Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte Edno, já na tyhle řečičky s výrazy cool a sexy moc nejsem. Načteno mám zaplaťpánbůh hodně, a taky všecko možné. A víte, kde jsem nakonec skončila? V rozpětí mezi Tomem Sawyerem a touhle krásnou knihou, kterou nelze přečíst, ale jen obdivovat: http://jdem.cz/ffv3t5 (Albrecht Dürer už r. 1506). Musím konstatovat, že knížky mi sice nepřijdou sexy, ale přinášejí mi ve své listinné podobě nezměrnou radost už 60 let. Pěkný blog - zdravím. R^

1 0
možnosti
EN

E13d77n49a 55N12o78v58á

23. 2. 2020 10:32

Já si zase říkám, že tyhle "sexy" a "cool" názvy přitahují mladé čtenáře.

Ale možná jsem už sama sto let za opicemi a mladí lidé mají jiná slova, která jim připadají přitažlivá.

Já teď čtu současnou beletrii (doufám si tvrdit, že sem tam i kvalitní kusy), populárně naučnou, o výchově knihy, výjimečně odborné ze sociologie a psychologie (zde je patrn můj úpadek na rodičáku :D).

Ale také mi přinášejí radost :).

0 0
možnosti

Víte ať člověk čte, co čte - hlavně že to přináší radost. Já si dodnes pamatuji celého a nazpaměť Cvrčka a mravence - to bylo milované leporelo mého dětství - asi o víc jak dvaceti čtyřverších. Dětinské že, ale když jdu v létě mezi poli, tak slyším: "Byl letní den a hřál i stín, jak dotýkal se kopretin, k nimž slétaly se brouci, mušky, motýli, včelky, vřetenušky. Na kraji lesa zámek stál, však nebydlel v něm žádný král..." atd. atd. Nic si z toho nedělejte, na rodičákách jsme si v úpadku připadali všichni. :-) Zdravím. Moc hezky se mi s Vámi povídá. :-)

0 0
možnosti
EN

E88d37n82a 34N67o47v15á

26. 2. 2020 18:33

Tchán také cituje dětské knihy. Především "Tlustá dcera tesaříka jedla ve dne, jedla v noci. Tak ať si teď nenaříká, že ji auto neveze, že poláme každou hračku, že nemůže na houpačku, že se smějí všichni brouci vypasené Tereze".

Já zase slyším Sylvii Plath a její některé výroky, které jsem si přivlastnila a myslím si, že jsou moje, ovšem ve skutečnosti patří jí :D.

Děkuju, já vím, že jsou na tom všechny matky stejně a že budu s láskou vzpomínat na tohle podivné bezčasí, ale stejně :D.

Já jsem také ráda za každý Váš komentář :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik