Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obavy jsou určitě na místě. Můžou být totiž různého charakteru. Vy jste popsal obavy ze smrti. Ty jsou pro většinu skutečně zbytečné. Ale když vy házíte procenty, tak já bych obavám ze smrti dal tak max.10%. Dalších 90 patří pro obavy jiného charakteru. A jezdit na dovolenou do zasažené oblasti mi přijde hloupé a nezodpovědné vůči spoluobčanům.

2 0
možnosti

Stále ostáva záhadou, odkiaľ pochádza tento vírus. Ak sa naozaj jedná o biologickú zbraň, tak sa vôbec nedivím prečo politici robia takú paniku. Čínskej ekonomike sa v posledných rokoch veľmi darí, čo vadí politikom i bankárom v USA. Je to náhoda, že sars i koronavírus sa objavili práve v Číne?

0 0
možnosti
Foto

Me desi jina vec. Toto je totiz neresitelny problem. i kdyby jste se nakrasne vylecili mate to stale v sobe. Takze jste stale vironosic. A vzhledem k tomu. ze kazdy nakazeny chudak roznese v prumeru nakazu na dalsich sedm...mame se na co tesit, Jak to znel nazev jednoho clanku BIC BOZI.

1 0
možnosti

Co to je za blábol ? Myslíte, že tento virus je tak výjimečný ?

0 0
možnosti

Opatrnosti není nikdy nazbyt. Ovšem jinak naprosto s vámi souhlasím. I při vědomí toho, že věkově se blížím spíš k těm víceprocentně ohroženým skupinám. Nicméně nervovat se z toho, že mne zachvátí "korona", když pravděpodobnost toho, že mne trefí šlak, sežere rakovina nebo nějakým způsobem zlikviduje silniční provoz je několikanásobná, přijde mi ta mediální hysterie až směšná. Do Číny, Vietnamu ani Koreje bych zrovna teď asi neltěl, nicméně Rakousko či Itálie jsou pro mne prozatím pořád ještě bezpečné země. Mj., loni jsem se také večer procházel v itálii s partnerkou po pláži i když tam "řádili" násilníci různých etnických skupin... I když, je zase pravdou, že tím výše zmiňovaným věkem zase nepatříme do skupin, o které by ti žádostiví hoši projevovali přehnaný zájem. :-)))

0 0
možnosti

UPDATE:

Dnešní editoriál prestižního vědeckého časopisu NEJM, jehož spoluautor je i virolog a ředitel CDC. Tvrdí v podstatě to samé, co tvrdím já, tedy že koronavirus bude nejspíš jen o něco horší chřipka:

"If one assumes that the number of asymptomatic or minimally symptomatic cases is several times as high as the number of reported cases, the case fatality rate may be considerably less than 1%. This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968)"

2 0
možnosti

Za současného stavu je Corona pivo, ehm, pardon, virus, problém zejména ekonomický. Ale jak bylo psáno níže, pokud by zmutoval, mohl by nastat skutečný průšvih. A proto ho nejde podceňovat. A nebo může mít jinou mortalitu třeba u negroidní rasy a pak by nastal průšvih ve státech s vyšším zastoupením černochů. A nebo může mít jinou mortalitu u bílých. Mame data jen od asiatu

1 0
možnosti
Foto

Nepsal jste náhodou (nebo váš taťka ) kdysi podobný článek v RP ohledně Černobylu, pane? Ještě jste zapomněl napsat jaké výhody některým občanům Coronavirus přinese. Třeba kancléř Mynář konečně uspěl a má první,negativní výsledek nějakého testu.

1 1
možnosti

Obávám se, že jednou z "výhod", které pandemie novým koronavirem přinese, bude výrazné snížení poptávky po místech v domovech důchodců.

0 0
možnosti
Foto

Nejhorší je smrt z vyděšení....

3 0
možnosti

Když lidi se tak moc rádi bojí.

1 0
možnosti

Tipl bych si, že těch 6 000 kandidátů na smrt jste moc nepotěšil.:-P

0 0
možnosti

Lide okolo 80 let mají vysokou pravděpodobnost smrti i bez koronaviru. A pokud chtějí omezit riziko, můžou měsíc zůstat doma, omezit kontakt s lidma, necestovat. Stejně jako když je chripkova epidemie.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS