadlo pouze Česko a tak tomu zcela jistě nebude. Chtělo by to trochu objektivity.

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Právník, podnikatel, příslušník aktivní zálohy Armády ČR. Zajímají mne témata týkající se naší společnosti a jejich vliv na politiku a ekonomiku naší země.

Seznam rubrik