Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za text díky, knihu mám, ale ještě jsem neměl čas se do ní ponořit.

Obecně se mi romány autorky moc líbí, až.... až na vyústění. Ve své vlajkové lodi:-) Atlas Shrugged výrazně bojuje proti kolektivismu, státním ingerencím do soukromého podnikání a totalitě, aby v závěru popisovala společnost založenou na kolektivismu, naivním až reálném socialismu, blíže nedefinovaném. Samozřejmě jí nepodezírám z osobní inklinace k socialismu, ale v té její ideální společnosti až bije do očí tehdejší, ale i aktuální absence definování jakési vyšší společnosti, překonávající neduhy demokracie.

To ale neznamená, že se mi její texty nelíbí. V žádném případě. :-)

0 0
možnosti

Nejde o žádnou vyšší společnost. Chápu celé její dílo, jako vid burcující lid v přátelskou, svobodnou, pokornou společnost bez falše, klamu, závisti a zloby.:-)

0 0
možnosti
Foto

Představte si společnost, v níž by každý přemýšlel jen v rámci kolektivu a v každém ohledu by se mu podřídil. Bez kolektivu by nebylo nic. Člověk by plně patřil a podléhal kolektivu a ten by s ním mohl plně disponovat.

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746243

Jak máte otestováno, že se tak neděje.

0 0
možnosti

Děkuji za typ, knihu si určitě přečtu, tento žánr mám rád. Výborná kniha na podobné téma My J. I. Zamjatin. Moc nemusím Orwella, když ty knížky čtu, tak se nemůžu zbavit pocitu, že se nejedná o vizi, ale o manuál, manuál jak vybudovat a udržovat totalitní společnost.

1 0
možnosti

Zdravím a chválím vaši prospěšnou aktivitu, moc Vám děkuji za odkaz.R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS