Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Regulace nájemného není v Evropě myslím nic neobvyklého.

1 3
možnosti
Foto

Případ odškodnění za regulaci nájemného se v roce 2005 dostal na stůl Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku (ESLP). Přibližně 5 tisíc stěžovatelů požadovalo celkovou náhradu ve výši téměř 50 mld. Kč. Po průtazích (mimo jiné ze strany českého státu) ESLP 9. února 2017 rozhodl v modelových případech 3 pronajímatelů o náhradě škody celkem ve výši 2,19 mil. Kč.Usnesení ESLP nabylo účinnosti a tři stěžovatelé z modelových případů by měli dostat odškodnění bez zbytečného odkladu. Dalších téměř 50 mld. Kč by k lidem mělo putovat záhy

2 1
možnosti

A?

Jak to souvisí s tím, že v jiných evropských zemích je nájem regulovaný?

1 2
možnosti
Foto

Ono se nedá mluvit o regulaci

V Německu nájemné, které je regulováno, vychází z toho, že je možné ho každoročně zvyšovat maximálně o 10 procent. Hranici při uzavírání smluv přitom určují takzvaná zrcadla nájemného, což jsou vlastně cenové mapy. V Německu je i tržní nájemné, které převládá. Ve Francii máte regulované nájemné to jsou byty které staví stát a tržní nájemné, které staví soukromníci.

3 0
možnosti
Foto

A73l72e73š 75M62e25r41t23a

27. 2. 2020 20:07

Kdyby jenom v Evropě. Dokonce i hrdinové seriálu Přátelé žijí, v mece kapitalismu, v New Yorku v bytě s regulovaným nájemným. Náš vzor je Moskva, tam ten kapitalismus ještě funguje:-)

1 1
možnosti
Foto

V USA regulují nájemné radnice a ne stát a jedná se o domy, které byly postaveny před rokem 1947.Regulované nájemné bytu skončí, pokud se nájemník vystěhuje. Majitelé domů proto přistupují k různým trikům, aby nájemníky otrávili. Například provádějí dlouhodobé rekonstrukce, dávají k soudu sebemenší prohřešky nájemníků, instalují na mnoha místech bezpečnostní kamery.Někteří dokonce do prázdných bytů nastěhují bezdomovce, aby znechutili ostatní nájemníky

3 0
možnosti
Foto

To máte pěkný vzor, pane Merto.

1 1
možnosti

A to si myslíte, že když hloupou myšlenku prosadí víc lidí najednou, stane se z ní geniální nápad?

4 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz