Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pravdivé, inspirativní. R^

3 0
možnosti
Foto

Daniel Pipes ovšem vychází z předpokladu, že existuje vítěz a poražený, tak jako tomu bylo v případě Německa a Japonska po válce, kdy vítězové měli možnost stanovovat podmínky dalšího vzájemného soužití. Tak tomu ale není!

Představte si, že výsledkem II. světové války bylo pouhé vytlačení Německa, Itálie a Japonska z jimi obsazených území. Vůbec nic by se definitivně nevyřešilo, pouze by se dějiny vrátily o několik let zpět. A vše by se (dříve nebo později) opakovalo - přesně tak, jak je tomu dnes v případě Arabů.

2 0
možnosti
Foto

No jo Izrael území žádného státu neobsadil. stejně tak Jordánsko.

1 0
možnosti
Foto

Vítězství ve válce nad nějakým státem se obvykle vyznačuje vstupem vítězného vojska do hlavního města a podpisem kapitulace, následnou okupací s vojenskou správou, která je ukončena zvolením odpovídající politické reprezentace, předáním pravomocí do jejich rukou a podpisem mírové smlouvy. Tento proces může mít samozřejmě různé mezistupně. Dle Charty OSN nesmí přitom poražený přijít ani o píď vlastního území a dle Ženevských konvencí také nesmějí být na okupovaném území měněny vnitrostranické poměry a životní úroveň obyvatelstva na něm musí být dorovnána na úroveň obyvatelstva okupujícího státu. Jedinou snad přípustnou metodou anexe tohoto okupovaného území je provedení referenda na tomto území, v němž jeho obyvatelstvo s nadšením uvítá připojení k okupujícímu státu. Potom následuje okamžité uznání občanství všem obyvatelům tohoto území s právem usídlovat se kdekoliv ve státě.

Oselské dohody jsou od počátku pouze a jenom politickým dokumentem, protože jedna ze stran nebyla stranou druhou uznána za subjekt mezinárodního práva.

Kde tu máte nějaké znaky nějakého vítězství ve válce?

0 3
možnosti

J96i86r64i 96T24i72c26h61y

22. 2. 2020 17:16

Oselske:-) Mozna oslovske?

0 0
možnosti
Foto

Zdá se, že aspoň někdo tam dostává rozum. A s tím Íránem, mám taky pocit, že už to aspoň některé nebaví a že chtějí žít jinak, než ta smečka úchylných starců. Karma.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS