Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čistě teoreticky - řídící funkce je velmi nevděčná - buď vycházíte nahoře a nevycházíte s lidmi dole a nebo naopak - tzady je jasné že dole podporu měl, a tak ji nemohl mít nahoře.

To co je popsáno v blogu jsou hezké kecy - akorát trochu mimo - například - kdyby se pořád někdo nevrtal v nějakých programech a nechal doktory dělat svou práci !

1 0
možnosti
Foto

Jenze pokud prace doktoru uz davno neodpovida soucasnym moznostem, poznatkum a neni v ni dokonce ani prostor na dodrzovani lidskych prav, pak je na case udelat v tom archaickem systemu zmeny :)

0 0
možnosti

Pane Jašíku,

možná pro vaši nemoc nebyla ústavní léčba vhodná, ale pro značnou část pacientů je ústavní léčba jediným vhodným řešením.

Vytržení pacienta ze stresového domácího prostředí je v mnohých případech to nejvhodnější řešení zahrnující následnou postupnou léčbu v psychiatrické léčebně.

Centra duševního zdraví mohou ve skutečnosti pouze nahradit a zlepšit ambulantní péči u psychiatra s několika lůžky, ale tu ambulantní péči poskytují i v psychiatrické léčebně..

Z investičního hlediska se jedná možná o dobrou investici pro soukromého psychiatra, pokud to budou ochotné zdravotní pojišťovny platit.

V každém případě to nemůže dostatečně nahradit psychiatrickou léčebnu, či nemocnici v době, kdy značně stoupá počet psychicky postižených občanů.

Takže bych to reformou psychiatrické péče přímo nenazýval, ale bral bych to, jako možná vhodné doplnění psychiatrické péče tam, kde není vhodná, či dosažitelná, psychiatrická léčebna.

2 0
možnosti
Foto

Ja chapu, ze takove nazory slychaval Basaglia pred 40 lety, ale dnes uz to se vsi uctou pusobi pomerne komicky vzhledem k tomu, ze se jiz na nekolika mistech prokazalo, ze system muze fungovat i jinak. V kazdem pripade nechci tvrdit, ze nemit zadna luzka je spravne ..kazdy extrem je spatny, ale dobre fungujici CDZ dokaze odvratit vetsinu hospitalizaci s mensim poctem psychiatru, takze jejich vyznam ma mnohem vetsi smysl nez se nam psychiatricti dinosauri snazi namluvit ..a tady nejde v zadnem pripade jen o me ..me uzavrene oddeleni prospelo, ale zakladni snahou by dle meho melo byt snazit se vratit lidi zpatky do zivota a ne od stolu rozhodovat o tom, kdo to zvladne a kdo ne, protoze to se opravdu neda bez zjistit bez vyzkouseni.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS