Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že nejsem sám, kdo propaguje ÉTER a zavrhuje ČASOPROSTOR si můžete přečíst.

http://universepeople.sweb.cz/dukaz%20existence%20eteru.htm

0 0
možnosti

Ale to už jsi přece ukázal, že ani nejsi originální.

0 0
možnosti
Foto

Zakopaný pes je hned v první otázce. Je vesmír nekonečný, ale má hranici nebo je nekonečný a hranici nemá? A co když je konečný?

0 0
možnosti
Foto

Pro slabomyslné uvádím přesný text, aby nešířili bludy.

Nekonečný vesmír

19. 02. 2020 16:38:14

Může být vesmír nekonečný? Je vůbec možné, pohybovat se vesmírem po přímce? Pohybuje se světlo, tedy elektromagnetické vlnění přímočaře? Můžou existovat multivesmíry? Nebo existuje pouze jeden vesmír. Jak je veliký náš vesmír?

Zdroj: https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745812

0 0
možnosti
Foto

Člověk nikdy nebude schopen dokonale pochopit vesmír. Bude jen vždy ve své pýše přesvědčen, že to na co ve své době přišel, je to jediné správné vysvětlení.

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale nejedná se o pýchu, ale o zvídavost a to je dobře, jinak by jsme žili jako opice, i když někteří ochránci přírody by byli nadšeni. Ale zapomínají, že i člověk patří do přírody, tady není příroda a ČLOVĚK.

1 0
možnosti
Foto

Je možno doletět na okraj/konec vesmíru?

0 0
možnosti

Není žádný okraj vesmíru. V tom předpokladu má pan J.M. také chybu. Tedy jestli to nemyslel nějak jinak.

0 0
možnosti

M81i14r16e18k 70G91a46j16e72r

19. 2. 2020 19:13

Svetlo se siri primocare, ale jeho draha je zakrivovana gravitacnim polem. To pusobi na svetlo stejne jako na jinou pohybujici se hmotu a sila je primo umerna jeji hmotnosti podle (Newtonova) gravitacniho zakona. Jenze hmotnost fotonu je dana frakvenci vlneni a prepoctem energie na hmotnost podle Einsteinovy formule E = mc^2. Odchylka, ktera tak muze vzniknout pri pozorovani jinych galaxii je naprosto neznatelna, pokud neni v blizkosti spojnice, po ktere se svetlo pohybuje, nejaka cerna dira nebo jiny srovnatelne hmotny objekt. Vsechno se da spocitat podle v soucasnoati znamych fyzikalnich zakonu. Takze mate sice castecne pravdu, ale vase domnenka, ze bychom ty galaxie videli nejak podstatne posunute, je mylna.

Dalsi omyl mate v tom, ze se svetlo pohybuje v nejakem etheru. Hypoteza etheru byla experimentalne vyvracena pred vice nez 130 lety diky Michelson–Morley experimentu. Dostudujte si to.

3 0
možnosti
Foto

Pane Gajere, samozřejmě máte ve všem pravdu a pokud by jste takový výkon předvedl u maturity, tak by jste maturoval s vyznamenáním. Pravděpodobně jste se zde objevil náhodou až nyní, protože by jste jinak věděl, že o všech fyzikálních dějích které oponujete, jsem již psal ve svých 40 blozích.

Ale cením si vaší snahy vysvětlit mě, jak to v učebnicích fyziky stojí. Nicméně vše co jste napsal, jsem již prostudoval před 50 lety a byl jsem rovněž přesvědčen o genialitě Alberta Einsteina. Avšak tyto znalosti jsou dobré, pro úspěšné složení maturitní zkoušky, nebo ke zdolání vysoké školy.

Na první pohled to vypadá, že je vše v pořádku a tudíž není důvod o těchto teoriích pochybovat, protože to pochází od géniů.

Pokud je vaše víra v dokonalost těchto teorií, nechci vám brát iluze, ale pokud by jste chtěl vědět kde udělali soudruzi z NDR chybu, doporučil bych vám seznámit se s mým pohledem na skutečné fungování vesmíru v minulých blozích.

Děkuji vám za diskusní příspěvek a přeji hezký den.

0 1
možnosti
Foto

Kdyby jste se lépe učil pak by jste nepsal takové divné věci. A určitě by jste byl spokojenější.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS