Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J76i39r47i 44P75r50a30j98z

4. 3. 2020 22:15

Já tomu nějak nerozumím. Kde jste přišel na to , že Evropa nechce pomoci uprchlíkům ? Myslím, že tu není nikdo kdo by uprchlíkům před válkou nechtěl pomoci. Ale jaksi ty uprchlíky nevidím na těch hranicích. Vidím tam zběř , která hází kamení, utočí a snaží se násilím dostat přes hranice. A to pro mě nejsou uprchlíci, ale útočníci a ty se musí zastavit.

A hlavně nechce se mi pomáhat lidem , kteří lžou o svém věku , zahazují doklady, aby se nedalo zjistit odkud jsou. Těmto lidem opravdu nechci pomáhat ani trochu .

15 0
možnosti
JK

Jak vypadá opravdový upchlík jsem viděl před léty v bývalé Jugoslávii. A opravdu neměli na nohou adidasky, v ruce ajfouna a nekladli si požadavky. Byli vděční za jakoukoliv pomoc, aby se mohli vrátit domů a žít tam v klidu. Tohle jsou spíše nájezdníci.

6 0
možnosti
PT

P42e31t19r 66T32o75m82e69k

4. 3. 2020 22:13

Tohle jste Hornere napsal."Evropa by klidně mohla přijmout další desítky miliónů migrantů. To bychom ovšem nemohli tolerovat milióny xenofobních spoluobčanů, kteří nám za zády chystají válku kvůli svým nenaplněným ambicím, nenaplněným z neschopnosti být celým člověkem. Často mávají i křesťanskou legitimací, ale dobrý a lidský skutek plný lásky prostě utek. Chovají se tak, jak se k nim asi kdysi kdosi choval. Vracejí svou nenávist společnosti, ale také se tyransky baví na účet povolné společnosti.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746532".....To je taková sprosťárna. Každého, kdo nesdílí vaše myšlení nazýváte xenofobními a tvrdíte, že nejsou schopni být celým člověkem. A to jenom proto, že mají rozum a umějí si představit následky, které Evropě reálně hrozí pro naprosto neschopnost šéfů EU ochránit Evropské obyvatelstvo. A v neposlední řadě pro jednání takových jako jste vy. Je mně z vás zle.

16 0
možnosti
VM

No tak to je silná káva! :)

Když po 2. Sv.valce Američani napumpovali do totálně rozvráceného Německa pomoc,tak to Německo se během 10-15 let postavilo na nohy. Výsledkem pomoci v jiných částech světa v pozdější době je pouze populační exploze.. A logicky tak muselo dojít k tlaku na migraci obyvatel. Je to jako spojené nádoby. Pokud to ale dovolíme pak nebude mít blahobyt nikdo a nikde. A můžou všichni zapomenout na dosavadní velkorysou pomoc,kterou dostavali-nebude z čeho ji poskytnout.

Neodmitam rozumnou pomoc(pokud budou vidět výsledky,jako v Německu po válce) bohatství máme dostatek(zatím). Ale zásadně odmítám osídlování Evropy někým kdo sem nepatří a ještě k tomu nechce poslouchat! Když při tom ve své domovské zemi to dopracoval víme kam...

13 0
možnosti
JK

R^ Přesně tak. Pomáhat se má na místě. A hlavně: Pomoc není to, že budu někoho léta živit, ale že mu pomohu, aby se uživil sám.

2 0
možnosti
AK

"Evropa by klidně mohla přijmout další desítky miliónů migrantů."

Souhlasím.

Dokonce několik stovek milionů, kdyby dosavadní obyvatelstvo Evropy vystěhovala a udělala tak migrantům místo.

Jen nevím, kdo by ty migranty pak živil...

11 0
možnosti
PT

P12e66t16r 61T16o61m47e71k

4. 3. 2020 22:14

Že by takoví jako je Horner?

3 0
možnosti
KJ

Kdyby neodchazeli, nemuseli by se vracet

1 0
možnosti
LH

Pane Hornere, v zájmu svého zdraví napište něco ještě méně chytrého, redakce ID jej snad nedá na tapetu a na tento Váš výplod se třeba zapomene. V opačném případě byste si mohl stěžovat na redaktora.

1 0
možnosti
VH

Neberu p. Hornerovi právo na názor,nevím, jestli jeho blogy jsou míněny žertem, nebo vážně, ale celkem se u nich bavím.

Naštěstí je podobných bloudů málo.

6 0
možnosti
TN

Každý, kdo si přeje smrt těchto lidí, je morální ubožák, srovnatelný s islámskými pomatenci volajícími po smrti nevěřících, to je bez debat.

Nicméně úmrtí těchto lidí, ke kterým dochází při nelegálním přestupu hranice, jsou nešťastným důsledkem jejich vlastního jednání. Aktivně po nich střílet, je zločin to souhlasím. Avšak bránit hranice a to i se zbraní, je právo každého státu. Pokud v takové situaci někdo z těchto lidí zemře, je to nešťastná skutečnost, nicméně ospravedlnitelná.

4 0
možnosti
RK

Kde se po běžencích aktivně střílí? V Londýně, v Praze nebo v Budapešti?

0 0
možnosti
MS

Chtělo by to větší písmena :-P ...

0 0
možnosti
MH

Gratulace autorovi, tento článek je největším nesmyslem, jaký jsem dnes četl R^ Jinak v něm samozřejmě spatřuji několik projevů antibělochismu a bělochofobie, kteréžto policie - na rozdíl od antisemitismu a xenofobie - vůbec neřeší, protože jejich obětí je jen obyčejný původní Evropan, namísto příslušníka některé z mnoha vyvolených menšin.

Autorovi článku jistě nikdo nebrání, vzít si oněch 10 migrantů domů, když o ně tolik stojí. Autor to ale neudělá. Bude moralizovat "zlé" bělochy, kteří si chtějí zachovat svou vlastní kulturu a civilizaci a navrhovat jejich odsun a výměnu za přistěhovalce (zajímal by mě mechanismus, jak by to mělo probíhat, jestli by běloši měli odejít sami, případně by jim někdo pomohl do vlaků...a kam by vlastně měli jít, když jsou tady doma), ale sám své soukromí, pohodlí a rodinu neobětuje. To by měli obětovat všichni ti ostatní, kritizovaní "neonarcisté".

Ač napsán rádobyfilosoficky, tento článek postrádá hloubku. Je spíš jen takovým úderným heslem, agitačním manifestem, prázdnou frází..prostě nesmyslem, který jako by byl vystřižen ze serveru levicových extremistů Anifa.cz

Tohle je Evropa a je to NÁŠ domov. Dosáhnutí stavu, kdy běloši nebudou doma nikde, se dočkat nechci. A jestli to vyvolává asociaci s něčím nebo někým je mi úplně jedno.

21 0
možnosti
PT

P29e21t90r 24T92o73m30e52k

4. 3. 2020 17:20

Jediné vysvětlení pro mě je, že se autor na muslimskou Evropu přímo těší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,38
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik