Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27i13r93i 85D90e60k78a69r

21. 2. 2020 9:47

On v tom dopise někdo někomu vyhrožuje? Můžete to upřesnit?

0 0
možnosti

Musíte kliknout na odkaz a přečíst si to. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Marku, karma. Teprve rovnocenné vztahy jsou tím, co by mělo existovat. Kam došel náš hradní bumbálek svou příchylností k panu Si vidíme všichni. Všichni vědí, že má z něho neskonalou srandu, slíbí investice a pak ho pošle do kopru, zatkne mu jeho poradce atd.

Takže bych Číně odpověděl stejným tónem. Třeba tak, že by měli tak nějak humanizovat svůj transplantační program. R^

2 0
možnosti
Foto

Tomáši, co do chování našich čelných představitelů k nedemokratickým státům jsme smutná země. Přestali jsme mluvit o lidských právech, "nevadí" nám okupace Tibetu a devastace tamní kultury, "nevadí" nám miliony Ujgurů držených v koncentračních táborech určených k vymývání mozků ̈, "nevadí" nám velmi smutné a divné "získávání orgánů" k transplantaci ani policejní brutalita při potlačování demonstrací občanů v Hongkongu hájících svoji svobodu.

2/ Už v době, kdy naši čtyři ústavní činitelé psali do Číny poníženou supliku po návštěvě dalajlámy v Česku a jeho přijetí ministrem kultury Hermanem, bylo zjevné, že Číňane pohrdají tím, kdo podlézá. Využijí jej bez mrknutí oka pro své záměry, ale úctu k němu nemají. A kdysi jsem také viděl ve zpravodajství krátký šot z jedné z návštěv prezidenta Zemana v Rusku. Putin mu při uvítání krátce, chladně stiskl ruku a pak rychle ucukl, jakoby se ho štítil. Řeč těla prozradí mnohé.

0 0
možnosti

Tak to končí, když je prezidentem lhář a vlastizrádce.

2 0
možnosti

Naštěstí už pan Klaus prezidentem není.

0 0
možnosti

R^

Vyhlásíme Číně válku!!

0 1
možnosti
Foto

Vemte si vzduchovku a můžete jít sám ;-D ;-D ;-D

1 0
možnosti

No, tak řekl bych, že Trump nám vyhrožuje daleko konkrétněji, pokud zavedeme daně na Google atp. Tato reakce byla přece očekávatelná. Buď chceme obchodovat s Čínou, pak je třeba respektovat politiku jedné Číny, což víme a proto ji oficiálně zastáváme, anebo ne a pak si můžeme hrát na hrdiny. Pro nás je ale Čína přece jen daleko významnějším partnerem než my pro Čínu. Nás Čína vůbec nepotřebuje. Je to na nás, ale jakékoli pohoršování se a moralizování je mimo mísu.

2 4
možnosti
Foto

;-D Tak jasně, když nás Čína k ničemu nepotřebuje, tak co se do nás montuje. Nemá ani ten nejmenší nárok nám nařizovat, kam naši ústavní činitelé mají či nemají jezdit

My se tím tuplem můžeme na nedemokratickou diktátorskou Čínu vykašlat, nelézt jí do pozadí a nenechat se vydírat.

Nakonec, s demokratickou Čínou, tedy s Tchajvanem máme mnohem lepší a korektnější obchodní vztahy. A Tchajvan má u nás násobně vyšší investice, aniž by nás potřeboval jakkoliv vydírat.

6 0
možnosti

Pokud uznáváme jednu Čínu, tak návštěva Tchajwanu = návštěva Číny. Nebo se tam nesmí? Kdo navštíví u nás Znojmo nebo Liberec, tak nenavštívil Česko?

1 0
možnosti

Jiný kraj jiný mrav. Kubera velmi dobře věděl, jaké by to mělo politické dopady.

0 1
možnosti

Podobné dopisy nejsou v diplomacii nic neobvyklého, natož "bezprecedentního". Když naše ministerstvo financí zveřejnilo úvahu o zavedení takzvané digitální daně pro velké internetové firmy, americký velvyslanec varoval Českou republiku před zavedením "odvetných opatření". A nejen to – objevila se slova o "zbytečné provokaci" a "vážném narušení vztahů". A to si musíme uvědomit, že jde o pouhé zavedení daně v naší vlastní zemi.

Čínská reakce na možnou návštěvu předsedy českého senátu na Tchaj-wanu se nám sice nemusí líbit, ale je zcela očekávatelná, protože ať se nám to líbí nebo ne, pro Čínu jde prostě o problém státní suverenity (o tu suverenitu jde i fakticky). Něco takového, tedy oficiální návštěvu státního činitele na Tchaj-wanu, by neudělali ani Američané, a ti jsou oproti nám skutečnou velmocí. A to je nutné si uvědomit, že Číňané a Američané ve svých obchodních a politických soubojích nevynechají jedinou příležitost, jak získat sebenepatrnější výhodu. Taktéž souboj mezi EU a USA ohledně obchodních cel někteří politici označili za "obchodní válku".

Pokud bychom zkoumali "diplomatickou komunikaci" vůči ČR dále do minulosti, tak stačí vzpomenout například na vyjádření rakouské politické reprezentace v době našeho vstupu do EU, která nás označila za "hordu nekvalifikované pracovní síly z Východu". Ale nemusíme tak daleko do minulosti. Drsná vyjádření a vyhrožování sankcemi přišlo na naši adresu z Německa nebo z Francie, a to například za odmítání takzvaných uprchlických kvót. Takže nic nového pod sluncem. Pokud byste neprotestoval selektivně, ale metodou "padni komu padni", pak byste nedělal nic jiného.

5 2
možnosti

J25i66ř62í 58H35o98l45ý

20. 2. 2020 9:21

Také uznávám jednu Čínu - Tedy Tchaj-wan Čínu.

Tedy tu slušnou a bez komunistů.

11 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Přesně tak.

A kdoví, jak se teď vyvine vnitropolitická situace v té "nepravé" totalitní Číně po strašlivém průšvihu s tím, jak byl umlčen lékař, který varoval před možným nástupem epidemie koronaviru. Mocenská místa, namísto toho, aby neprodleně jednala a udělala veškerá preventivní opatření, se hlavně snažila zbavit se toho člověka, který před rizikem varoval.

2 0
možnosti
Foto

Aby to nezapadlo, vyzvedávám z diskuse jeden příspěvek nalézající se ve vláknu o několik míst níže::

>> Na "zájezd" do Pekingu či na Krym" nás veze stejná parta, která nás již jednou dovezla do turistických resortů Jáchymov, Příbram, Ilava, Mírov, Valdice, Leopoldov, Bory a Ruzyň, některé až na pobyt all inclusive v odpadní jámě hřbitova v Praze-Ďáblicích.." (Reflex, V. Mertlík) <<

11 1
možnosti

Tak by mě zajímalo, proč USA, Německo, Francie, Velká Británie uznávají jednu Čínu, nevíte někdo?

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS