Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Copak, v Bohnicích prodloužili vycházky?

3 0
možnosti

Zkusil jsem si představit vás v tomto úřadu. Nevím proč, ale tak nějak mi vychází, že byste byl přibližně do roka trestně stíhán za porušování lidských práv a diskriminaci. :-)

3 0
možnosti

Jakkoliv Křečka považuji za nevhodného pro výkon tohoto úřadu z více důvodů, spojovat ho s nacismem je hodně přes čáru. To vyžaduje opravdu fanatickou, takovou náckovskou, nenávist.

Možná byste si měl přečíst něco o působnosti ochránce veřejný práv. Tam je psáno: "Ochránce MŮŽE zahájit šetření i z vlastní iniciativy" Rozumíte té větě?

4 0
možnosti

V19á59c15l36a85v 56M71a85c43h

19. 2. 2020 15:35

Velká část léků se dnes vyrábí v Číně. V souvislosti s coronavirem dochází k výpadkům výroby a autor se zapoměl předzásobit. Nic víc za článkem nehledejte.

3 0
možnosti

P39e56t98r 49B52u15r19i25a46n

19. 2. 2020 13:52

To je hrozný, ta hromada naprostých bludů a nesmyslných trapných frází se fakt nedá číst.

Snad jen ta pasáž, ve které se autor přiznává, že se posmíval romskému uchazeči o práci: Nedávno jsme se zde kolektivně posmívali...romskému žadateli o zaměstnání.

3 0
možnosti

J61a92k18u21b 76H58o29z79a

19. 2. 2020 15:05

Třeba to měl být pluralis maiestaticus. U Hornera jeden nikdy neví. ;-)

3 0
možnosti

Fašista Křeček a skvělé znalosti maďarštiny a tedy možnost posuzovat kroky pana Orbána. No holt i zde máme své Jasánky....;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Opakování minulosti? Nebo jen logický a přirozený proces jako reakce na utlačování práva většiny?

Menšiny jsou v tom možná nevinné rukojmí. Nicméně lidé, kteří se na nich živí, hlásají nedotknutelnost způsobu života dané menšiny a změnit se musí většina. Vše za podpory peněz ze zahraničí a nadšení médií. Taková situace nemůže trvat věčně, než se většina vzepře. Protěžování a pozitivní diskriminace sklízejí své nahnilé plody.

10 0
možnosti

Celkem by mě zajímalo, proč si myslíte, že "z podstaty není možné, aby menšina diskriminovala většinu"? Řekl bych, že se to může stát naopak velmi snadno - pokud jsou zájmy menšin dostatečně podporovány médii, a pod jejich vlivem i následně zákonodárci, tak potom skutečně může vliv menšiny přesáhnout vliv většiny. A tyto tendence tu vidíme všude kolem sebe, stačí nebýt slepý a chtít vidět.

Mimochodem, jak je možné že historicky vládla ve společnosti např. šlechta, i když byla přitom vždy jen minoritou, vzhledem k počtu obyvatel? Nebo církev?

8 0
možnosti

Stačí dodat menšině peníze a moc a může terorizovat velkou většinu. Navíc v té menšině jsou úplně stejní lidé jako ve většině. Národnost, barva kůže nebo sexuální orientace nedělá lepší charakter. Mít ti lidé větší moc, bez skrupulí prosadí povinné náboženství pro všechny, pozice pouze pro své lid atd.

2 0
možnosti

"Inkluzivní proces je bolestný. Je nutno vystoupit z komfortní zóny..." - Všechny zkušenosti ukazují, že inkluze je nemožná v cca 50% případů dané komunity. Přitom počty "vyloučených" rychle narůstají. Nevím o žádném ření, které by plně ladilo s dnešními lidskými právy, pokud někdo bude schopen problém řešit, budou to "populisté", jak se jim dnes říká. Nejméně bolestný způsob by byl v omezování jejich porodnosti, ideálně založeném na dobrovolnosti. Něco jako sterilizace za úplatu, nebo pod. Jinak od příkladu se Židy se to liší v tom, že problém se Židy ve skutečnosti žádný nebyl.

1 0
možnosti

Těžko říct, jaký byl problém se židy, ale podle dobové nevole a ochotného přijmutí Hitlerových myšlenek lidé se židy problém měli. Mohlo to být jiné náboženství, komunita pomáhající jenom svým, inteligence generující bohatství, obchodní pragmatismus...

V dnešní době může zbohatnout prakticky každý a na vzdělání si sáhne i chudák. Takže židé už tolik nevyčuhují z komunity.

0 0
možnosti

P17e36t85r 62D38r61a17p57a18l

19. 2. 2020 12:37

cenzore, máš pauzu na oběd? to fakt pustíš na své stránky tuhle snůšku urážek?

4 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik