Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je popíjení vodky Gorbatschow a Jelcin aktivní propagací komunismu?

0 0
možnosti

L79u69k78a83s 70F46i82k62r

26. 2. 2020 8:27

U vas ano. Pak hloupe pisete.

1 0
možnosti

Je zobrazování ..a zobrazování.. A je pravdou, že zobrazení na hrnku nebo na tričku (bez nějakého odsuzujícího doplňku) jednoznačně vyjadřuje určité souznění s danou osobou..

1 0
možnosti

Svoboda - to jest možnost diskutovat, zobrazovat, bádat - já jsem pro absolutní svobodu slova, omezenou jen nabádáním k trestnému činu. V Norsku mají vůči neonacistům tvrdé represe a stejně tam je neonacistická základna silná. V sousedním Dánsku mají svobodu, dokonce v rámci rozdělování peněz z veřejných prostředků, přispívá stát na provoz neonacistického rádia. A světe div se, problém neonacismu je tam minimální. Budu radši, když potkám frajera s trikem Hitlera, jak hajluje po pátým pivu, než když potkám někoho, kdo svoje názory skrývá. Budu si moct hned udělat obrázek o tom jaký je. Za myšlenky se nikdo netrestá a represe vedou vždy k posílení extrémních myšlenek. Společnost má být informována a vzdělávána, aby extrémy, levé i pravé, dokázala odsoudit sama, bez státního dozoru. Ono je to pak totiž lehce zneužitelné - viz dnešní mladí levičáci, pro které jsou pojmy nacismus, fašismus a nacionalista jak hodinky a holinky a náckem je v jejich očích každý kdo s nimi nesouhlasí....

6 0
možnosti

Dobrý článek, ale nedotažený. Správně se v diskusi ozývají hlasy, že nic by nemělo zůstat tabu. Na propagaci zakázané ideologie máme zákon, ale otázka proč je zakázána by měla být uspokojena studijním materiálem; dle mého povolené vydání knižně POUZE S PATŘIČNÝM KOMENTÁŘEM! Holocaust nevznikl na zelené louce a vysvětlení, proč k němu došlo, leží právě v nacistické ideologii.

Nerozlišil jste mezi tím studijním materiálem a čistou propagací, kterou bych trestal, kam patří Vámi zmiňovaná trička, hrnky a pod. M.j. jiná, nesmyslně tolerovaná ideologie, také silně protižidovská, dle které bylo zabito násobně více lidí než dle té nacistické, zůstává stranou a v západních zemích je stále více tabu. Výsledek srovnání ideologie třetí říše a islámu by nedeklaroval mnoho rozdílů. A opět m.j. i zde je část podhoubí špatného vztahu západních zemí (EU) k Izraeli.

0 1
možnosti

Zajímalo by mě, s čím nesouhlasíte, paní Terezo Holá?

0 0
možnosti

J15a88n 31M86a43l26ý

21. 2. 2020 10:16

Moderní nacionalismus má původ zejména v romantismu (zájem o národní historii) a velké francouzské revoluci, která sjednocený národ chápala jako protiklad starého režimu. Nacionalismus se tak nejvýrazněji rozvíjel v 19. století v Evropě, kdy v oblasti kultury se projevoval národními obrozeními, v oblasti politiky nejvýrazněji sjednocením Itálie a Německa, novými národními státy vzniklými sjednocením menších států.

Nacionalismus hrál ještě větší roli ve 20. století. Byl jedním z principů uspořádání Evropy po první světové válce, které dalo vzniknout Československému státu.

0 0
možnosti

J61a62n 44M29a27l44ý

21. 2. 2020 10:11

Tak Kamas je bezpochyby milovník nacismu, ale o něm to přece není. Kdysi jsem si chtěl přečíst Mein Kampf, abych se seznámil s tím, čehož výklad vedl k WW2. Nešlo to. Dnes už ano. A je to dobře. Bible, Korán, také doporučuji. I politický program NSDAP je zajímavý, stejně jako komunistický manifest. Vše se dá uchopit (a bylo uchopeno) k vraždám ve jménu víry či ideologie. Toto vše zakázat by byla chyba. Protože tak se z toho udělá TABU. A jaká je definice tabu? TABU tě potrestá....

3 0
možnosti
Foto

Otázka je, jak vaše obzory rozšíří hrneček s Hitlerem.:-)

2 0
možnosti

V republice kdy jsou komunisti v parlamentu a drží vládu, je možné absolutně vše. Nedodržování ústavy je na denním pořádku a nejdůležitější jsou peníze, prezident neví co dělá, je už 2x odsouzen za lež, premiér je ve střetu zájmů i s EU a inflace je hustá. Takže nevěřte, že policie pod Hamáčkem něco udělá, když hlasuje pro Ombucmana jako je Křeček, který ráno sotva vstane a jeho život je jedna lež.

3 2
možnosti

A ráčíte si pane Šípe uvědomit, že většina toho co zde kritizujete vyplynula z řádné, svobodné a demokratické volby?

3 0
možnosti
Foto

Souhlas. A podobne na tricka s Leninem, Stalinem a podobnymi zdokumentovanymi zrudami.

10 1
možnosti

J43a59n 28M69a56l59ý

21. 2. 2020 10:01

A Tito být může ? A co Castro? A co Pol Pot ? A co Alfred Jodl ? A co Mao ? A co Bush?

Nebylo by lepší je všechny v zákoně vyjmenovat ? Aby nebyl zmatek.... Byť toho Jodla by jste mi asi dovolil....(tedy kdybych chtěl)....

4 0
možnosti

Jinak tady se vztekáte kvůli pár hrníčkům a tričkům.....zajímavé.

Pro modeláře je celkem normální, že se dá sehnat figurka Hitlera v měřítku 1/35, že se prodávají busty mimojiné například vojáků i důstojníků SS, že je dokonce i hra, ve které mimo jiné můžete hrát za hitlerovské Německo a pokoušet se dobýt svět......a tak bychom mohli pokračovat.

Ale to zdejším zaprděným čecháčkům nikdo nevysvětlí, respektive těm vadí až to, co jim někdo strčí pod nos.

A pak to spěje k takovým koncům, že v Letňanech sice předělají stíhačku Avia S - 92 do podoby Me 262, ale už nemají koule dát na SOP svastiku, která tam prostě byla.

6 5
možnosti

S tim, ze Hitler i Heydrich byli zrudy hodne minimalne smrti souhlasim. To ale jeste vubec neznamena, ze bych podporoval omezeni svobody projevu tech, kteri je maji radi. Nelze moralne obhajit vezneni lidi na zaklade tricka/vydani knihy jenom tim, ze to je v zakone. Koneckoncu, i likvidace Zidu byla v zakone

PS: prehlasky äëïöü ÄËÏÖÜ

7 1
možnosti

Jenže......ono je ani uvěznit nejde, tohle už bylo dávno vyšetřováno a výsledek šetření policie je ten, že o protiprávní činnost nejde. Viz:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hitler-nacismus-stalin-nase-vojsko-hrnky-tricka-policie.A180802_180035_domaci_amu

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS