Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Bože, ty to vidíš.....Rv

0 0
možnosti
ZH

Už jste se informoval na transplantaci šedých buněk? Myslím, že budete v pořadníku hodně vepředu. Rv

1 0
možnosti
KK

Kolik transplantací jste postoupil, že o tom tak zasvěceně a kategoricky žvaníte?

2 0
možnosti
JS

Docela mě děsí, jakým způsobem jste ochoten interpretovat Kristova slova. Je naprosto zřejmé, že nejste stoupencem křesťanství, protože se evidentně snažíte ke Kristovu učení něco "přimontovat".

Kristus na konkrétním příběhu slepého mladíka ukázal, že bychom se neměli starat o to, proč je někdo nemocný. Učedníci se Krista ptali, proč je mladík slepý a chtěli vědět, kdo zhřešil – jestli on a nebo jeho rodiče. Kristus jim jasně řekl, že nezhřešil ani on, ani jeho rodiče. Neměli bychom se starat o viny druhých lidí, jen o své vlastní viny. Naší jedinou starostí by mělo být, abychom "konali skutky Boží, dokud je den", tedy abychom pomohli bližnímu v okamžiku, kdy je to v našich možnostech. Kristus vzápětí vrátil mladíkovi zrak. My bychom mu měli alespoň nabídnout, že ho převedeme přes ulici, lékař mu může vyměnit zakalenou oční čočku.

Zapomněl jste zmínit také další důležitou věc. Bible jasně hovoří o tom, z jakého materiálu člověk je – je to pouhý prach země, neměli bychom tedy svým tělům přikládat větší důležitost, než je nutné. Proto je západní lékařská věda tak vyspělá – protože je principiálně založena na křesťanské filozofii – lékař nezjišťuje vinu svého pacienta ani jeho duchovní vyspělost, řeší pouze jeho nemoc. Právě v tom je duch dobra. To je ta nejvyšší duchovní hodnota. Bůh nás nemiluje za zásluhy, ale zcela nezištně. My bychom to měli dělat stejně. Vy se obáváte o duchovní vyspělost těch, kdo jsou nemocní. Zbytečná starost, kterou jen přidáváte tíhu do duší lidí, kteří jsou nemocní a přečtou si Váš článek. Kristus kritizoval hříchy a nemoci uzdravoval, a to nikoli na základě zásluh, ale protože lidi miluje.

4 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik