Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No, nefandím sice podobným aktivitám ... ale faktem je, že různé formy domobrany jsou běžné snad ve všech zemích ..od hluboké historie po dnešek.

SA nebo LM jsou pochopitelně extrémy..

1 3
možnosti
JZ

Ono je něco jiného, když sousedi v satelitu chodí v noci po ulici a když si nějaké vyholené IQ 74 v maskáčích a s obuškem v ruce hraje na vojáka.

Taky se úplně nedá srovnávat klidné náměstí v Přelouči, osady na blízkém východě nebo černošské ghetto v patnáctimilionové metropoli.

5 0
možnosti
Foto

J90i70r35i 89C81i82z

22. 2. 2020 11:24

Predchudcem LM byly Rude (Revolucni) gardy zrizene v r.45 stalinistou Benesem podle bolsevickeho vzoru v Rusku. Dohlizely na znarodneni ekonomiky a etnicke cistky dle jeho dekretu. Prejmenovani na LM byla pouze kosmeticka uprava.

3 0
možnosti
JS

To je pravda, ale v únoru 1948 byly vyzbrojené a staly se skutečnou vojenskou silou.

5 0
možnosti
Foto

Velmi dobrý a užitečný článek. Potřebné varování pro dnešek. Jak to, že se na Hradě v den státního svátku 28. října, při ceremoniálu udělování státních vyznamenání, objevili členové takzvané "Domobrany"?

Nelze nevzpomenout hlídky kotlebovců na Slovensku, které údajně chtějí chránit "slušné občany" A smutně proslulé byly srbské, krajně nacionalistické milice za války v rozpadající se Jugoslávii. Přestože jejich původ byl komunistický, chovaly se jako fašistické, svojí brutalitou, zajateckými tábory a masakry civilního obyvatelstva.

Toto je právě hrozba pro dnešek, ten prazvláštní spletenec zbytkového komunizmu s nacionalizmem a fašizujícími či rasistickými sklony. To je neblahé, otrávené podhoubí, které jakoby čekalo na svoji příležitost... Žádný rozumný stát a žádná rozumná vláda nemůže tohle nechat jen tak. Jistě, spolky mohou vznikat a mohou být opravdu různé, to je součást demokracie. Ale vytváření paramilitárních spolků, natož jejich vyzbrojování, si musí každý stát velmi přísně hlídat.

9 3
možnosti
LH

Lidové hlídky jdou v milionarske čtvrti.... Paradox;-D

1 2
možnosti
PK

Neschopnost veřejných, státních složek zajistit pořádek a likvidovat kriminalitu generuje vznik domobrany a je to v současnosti vidět na okolí Prahy, kde zoufali obyvatelé tak činí, aby ubránili své majetky.....před nájezdy zlodějů.....

10 0
možnosti
JV

Kriminalita v ČR má spoustu let sestupný trend (až na drobný výkyv v loňském roce). Pokud má někdo jiný pocit, jako řešení bych viděl spíše vstup do řad Policie ČR nebo Městské policie a podílet se na ochraně veřejného pořádku se všemi právy a povinnostmi, které k tomu patří. Domobrany jsou cesta od pekel. Značná část lidí, o kterých právě hovoříme, se z nejrůznějších důvodů ani neblíži splnění podmínek pro službu v jakémkoliv bezpečnostním sboru.

A upřímně, osobně si nepřeji, aby takoví lidé dělali kdekoliv pořádek. Proč? Je to vcelku prosté - jejich duševní kapacita zkrátka nestačí na to, aby nezpůsobili daleko více škody než užitku :-/

14 0
možnosti
MB

Stále píši, že mezi komunisty a fašisty žádný rozdíl není. Skutečně mne vždy udiví záporná reakce, nechápu. V půdorysu zájmu - to přece ani jinak dělat nelze. Určím cíl, revolučními metodami jdu za ním a mýtím odpor. Nic nezákonného neprovozuji, protože jsem si k tomu sepsal i Zákony ! Pak dojde i na Rudé oddíly SA. Cosi odporného od pohledu, uniformy šílené - Ozbrojené postavy Soudruhů směšné. Ta sranda ovšem končí v okamžiku, kdy se má střílet ! Na koho - Na třídního nepřítele. No dobře, ale vždyť to jsou naši spoluobčané , známí a dokonce naše děti ... ! :-)

16 1
možnosti
Foto

Komunisté, fašisté i nacisté prosazovali totalitní režim na stejném základu a vrátíme-li se do počátku křesťanství, tak i tam lze vypozorovat podobné praktiky uplatňované vůči pohanům. Kdo nejde s námi, jde proti nám a s takovým je třeba udělat krátký proces.

3 1
možnosti
Foto

Ten příměr k SA sedí. První oddíly byly tvořené ze sportovců, především silových sportů. Tak precizně to ale komunisté nezvládli. První milicionáři byli myšlence komunismu oddaní dělníci, většinou nevábných postav a zbraně drželi jak prase kost. Kdyby proti nim na Staromáku vystartovali vojáci, možná by se zjistilo, že ani neví jak zbraň odjistit a správně namířit, o trefení nemluvě. Z podobných nedemokratických forem nátlaku je třeba mít neustále strach. Novodobým příkladem byl třeba Majdan, nebo demonstrace Umírněných v Sýrii, které přerostly v občanskou válku. Za našimi milicemi byl znát vliv Kremlu a jeho "poraděnků". Podobně lze tušit zákulisní vliv u Majdanu i Sýrie, byť ten vítr vane z druhé strany. Nevyloučil bych ani demonstrace Michprdu, byť zatím drželi místo zbraní jen transparenty.

4 0
možnosti
JM

J96i53r45i 25M92a96l64e13k

22. 2. 2020 12:35

co podpora SNB?o rudém velení armády nemluvě.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik