Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

R^

Musím vyřídit mnoho pochval z Ruska, včetně přání úspěchů od prezidenta Putina a od celého vedení Lukoilu a ostatních Ruských těžařů.

1 25
možnosti
Foto

Sdělení blogu vám ale, zcela zjevně, dokonale uniklo.

20 2
možnosti

Ano ekoteroriste by se nemeli vydirat, a kdo to udela, toho at stihne trest :-)

2 0
možnosti
MS

Ujasněte si laskavě rozdíl mezi výrazy "trestní" a "trestný" ...

0 14
možnosti
Foto

A vy si ujasněte termín "podstata problému".

12 0
možnosti
JZ

Ač se autorka snaží, ve skutečnosti podstata popisovaného činu není zdaleka tak omračující, jak se nám snaží vylíčit.

Ano, hned z kraje souhlasím, že skutečně můžeme ponechat stranou otázku přepravy aktivistů na místo činu či používání mobilu. Tyto otázky, ať už by na ně bylo odpovězeno jakkoli, nijak nevyvracejí ani nepodporují ideu změny klimatu. Protože je rozdíl, zda hodnotíme obsah toho, co někdo říká, a obsah toho, co koná. A je-li konání v rozporu s ideou, pak to nijak nevyvrací ideu, jenom ukazuje, že nositel ideje jí není věrný. To ovšem neznamená, že tím pozbývá platnosti idea samotná. Jistě bychom nezpochybňovali varování alkoholika, že alkohol je démon.

Pak se autorka pustila do analýzy forem protestu s lakonickým poukazováním, že forma protestu samotného nemá kauzální vliv na změnu klimatu. To je sice pravda, ovšem nic takového ani nikdo netvrdil, že by např. rozhazování hlíny v bance mělo vliv na klima, proto lze stěží tuto kritiku považovat za cokoli jiného než jízlivou rýpavost, které rozhodně o věcnou kritiku a vystižení jádra problému nejde.

Dále přichází na řadu hluboký údiv a nepochopení: že tito aktivisté, veskrze lidé "nerozumní" a "pomatení", tropí nepředvídatelné hlouposti za hranou zákona, na to už si autorka zvykla. Ale hluboce se podivuje skutečnosti, že poškozená strana, které byla způsobena újma, se snažila o dialog a vyjádřila pro aktivisty pochopení. Žasne, že jedna strana na druhou ihned nezavolala protiteroristické komando a nenechala ji zatknout, jak by tomu mělo být řádně v každé jiné situaci, kdy někdo někomu šlápne na trávník. Autorka se diví, že poškozená strana by snad dokonce mohla částečně přiznat svůj podíl na klimatických změnách a omluvila se za to, či dokonce nepodala trestní oznámení. To vše jsou asi přístupy k problémům a druh mezilidských vztahů, které jsou pro autorku zcela neznámé.

12 40
možnosti
SB

Jo, jo, snažit se za každou cenu o dialog.

Přesně takový názor měli před dávnou dobou dva pánové.

Jeden se jmenoval Daladaier a druhý Chamberlain.

21 0
možnosti
JK

"Ponechme stranou šťouravou otázku, jak se asi milí aktivisté do Cambridge dopravili..."

Slovutná šéfka a ekonomka nejspíš dobře ví, na jakou cílovou skupinu podobně inteligentní výroky směřovat. Je to šikovná paní... :-)

2 21
možnosti
JK

Nehledě na to, že když chci opravdu něco ponechat stranou, tak to nezmiňuji. Čili další podivná hra.

3 9
možnosti
PK

Nebylo by lepší kdyby se autorka věnovala tomu, že úřady potřebují kopec papírů k tomu, co jde vyřídit emailem nebo datovkou?

A už vůbec nekomentuji justici. Tam elektronizace nepostoupila vůbec. A kvůli drobnostem jezdí třeba advokáti autem tam a zpátky stovky kilometrů.

Když si vezmu, kolik zbytečných cest autem mám kvůli neschopnosti státu a lenosti některých ouřadů, tak bych byl rád, kdyby děcka protestovala právě proti nim.

0 19
možnosti
PN

Problém je, že kdyby nastoupili normální lidé snažící se zachovat nezničený trávník a plynulost dopravy a naložili by aktivistům pětadvacet na záda, tak to by policie konat začala a zajisté by je zatkla a hnala před soud za napadení.

Takže nejenom, že policie nekoná, ale také trvá na svém monopolu konat či nekonat. A to je špatně.

38 0
možnosti
VF

Je to už skoro hodina a zatím se neozval ani jeden "bojovník za klima". To je nějaké divné.

Za mne R^.

32 0
možnosti
IK

Pane, vy jste je svolal!

1 0
možnosti
PS

Milí ekologická spoluprasátka(rodiče). Mládež skutečně nabyla dojmu že jim huntujeme planetu. Zkusme tedy menší experiment, až vás dítko požádá o odvoz na trénink do obchodu nebo za zábavou, odmítněte s tím že nechcete zanechat uhlíkovou stopu. Koupě jakékoliv elektroniky zvyšuje ekologickou zátěž. A dovolená k moři? no nejsem ekoprasátko přeci. Maso jednou za 14 dní v 8:00 večerka a vytápět na 18 stupňů. Za týden bude po rebelování.

PS: osobně se chovám ekologicky ale dokáži rozpoznat podstatný rozdíl mezi

eko-chováním a eko-hysterií. A hlavně dokáži rozeznat když někdo za eko-aktivismus skrývá myšlenky socialismu.

74 0
možnosti
PT

Ac nemam deti a tento experiment nemuzu provest, pripada mi to jako velmi dobra myslenka :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články