Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

D39a38v36i18d 33D52u16š69e94k

22. 2. 2020 20:29

Milice měla i Henleinova strana.

Sudetendeutsche Freikorps.

Mají na svědomí více než 100 českých životů.

6 1
možnosti
Foto

Dík za další z argumentů, proč je i v dnešní době velice nebezpečné zahrávat si s ohněm.

4 1
možnosti
MV

Dobu LM pamatuji. Huby a transparenty plný světového míru a po českých ulicích a náměstích pochodujici dedci ve vysmajdanejch kanadach s kverem přes rameno. Byli smesni, ale díky jejich "výcvikum" bohužel i nebezpeční. Panbu zaplať, že z těch flint stříleli jen na střelnicich.

8 0
možnosti
RP

No, "dědci" to byli proto, protože v pozdější době už do LM nikdo mladý začínající nechtěl. Jinak to byli oficiálně ozbrojení zaměstnanci podniků, tudíž jakmile šel takový člověk do starobního důchodu, v LM skončil. V reálu myslím často končili i dříve, protože tehdy za socialismu spousta těch nad 50 let už fyzicky nezvládala ty cvičení

Jinak myslím, že že z našich tehdejších ozbrojených složek mají právě LM při potlačování demonstrací proti okupaci v letech 1969 a 1970 největší podíl na tehdejších obětech, postřelených a zastřelených.

I když možná to byl důvod, proč je komunistické vedení nepustilo na potlačování demonstrací v roce 1989, i když tehdy v LM potlačování demonstrací už nejméně rok intenzívně cvičili. Nechtěli oběti, protože už museli vědět, že končí a že na rozdíl od roku 1968 by jim to hned potom sečetli.

2 0
možnosti
JS

Příčiny vzniků různých milicí nebo občanského odporu nějakou radikálnější formou je dlouhodobé přehlížení nebo neřešení problémů, které trápí občany. Dnes by to mohl být stav kolem skupiny občanů věnující se zlodějně, nedávné i současné loupeživé nájezdy, které policie není schopná vyřešit, příchod problematických lidí ze světa do země atp. tam je třeba hledat příčiny, řešit jen důsledky nikdy nikde nefungovalo dlouho.

2 2
možnosti
RS

Nejsem zastáncem milicí, ale v každém případě, by to chtělo nějakou ochranu státní hranice! Papaláši nám tvrdí, že tu nejsou žádní imigranti, já tvrdím, že jich jsou tady tisíce!

4 8
možnosti
LM

Máte naprostou pravdu, rusáci se u nás dnes roztahujou všude.

2 1
možnosti
Foto

Karma, moc hezky napsáno.:-)

7 1
možnosti
JS

Děkuji všem za příspěvky. Celé téma rozšířily o řadu souvislostí i příkladů.

3 0
možnosti
Foto

K37a98r30e21l 39C38a39c39h

22. 2. 2020 13:41

Jakmile si nějaká politická strana zřídí svou vlastní ozbrojenou složku, je jasné, že ji nemá pro férovou demokratickou soutěž. Taková politická strana by měla být okamžitě ze zákona rozpuštěna jako strana extremistická. Ozbrojenými složkami by měl disponovat výhradně stát. Ozbrojené složky totiž vzhledem ke svému poslání a své funkční struktuře nemohou být demokratické a musí být tedy apolitické. Proto musí být pod kontrolou demokraticky zvolených orgánů - vlády a presidenta.

12 0
možnosti
Foto

J68a10n 75Š87i30k

22. 2. 2020 13:24

Nebezpečí domobran je ve vytváření vlastních pravidel, které náleží složkám státu. Jejich zástupci sice křičí, že jsou tu od toho, aby důsledně dodržovaly zákony dané země. Jenže na konci se to vždycky zvrhne, protože nemají vlastní kontrolní mechanismy. Jsou zde také pravidla, jako například ženevské konvence o zacházení se zajatci, ty také nerespektují a kam to vede jsme viděli například v občanské válce v Jugoslávii. Nechť existují kroužky s vojenskou tématikou, je jich u nás dost. Domobrana má možná svůj smysl ve státech, kde mizerně funguje armáda nebo policie. To ale není náš případ. Naše složky pracují v drtivé většině případů odpovědně. Kdo touží se realizovat, má možnost do nich vstoupit. Jsem zásadně proti domobranám, v naší zemi by se mohli stát podhoubím pro různé radikální názory. Děkuji za článek a hezký den

6 0
možnosti
JV

V tom Libanonu to byl Hezbolad, v Iranu to jsou zase Islamske revolucni gardy. Spolecnym jmenovatem je, ze jsou to fanaticti dobrovolnici, kteri moc vycviku nepobrali. I ten jejich slavny general nemel zadne takticke vzdelani. Jen se divim, ze jim pujcuji i protiletecke rakety. Vzdyt Iran ma i regulerni armadu !

2 0
možnosti
Foto

R^ Děsivým příkladem toho, kam až to může dojít, když si jednotlivé partaje zformují své milice (a armáda státu je slabá) je Libanon. Také proto trval v roce 1948 jasnozřivý David Ben Gurion /sionistický lídr a první premiér Izraele/ na tom, že všechny dosavadní "milice" /Hagana, Irgun a Lechi/ musí být po ustavení státu včleněny do jednotné vojenské struktury - Obranné armády Izraele. Zkusme si představit, jak by to asi dopadlo, kdyby po vzniku Izraele fungovaly všechny tři formace nezávisle bez centrálního vedení.

8 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik