Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Mimochodem, Polsko, je největším příjemcem zemědělských dotací z celé EU.

Tolik k soběstačnosti. Chtít být jako Polsko, je nesmysl. Jiné podmínky, jiná mentalita.

5 1
možnosti
Foto

Mimochodem, největším příjemcem zemědělských dotací v EU je Francie. Polsko je lepší v tom, že nejenom že si dovede dotace ohlídat, aby se jen nerozkradly nebo bezúčelně nevynaložily na hovadiny, ale díky nim pozvedlo své zaostalé zemědělství na světovou úroveň, aniž by drakonicky snížilo počet lidí v zemědělství zaměstnaných (jak jim mimochodem radila EU v době vstupu).

Polský unikát je v tom, že dotace z EU pomohly VĚTŠINĚ lidí a v Polsku mají EU docela rádi, na rozdíl od nás.

6 0
možnosti
MK

S klesající velikostí země klesá i počet oborů, ve kterých může být konkurenceschopná. Snaha o soběstačnost za každou cenu ve všech oblastech vede k poklesu kvality, ke hledání náhražek a nakonec ke stagnaci.

Z přirozených příčin tedy Polákům (40 mil.obyv.) rozhodně nemůžeme v soběstačnosti konkurovat a je zbytečné se tím trápit.

4 4
možnosti

Hledání náhražek bylo vždy motorem rozvoje.

0 0
možnosti
JZ

Polsko má 4x více obyvatel než Česká republika a proto mají jejich výrobci 4x více potenciálních zákazníků než ti čeští. Česko jako průmyslová země s 10 miliony obyvatel s poměrně malým trhem musí být proexportně zaměřena.

5 2
možnosti
JZ

Nikdo nikomu v Česku nebrání, aby si založil továrnu na výrobu dlaždic ačkoliv jiného. Takové ubrečené komunistické řeči o tom, jak nás "zlý Západ" vykořisťuje, jsou o ničem. Je třeba jednat, ne brečet. Obecně němečtí podnikatelé se k českým zaměstnancům lidem chovají slušnějí než ti ruští.

4 5
možnosti
KP

Nejdříve je tedy nutné vše zavedené prodat či rozkrast , opustit trhy na kterých se dané podniky léta etablovaly.Pak už nikdo nebude bránit nikomu, aby zase začínal od nuly a znovu se pokoušel dostat na výsluní. Je to velice rychlý způsob jak se dostat do zadele.

2 2
možnosti
IB

I74v36o 46B21o30u62š59e

11. 3. 2020 10:14

Takže Polsko je teď samostatné ve výrobě dlaždic?

3 1
možnosti
Foto

Já si pamatuju z druhé třídy základní školy jakýsi článek, jak Sovětský Svaz do roku 1970 předhoní USA ve výrobě surového železa na obyvatele.

To je něco podobného.

2 0
možnosti
PK

Jo je to tak,Němečtí sousedé už dávno nemají potřebu nás získat vojensky,oni si celý náš průmysl prostě koupili a k tomu i část energetiky a o zbytek se podělí Francie a další. No někdo to mu říká alokace kapitálu a někdo zase trochu jinak...

4 3
možnosti
Foto

Stále je lepší koupit, než spřáteleně okupovat. Rv

0 1
možnosti
PD

P18e40t76r 34D78r24a28p34a11l

11. 3. 2020 10:00

Tento vývoj „zařadil“ Polsko mezi významné zemědělské státy Evropské unie. ano, to je jádro pudla. Polsko bylo vždy agrární ekonomikou, česká ekonomika byla vždy ekonomikou průmyslovou. není důvodu ten poměr na naší straně obracet

4 1
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik