Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Ba ne, Vladimíre, dávno nejsme na jedné lodi...ty jsou už totiž pěkně rozdělené na jachty, plachetnice, bárky, vory...a možná by se našla i ponorka;-)

1 0
možnosti
Foto

To je fakt, já mám jen starý necky ;-D

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PL

P14e22t35r 97L54o69r89e12n62c

27. 2. 2020 19:16

Škoda, premiér místo toho radši smolí žalobu na Brusel, že prý škrtí dotace na školící centrum jeho "synovi a dceři" a jakémusi na něm nezávislému svěřeneckému fondu. ;-DTo je pro něj přednější.

Škoda, že prezident se k tomu vyjádří až maximálně nějakým bonmotem vůči někomu, s kým si bude potřebovat vyřídit své soukromé spory nebo uražený majestát.

1 0
možnosti
Foto

J98a75n 94Š67i85k

27. 2. 2020 18:37

Pane Kroupo, vždy píšete jasně, předkládáte své názory a Váš text mívá svou logiku. Jenže v tomto případě je problém ten, že tento text je tak dlouhý, že málokdo ho dočte do konce, nebo i kdyby byl v TV, bude sledovat do konce, i kdyby to bylo prezentováno významným ústavním činitelem. Nehledě na tom, že ve Vašem textu čtu spoustu věcí, které už padlo, ať ze strany vlády nebo zdravotníků. Jako obvykle, v něčem s Vámi souhlasím a v něčem ne. Přijde mi, že to moc řešíte a když se moc něco řeší, spíše to k panice přispívá. Možná by bylo lepší věnovat se i jiným tématům, aby čtenáři nemuseli stále myslet na špatné věci. Ono se to už všechno začíná točit v kruhu a pořád se mluví o tom samém. Kdykoliv otevřu blog, začínám mít pocit, že je skoro úplně zavirovaný :-) Hezký den

4 0
možnosti
Foto

K17a53r97e33l 30C62a15c30h

27. 2. 2020 19:09

Myslím si, že text je pro projev politika přiměřeně dlouhý. Sice jsem si to nijak nestopoval, ale myslím, že do dvou minut se vejde. Já bych něco takového uvítal, namísto poplašných zpráv které z počátku zaznívaly v našich médiích.

2 0
možnosti
JR

J62a49n 29R82á42ž

27. 2. 2020 18:09

Dobře naspaný článek!

K tomuto tématu jsem dnes slyšel velice moudrá slova od jednoho hygienika. Prý nejhorší, co se může udělat je, nechat v rámci preventivní karantény nakažené lidi spolu se zdravými uzavřené v prostoru , kde je nucená vnitřní cirkulace vzduchu, jako to udělali Japonci s lodí Diamond Princess. Tak se totiž nejrychleji šíří nákaza. U Diamond Princess 12 lidí nakazilo během týdne 250 dalších a 20-30 dalších přibývalo denně.

Podle slov toho hygienika jsou celosvětově nejnebezpečnějším prostředím pro šíření koronaviru dnes letadla. To, že letadlo letí z destinace, kde se virus ještě nevyskytl je chabá útěcha, protože nikdo si nemůže být jistý, zda do letadla nenastoupil někdo nakažený a cirkulací vzduchu v letadle nenakazil všechny cestující. Takže když letadlo přistane v cílové destinaci, u nikoho se koronavir ještě neprojeví, ale všichni jsou potenciální šiřitelé tohoto viru. No a v dalších úvahách, jak se může tento virus šířit dál můžeme pokračovat hodně dlouho.

Např. Jak si může být jistý cestující v letadle z Indonésie, která mé mezipřistání v Singapuru a pak následuje přestup do jiného letadla v Dubaji, že když přistane v Praze, není nositelem, a tedy i šiřitelem koronaviru?

Že se koronavirus dřív nebo později objeví i u nás, se dá i z uvedeného důvodu uvažovat velice reálně.

PS. O tom, zda bylo dobře úplně zatrhnout lety z Číny, se dá polemizovat. Když k nám nějaký Číňan nebo kdokoliv jiný z Číny přiletět chce, tak to udělá. Může totiž do Prahy přiletět odkudkoliv a místo aby byl okamžitě pod kontrolou, jak by byl v případě přímého letu z Číny, tak když přiletí do Prahy např. z Dubaje nebo z Paříže, tak o tom, že byl ještě před relativně pár hodinami i v citlivé oblasti Číny, kde se nakazil, nikdo vědět nebude.

4 0
možnosti
JK

Tahle Kroupova minisérie mne rozesmála víc, než ostatní jeho infantilní články. V čísle jedna děsí spoluobčany, že stát nemá dostatek lůžek a není připraven na epidemii a v čísle dvě varuje před panikou. Těším se na číslo tři...

2 0
možnosti
JR

J51a95n 25R23á91ž

27. 2. 2020 18:19

Nechápu důvod Vašeho těšení se na další výtvor p.Kroupy, když jeho články považujete za infantilní. Že by zvláštní forma masochismu?;-D

0 0
možnosti
Foto

Já už nechci o koronaviru slyšet od nikoho nic. Kam se člověk podívá, je to všude. V každém médiu a ještě se k tomu vyjadřují blogeři. To tu paniku a hysterii jenom prohlubuje. Jsem ve věku, kdy bych se měl bát, ale nebojím se. Nevím, kolik dní v tomto pozemském životě mi ještě zbývá, ale klidně se s kýmkoli vsadím, že určitě nezemřu v důsledku toho, že se někde potkám s koronavirem.

6 0
možnosti
Foto

Já Vám na jednu stranu rozumím, na druhou ale ne. Nerozumím tomu, proč, když Vás tak irituje cokoliv číst na téma koronaviru, proč tedy otevíráte článek, který už v perexu jasně má popsáno, o čem se v něm píše? Proč to děláte, když Vám to nedělá dobře, vždyť je tolik jiných článků, jiných témat, tak proč ztrácíte čas se mnou?

0 0
možnosti
Foto

Takto by hovořil statnik. Bohužel, nejsem si jisty, že nějakeho takoveho mame.

2 0
možnosti
Foto

Já si vždycky vzpomenu na Churchilla, jak ten mluvil ke svým lidem, jak jim uměl dát naději bez toho, aby jim mazal med kolem huby. I když jim sliboval pot, krev a slzy, lidé za ním šli, protože cítili, že jinou šanci nemají. Tací už se ale dnes asi nerodí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám