Diskuse

Vejce a já

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný moc, jen to ještě chtělo dvě tři fotky:-)

0 0
možnosti

PS A co v zimě, nezmrznou v kurníku když jsou tam jenom dvě?

0 0
možnosti
Foto

Ne, stačí že jsou v suchu. V přírodě by také musely přežít:-).

0 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, ale opět...Slepice, které jsou jen v dřevěném kurníku (a ten v zimě promrzá pokud není nějak zateplen) při mrazech přestanou nést, protože krmení spotřebují na udržení tepla a už jim nezbývá na výrobu vajec.Začnou nést až když se oteplí, a to ještě ne hned.Ono třeba týden trvá než se v nich ta vejce dokáží vytvořit (nevím jak to jinak napsat).

Zrovna tak, slepice méně nesou v zimním období, protože je kratší den a nemohou si najít ve sněhu další potravu.Já jsem jim svícením prodlužoval den buď ráno od pěti hodin (když jsem šel na ranní), tak jsem rozsvítil a děti když šly do školy zhasínaly nebo manželka, když jsem měl odpolední, rozsvítila v pět odpoledne a já, když jsem přišel z odpolední v 23 hodin zhasínal.

0 0
možnosti
Foto

Po pravdě s vkládáním fotek trošku bojuji, dala jsem tam dvě aktuální z dneška, vidím zatím jen jednu, děkuji:-)

0 0
možnosti

Nádherný fotečky náhodou, hned bych si dvě tři slepičky taky pořídil, ale sousedi by asi byli proti. Tak jen vzpomínám na slepičky před více než 50 lety u kmocháčka na Slovácku, ty se ovšem nikdy pohladit nenechaly, a vždy když jsem k nim přišel na krok, tak popoběhly. Musely být ve střehu, občas je totiž popohnal Lux. ale jen aby jim dal najevo, kdo to na dvorku řídí, nikdy jim neublížil. Ale zase měly holky pohyb a učily se bát pořád ve střehu:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 529x
Ráda bych vás provedla po místech, která jsem prošla pěšky, v Čechách, po turisticky značených cestách. I na zdánlivě obyčejných místech se stávají neobyčejné věci.

Seznam rubrik