Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J67a21n 84R11á40ž

20. 2. 2020 18:57

Vzhledem k tomu, že autonomie rozhodování jednotlivých finančních úřadů je u nás až absurdní, tak ani výklad ministerstva financí v této věci, nemůže být rozhodujícím vodítkem pro výkladovou kreativitu daňových kontrolorů místně příslušných FÚ.

Ale díky za iniciativu s dotazem a odpověď z ministerstva má svoji logiku.

0 0
možnosti
Foto

Jsem rád za tuto informaci. Totiž aspoň to že informace je platná dne 18.2.2020. Jsem si jist, že podobný dotaz, vznesený na jiného ministerského úředníka o měsíc dva později bude mít odlišný výklad.

V mém oboru jsou jisté situace, které jsem potřeboval vyřešit. Ptal jsem se tří úředníků na místním FÚ a dostal jsem tři různé výklady. R^

2 0
možnosti
ZH

V odpovědi je důležitá ještě tato poznámka, kterou jsem v článku nezveřejnil:

"Ministerstvo financí se však agendou daně z přidané hodnoty v rámci restauračních služeb zabývá například při vypracování odborných stanovisek či poskytuje odpovědi na doručené individuální dotazy."

Odborné stanovisko je zveřejněné, tady je čeho se chytat při jednání s příliš horlivými úředníky. Případně při změně stanoviska (v překladu: podnikatel nemá šanci vychytávat změny tohoto typu a držet se jich).

2 0
možnosti
PN

P11e30t48r 19N21e22d10v69ě29d

19. 2. 2020 10:44

Nedávno jsem na některé z diskusích psal, že hostinskému, který natočí pivo do sklenice končí veškeré starosti s výší DPH, neboť mu nemůžou přišít odpovědnost za to, co s tím pivem zákazník udělá. Byl to samosebou názor hloupé koblihy. Neuvěřitelné, že jste se na to oficiálně zeptal. Jakou jste čekal odpověď? Tímhle Vaším článkem a díky za něj dostává představa o vyšší inteligencí těch, kteří jsou Babišovi odpůrci dost povážlivou trhlinu.

0 0
možnosti
ZH

Po jistých zkušenostech s nižšími úředníky jsem se prostě zeptat musel. :-) Vaše další vývody se tím stávají irelevantními.

2 0
možnosti
PK

Jasná reakce a třeba Vám to vysvětlí MF dnes v rozstřelu .....mě je to tedy jedno já preferuji vínko a další..pivo občas a tak to není střed světa:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Perfektní článek. Karma.

2 0
možnosti
ČP

A co jste asi čekal za odpověď? Je jasná a stručná. To je překvapení, že? Doufám, že si to přečtou i daňoví experti Flaška, Vodvářka, Jandová a pár dalších...

2 1
možnosti
Foto

Jasné a stručné, leč nezávazné stanovisko. Důležité jsou okolnosti při prováděné kontrole. Podle těch se bude rozhodovat. Daňový subjekt má pak možnost brojit proti takovému rozhodnutí.

1 0
možnosti
SV

Ideální by bylo opatřit každý půllitr GPS modulem a hladinoměrem aby se vědělo kolik piva a kde host vypil.Celé by se to propojilo přímo s ministerstvem financí a EET.

3 0
možnosti
PB

P70e40t18r 10B93u23r63i53a46n

18. 2. 2020 19:14

Když už ho tam musíme trpět, tak ať je s ním aspoň sranda :-)

Odpověď zodpovědného úředníka však nezahrnuje další varianty, jako je např. objednat u pultu na stojáka, přelít do džbánku, vypít po cestě a vymočit doma. Možná by se pro takové nezodpovědné pivaře mohl vymyslet formulář: zpětné dorovnání DPH státu za produkty a výrobky individuálně spotřebované nestandardním způsobem dle vlastního uvážení, tedy pro lepší zapamatování zjednodušeně formulář ZDDSPVISNZVU/2020, podle kterého by každoročně v den daňového přiznání spotřebitel své výstřelky dodanil a bylo by to přehledné a srovnané.

4 0
možnosti
ZH

Právě že ta odpověď obsahuje všemožné varianty. Pokud by někdo (tedy zejména hostinský) měl obavy z tvůrčích úředníků, rád mu přepošlu celou odpověď ministerstva. Řekněme, že tuto odpověď lze považovat při obraně proti zdivočelému úředníkovi za významnou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli