Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Moc pěkně napsáno, dala bych to jako povinnou literaturu.;-)

6 0
možnosti
Foto

Děkuji z zastavení, Soňo a přeji Vám hezký večer. :-)

0 0
možnosti

J20a60k94u15b 30Š82o91l14c

26. 2. 2020 11:59

Bohužel se zde nenašel žádný caudillo. Jinak s tím mučením, Němci po vás chtěli prozradit další lidi a "zradit" je, komunisté ne. Ti už měli notičky napsané.

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, zda se někdo pokusil najít kořeny tohoto "vítězství". Těch osudových okamžiků byla celá řada, a jejich špatné řešení se postupně nabalovalo až ke katastrofě.

Zkusme si představit, jak by se historie vyvíjela, kdyby např. v květnu 1945 přijala naše exilová vláda nabídku gen. Pattona jít na pomoc Praze.

A nebo - kdyby dr. Beneš nebyl tak orientován na Francii a nalezl lepšího spojence. A Kdyby nejel ze Stalinem a nenechal se opít rohlíkem.

ATD.

8 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Únor bílý pole sílí.

Únor rudý - pole chudý.

R^

5 0
možnosti
MS

Kombinace:

Únor bílý - ÚV šílí!

4 0
možnosti
ZS

Bohužel si jejich voliči (a především z řad mladých lidí) nemohou na vlastní kůži vyzkoušet všechny výdobytky komunistické vlády - kriminály, mučení, dřinu v uranových dolech, ekonomickou likvidaci, mstu všem členům rodiny, včetně dětí - na pár týdnů vyzkoušet sami na sobě.

9 0
možnosti
Foto

Dopřála bych to pro osvěžení paměti všem. Měsíc by stačil... R^

3 0
možnosti

R^Komunisté se dlouhá léta snažili oblbovat český národ lží, že se moci chopili ústavní cestou, protože demise jen 12 poslanců (Jan Masaryk se ní nepřipojil!) nestačila na pád vlády a nové volby. Přitom 25.února podali demisi ještě další dva ministři - sociální demokraté Laušman a Tymeš, takže v té chvíli už se jednalo o demisi většiny vlády (14 z 25). Jenže to už byla v ulicích "ozbrojená pěst dělnické třídy" a na nějaké dodržování ústavních zvyklosti se přestal brát zřetel.

5 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Jen žádnou recidivu komunistického teroru?

Vždyť díky Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi máme komunisty opět u moci a drží naši vládu vítězně pod krkem! A vadí to někomu? Masivní masáží přes internet, přes masmedia a masivní rafinovanou komunistickou propagandou jsou občané paralyzováni proti nástupu potenciální totality!

!!

10 2
možnosti
Foto

Ba přímo famózní je spolupráce komunistů s okamurovci v parlamentu a jejich společné hlasování pro společné cíle. ;-(;-(;-(

4 0
možnosti
JV

A to si představte, že podle Parlamentních Listů si ho přeje většina jejích čtenářů zpátky.

2 0
možnosti
Foto

To ani nelze komentovat. Kolem zmíněného "média" se se to grupuje věru podivně.

Kdysi se jeden člověk zeptal kněze Josefa Zvěřiny, jak se k němu chovali komunističtí vyšetřovatelé. Poznamenal se šibalským úsměvem: "Nu, to má Pán Bůh ale pěknou čeládku!" (Josef Zvěřina byl zatčen v roce 1952, odsouzen na 22 ,let a nakonec si odseděl téměř 14 let. V těch nejhorších věznicích, na otrocké práci. Vyprávěl o tom často. Propuštěn byl na podmínku v roce 1965)

S tím vším je spojena vážná otázka, jak je možné, že si totalitní režimy vždy najdou tu "čeládku" brutálních, nenávistných pohůnků.

7 0
možnosti
Foto

Karma, 25. únor nás uvrhl do hospodářského a morálního úpadku, za kterého jsme ještě nevybředli, jak nás i zde přesvědčují pánové Petřík, Novák, Horák a další. O Zemanovi s Babišem nemluvě.

19 0
možnosti
Foto

R^ Ale že se v diskusích točej jak apoštolové na orloji ;-D

3 0
možnosti
VR

Velmi dobrá charakteristika. Pamětníků, bohužel, ubývá a proto je stále nutné současné generaci tuto smutnou historii připomínat. Zvláště teď, když komunisté znovu zvedají hlavy a znovu historii překrucují. Přestože mi v "únoru" bylo pouhých dvanáct - na některé momenty se zapomenout nedá ani po těch více než sedmdesáti letech. Možná je to způsobeno i tím, že únor poznamenal i naši rodinu.

7 0
možnosti
MB

To se zapomenout nedá. Můj dětský pohled na znárodněného živno dědu - "Podivná bytost obklopená Biblí a růžencem". Uzavřen ve svém světe, zatrpklý. Já na krku Pionýrský šátek a v r. 1961 Gagarin. Říkám mu - "Vidíš Bůh spatřen nebyl" ! Vkročil zhroucený otec, co to melu? a spatřil, kterak mne děd hladí laskavě po hlavě ! Časem mi to došlo - Zcela bezdůvodně zničený člověk, který hledal svou útěchu. Já se za to stydím dodnes, budiž mi odpuštěno, milý dědečku ... !:-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 23,02
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy