Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže jste vystudovala vysokou ekonomickou a po 30 letech si musíte pronajímat byt. To je mimo mé chápání, pokud jsem pochopil blog.

0 0
možnosti
Foto

Českou ekonomiku /respektive německou na území ČR/ obrazně řečeno neovládají ani tak amatérští příznivci jógy, jako spíše profesionální cirkusoví žongleři. Zbývá pouze dodat, "že bohužel". 8-o

0 0
možnosti
AW

Pokud jste cizinka, je vaše čeština dobrá, ale jinak účinně brání pochopení vašich myšlenek.

Pokud píšete o škodlivosti oligarchů, tak prohlášení "Pan Babiš nikoho neohrožuje" je už tak trošku na lékařskou diagnózu.

0 0
možnosti
Foto

Pane Wolker koho konkrétně ohrožuje Babiš. Není perfektní, ale ti co bylo před ním byla banda skutečných zlodějů.

0 0
možnosti
JK

Slyším jakési horování na vznikem přirozených, nebo dohodnutých monopolů a přitom obrana vlády, která monopoly nejen podporuje, ale i vytváří a jmenovitě Babiše, který i pomocí zákonů si zajišťuje monopol hned v několika oblastech.

Proti přirozeným monopolům má stát nástroje, zjednodušení papírování a vstup na trh a startovací pobídky. Jak pomohl stát nováčkům v oblasti IT, komunikace, development a stavitelství, jak podporuje chytrá řešení, vědu a inovace, jó jde tam míň než do Agroholdingu na již vymyšlené technologie, na reklamu, tedy propagaci a různá školení zaměstnanců firmami v rámci holdingu, tzv. dvojí zisk.

Stát (Babiš) škodlivé monopoly podporuje a jejich případnou konkurenci zařízne hned na začátku. Třeba proč nelze sehnat firmu na vykácení lesa, nebo zpracování polomu a proč se do toho monopolu nedostane nový (zahraniční) hráč, ať si klidně kůrovec sežere všechno.

"Všechno vyřeší volný trh" je utopie jako anarchie, komunismus, nebo spravedlivá totalita. Řešení je kupodivu uprostřed, kde je maximální svoboda ohraničená obecnou morálkou, přetavenou v zákony.

1 0
možnosti
VB

Je to trochu složitější, v mnoha zákonech nám chybějí §§ využívané v právně vyspělejších zemích Evropy i třeba USA. Např. Švýcarsko má kontrolora cen prakticky všeho na trhu, co dopadá zejména na řadové občany - doporučuje vládě ev. zákonné zásahy proti nepřiměřenému předražování. Ve Švýcarsku, ale i dalších zemích existuje státem podporovaná "nezisková" výstavba bytů: firmy jsou přiměřeně zaplaceny, ale byty musejí sloužit neziskovému družstevnímu či obecnímu bydlení s povinností udržet ceny bydlení na únosné mezi. V západ. zemích se např. reguluje míra možnosti skoupit v regionu cokoliv jednou firmou, např. nesmí dostat více než jednu čtvrtinu, aby se lépe bránilo nevhodným byznysovým monopolům, které poškozují zdravou soutěž mezi firmami i zákazníky (úpadek kvality, zvyšování cen).

1 0
možnosti
MB

Přiznám se, že Vaše sdělované jsem moc nepochopil. Byty, trh s nimi, je komoditou jako kterákoliv jiná. Jste v nájmu, podepisujete Nájemní smlouvu - rozhodujete se. Už moje 32 letá dcera přišla s nápadem, že si pořídí 2 byt do vlastnictví. Na můj dotaz říká = To bude moje Důchodové spoření ! Úvahu považuji za správnou, viz inflace 3.6 % a tanečky kolem reformy, fantas nápady Maláčové ...

Stát nemá byty stavět - nemá ovšem jejich výstavbě bránit ! Je komické, kdy AB bylo sděleno, že jde o skutečně Obrovský problém. Vyráží tedy na ČNB za p. Rusnokem. Dozví se, že je to právě oligarcha, který nekoná ! Naopak, 4% výpalným ještě trestá ty poctivé ! Je úžasné, že Povolování začala ANO Jourová, přes Šlachtovou a končí to u Dostálové. - ANO výsledky jsou = 00 ... !

Jinak s Vámi souhlasím - AB nikoho neohrožuje. Dostal se do stavu, kdy seznal, že jeho nemožná hamižnost narazila na mantinely možného Už ohrožuje sám sebe ! Pokud volby nevyhraji - Odstoupím ! = Již nebudu mít možnost tak snadno zneužívat Stát k mým potřebám. Pravdu má, po dlouhé době - předseda jeden ... :-)

2 0
možnosti
PK

Balance je skutečně priorita, dobrý blogR^

1 0
možnosti
Foto

Sice jste zřejmě absolvovala vysokou školu ekonomiku, ale sleduji, že jste zřejmě silně odolná osoba, protože na vás příliš stop nenechala, protože vaše vývody a pulzování v odlišných tématech nevede k cíli. Také byste už dnes věděla, že to co vysoká škola ekonomiku učila v devadesátkách, byl vliv Klause a jeho nesmyslné prosazování překonaného dřevního kapitalismu.

Ale zase tak moc se tím nezatěžujte, máte stále možnosti i na jiných školách. :-)

1 2
možnosti
OS

Přiznám se, občas jsem neporozuměl smyslu vět, ta čeština tam dostává dost na zadek. Ale jestli paní ekonomka nadává na bankovní managery a velebí Babiše, ať se zeptá těch, kdo s ním (Babišem) někdy spolupracovali a nějak to nedopadlo. Možná si rozšíří obzory.

2 0
možnosti
Foto

Jako graduovaná ekonomka byste měla být schopná poradit sama sobě i své vlastní babičce, co s tím nadělením.

Pokud jste dobře promazána ideologií volného trhu, tak si vzpomeňte na divoké pohyby cen másla v nedávné době.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 518x
lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj