Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořád jsou ale ve hře dvě misky vah. Na jedné straně jsou ekonomické propady v článku popsané, na misce druhé jsou ale v tu samou chvíli tisíce životů téměř okamžitě ztracených zanedbáním všeho a puštěním ekonomiky. Podle to nemá dobré řešení. V itálii se ještě dost dlouho tancovalo, zatímco dnes tam umírají lidé po tisících. A i mladší, nemocní. Nikdo není pardonován. Ekonomika té země se stejně zhroutí tak jako tak, je to tedy jedno. Preferuji záchranu životů teď a řešen ekonomiky později. Opačně to prostě nejde. !!

0 0
možnosti

J65i86ř20í 66P75a41u34l

23. 3. 2020 6:32

Ekonomika prezije vse (viz T. Sedlacek), nekteri/hodne zivnostniku zkrachuje, ale budou zit, po urcitou dobu hure nez drive, ale budou, to stejne bude platit I pro zamestnance, abych tedy polozil neco I na druhou misku vah. A za nejakou dobu se to zlepsi. Ale mrtvi budou stale uz jenom mrtvi, tem uz se nezlepsi nic ...

0 0
možnosti

Panikááááá ....

0 0
možnosti

Titanik je přeci nepotopitelný.... :-P

0 0
možnosti
Foto

Jen aby nám ještě do současných starostí soukromé velení zeměkoule, nenaaranžovala celosvětovou krizi. To by byl teprve mazec. Stock market polevil, cena zlata prudce stoupá.

Doposud ale v automobilových nehodách přišlo o život mnohonásobně víc lidí, než zatím způsobila současná epidemie. O rakovině ani nemluvit. Na to ale jsme zvyklí. :-/

0 0
možnosti

Koronavisus v ČR: První zabije drobné živnostníky.

https://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746014

0 1
možnosti

J64o30s74e29f 64M31i14k49e70l

24. 2. 2020 13:52

Když stát štědře a velkoryse odškodňuje farmáře např. kvůli ptačí chřipce, předpokládal bych, že se stejně postará i o ostatní živnostníky v popsané situaci.

0 0
možnosti

no , tak odškodnění za ptačí či prasečí chřipku bych rozhodně nepokládal za štědré ani za velkorysé.

2 1
možnosti
Foto

Z epidemie se radují luskouni a netopýři. Sotva o ně teď bude zájem.

4 0
možnosti
Foto

Jsem si jist, že pokud přežijete pandemii a nebudete cca 3 měsíce ve kšeftě, tak finanční úřad na Vás nezapomene, i kdyby přežil byť jen jediný úředník.

R^

6 0
možnosti
Foto

Zkusme si představit, co by nastalo, kdyby česká média stejným způsobem třeba loni komentovala šíření běžné chřipky. __ 28.1. prvních 10 případů v Praze. 29.1. Praha 500, C.B. 200 Brno 350, Ostrava 500.... 5.2. V praze už 50 tisíc případů a 200 mrtvých, C.B. 10000 nemocných 100 mrtvých........ 28.2. Rekapitulace epidemie 1 milion nemocných, 2 tisíce zemřelých. Zásobovat nás stejnými informacemi jako v případě koronaviru a uzavírat oblasti s výskytem chřipky tak je celé Česko zpanikařené a obchody vykoupené.

4 1
možnosti

Vy jste ovšem nepochopil realitu dne. Tady přeci vůbec nejde o media a paniku obyvatel. Ta obchodu zas tak nevadí lidi si vytvoří zásoby a chvilková výchylka od normálu se sama srovná. Ovšem v případě korona státy uvalují plošné karantény a to je problém, protože je prakticky 100%, že v případě nákazy bude náš stát reagovat stejně jako ostatní. A tak se některá oblast prostě uzavře. A v tomto případě je lepší být připraven. Protože všechno se stane strašně hektické a velice nervozní. Ovšem to není problém nastíněný v tomto blogu. Je fakt, že drobní živnostníci provozující svoji činnost v nájemních prostorách se dostanou do velkých potíží. A dost velké procento z nich to neustojí.

0 1
možnosti

No, něco na tom asi bude ale, myslíte že v jiných státech je to jiné? Že tam jsou lidé a hlavně ti o kterých píšete v jiné lepší situaci?

2 0
možnosti

to záleží na tamních vládách. A na tamním lidu, jak hlasitě se svede ozvat

0 1
možnosti

P50e31t78r 75D54r97a81p78a90l

24. 2. 2020 10:26

a opět "já nedostanu nemocenskou"...tak se zeptejte toho, kdo tu nemocenskou první dva týdny vypalácí...to není ani stát, ani brusel. to je zaměstnavatel, tedy si ji logicky můžete vyplácet sám sobě ve výši, co hrdlo ráčí

3 3
možnosti

Ach jo.

1: Z ČEHO zaplatí živnostník tu nemocenskou zaměstnancům, když mu karanténa zavře obchod či firmu ?

2: z čeho vezme prostředky na svou obživu sám žvnostnik z důvodů viz výše

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS