Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J42a15n 11R40á72ž

29. 2. 2020 11:29

Seniorská renta poskytovaná státem ve výši alespoň(!) 60% průměrné mzdy? Tak to by si mohli dovolit možná Saudská Arábie, Kuvajt, Bahrajn nebo Katar.:-)

Pro Vaše info: Příjmy státního rozpočtu na rok 2020 jsou naplánovány na 1.578 miliard Kč. výdaje na důchody jsou plánovány ve výši 507,4 miliardy a to při průměrném důchodu plánovaném ve výši cca 12.900Kč.

Takže autore sedněte si na zem a přestaňte fantazírovat: Aby měly měly důchody Vámi požadovanou výši 60% průměrné mzdy, to jest 20.460Kč (60% z 34.105Kč, což je průměrná mzda v roce 2019), je odhad 300mld. paní Schillerové velmi optimistický. Snížením výdajů na armádu na 50% by se ušetřilo jen cca 33 miliard a snížením podpory obnovitelných zdrojů na 50% se ušetří ve státním rozpočtu cca 14 miliard Kč, což je, jak jistě uznáte, proti nutnému navýšení důchodového účtu pakatel.

Projevil jste typické myšlení socialisty, vyjádřené kdysi Špidlou: "Zdroje na zvyšování důchodů jsou", ale stejně jako tento socanský fantasta i Vy nevíte, kde kde ty zdroje najít!

0 0
možnosti
Foto

Z průměrného mediánu mzdy. Medián (střední průměr) činí 29549- Kč měsíčně. Takže medián důchodu 18000,-.

Než budete vyslovovat názor, přečtěte prosím pozorněji blog.

0 0
možnosti

I kdyz je to kritika na ministryni Malacovou, pane Zemane, vas clanek nam ukazuje presne socialistickou organizaci ceskeho duchodu. Kazdy z vyssich uredniku (nezvolenych) nam ukazuje svoji chytrost. Haze s cisly penez, jako kdyby je daval z vlastni kapsy. Proste presne podle stareho (a dobreho) "strana a vlada" rozhodne.

Dejme si ruku na srdce. Vse je pod zastitou obcanu CR. Nepisi zde zadna "pridavna jmena" k tem obcanum. Kdybych to udelal, urcite by moje pripominka byla smazana.

Radeji se podivejme na ty tri vase napady k ziskani penez na tu reformu duchodu. A take si nutno pritom uvedomit, co vyzaduje DEMOKRATICKY stat.

Odporuji panu Vlastimilovy Krausovi. Zakladni funkce statu je OBRANA OBCANU!!! Zde, at se nam to libi ci ne, tato obrana nas stoji penize. Je pravdou, ze ji muzeme zrusit. Tim vsak muzeme zrusit i statni usporadani. To nam umozni vyreseni toho tretiho bodu navrhu pana Zemana. Ten druhy bod je pod hlavickou toho hesla "strana a vlada" rozhodla. Diktatura socialismu stale funguje. S priklepnutim od obcanu CR !!! (jiz 30 let)

Koncim poznamkou pana Matusky. "Přesně takhle si představuje Hurvínek válku" !!!

0 0
možnosti
Foto

A v čem se liší od sebe Island a Česko?

0 0
možnosti

Bod 3 se mi jeví jako relevantní, koho tam ale nominujeme ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

"Zrušme armádu, na Islandu to udělali také" to je opravdu skvělá argumentace. Se zrušením dotací pro obnovitelné zdroje energie bych souhlasil, ale stát už zde přijal nějaké závazky a jednostranně to zrušit nepůjde. Na poslancích a jiných politicích se toho zase až tak moc ušetřit nedá. Takže samá voda, tudy cesta nevede.

0 0
možnosti

P63e85t30r 68B91u62r24i83a19n

28. 2. 2020 12:24

Rusové nám vyhrožovali že na nás už namířili své rakety a srpen 68 jejich oficiální média prezentují jako bratrskou pomoc.

1 2
možnosti
Foto

Dlouhých tomu padesát dva let.

Psal jsem, pane kolego, o době po sametu.

1 0
možnosti

Větší nesmysl jsem už dlouho nečetl. Podíl důchodců v populaci neustále stoupá a důchody brzy přestanou být ufinancovatelné. Důchodová reforma má za účel snížit podíl státu na vyplácených důchodech a zvýšit zodpovědnost každého z nás za svůj vlastní osud.

A vy místo snížení zběsile rozdáváte.

5 0
možnosti

A nemluvil Klaus st. o odložené spotřebě? Z toho by se mohla ta reforma financovat. Že již není? Že ji rozfrcali? A kdo? Snad ne Klaus st.

0 0
možnosti

J29i92r66i 10B28o90r

28. 2. 2020 11:52

Že vám stojí zato, psát takovou kravinu. Jděte si radši něco přivydělat.

2 0
možnosti
Foto

Dík, mám vyděláno.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-Dpřesně takhle si představuje Hurvínek válkuR^

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS