Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P23e81t57r 39V50e93p76r49e66k

20. 2. 2020 16:39

Tak takové povídání o ničem. Zákony přírody ani ekonomie nelze obejít. Když mladá generace se chce mít co nejlépe, a to na doraz a děti moc mít nechtějí, nelze než z něčeho ubrat. A v tomto ani nejlepší politik nevyčaruje nic, co by nevyrobilo mnoho kritiků jeho řešení.

0 0
možnosti
JL

Proč je to proboha tak dlouhé a proč tam není víc odstavců? Špatně se to čte. Projel jsem a zaujalo mě, že za komun.režimu to bylo fajn, protože se stavěly generační byty 3+1 - ano stavělo se a to je dobře, ale vlemi úsporně. V takovém 3+1 jsem prožil mládí, tak vím, jaké to bylo - dohromady asi 40 metrů2, bylo nás tam 5 a na svou dobu to byl velký pokrok - koupelna a wc v bytě, ústředníí topení...fajn. Ale dva pokoje měl asi 10 metrů a jen obývák byl trochu větší. Kuchyně malinká. Ovšem nájem byl nízký a žádný kapitalista člověka nevyhazoval ani nezvyšoval každý rok nájemné...Tak to prostě za reál.socialismu bylo, to se nedá okecat. Český kapitalismus je fajn - tedy pro ty, kdo se napojili na penězovody, zdědili po někom byt či dům...ale kdo měli smůlu, tam žádná velká výhra. prožívám, tak to znám. V Praze už single důchodce na byt dosáhne ztěží - běžné výdaje jsou 10 000 celkem+elektřina, a to klidně jen za pokoj. Politici to neřeší. Proč by, když oni bydlí dobře, že.

1 0
možnosti
Foto

"A také spousta firem začíná dávat přednost matkám na mateřské, starobním důchodcům či studentům za něž nemusí platit vysoké odvody"

Zdroj: https://chourova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745813

Můžete mi to vysvětlit?

A také ten neexistující důchodový fond!

3 0
možnosti
Foto

Ilonko, takovou snůšku nesmyslů a lží už jsem dlouho nečetla.:-)

4 0
možnosti
Foto

Problém státního socialismu nevyřešíte ještě větším socialismem a sociálním inženýrstvím.

3 0
možnosti
JP

J23o75s98e17f 44P10o29t10r

18. 2. 2020 21:38

Jsem ročník 46, tedy jeden z těch které tak vehemntně kritizujete, jak jsou bohatí. Ale o to nejde. V socialismu jsem prožil 40 let. A socialismus se vyznačovat skoky. Nejdřív se všechny peníze dávaly do těžkého průmyslu na tanky, ale nebylo maso - viz známou oslavu 1. máje, kdy A. Novotný blekotal, ano soudruzi, maso bude, maso bude. A tak se všechny peníze začaly dávat do zemědělství.

A přišla krize s bydlením. A tak se všechny peníze dávaly do paneláků. Nerozvíjely se fabriky a když jste si něco chtěla koupit, tak to byl kšunt a musela jste na to stát frontu. A všichni fanaticky upřeně nevěřícně sledovali nacpané obchody na západě od nás. Když lidé cinkali klíči, ideologie jim byla šuma fuk. Chtěli nablýskaná kvalitní auta, jezdit na dovolenou k teplým mořím, dětem kupovat školní brašny v neonových barvách.

A to, že jsme tam kde jsme, je jen proto, že lidé chtějí kapitalisticky žít a socialisticky pracovat, a k tomu si volí furt a znovu nekompetentní a neschopné zástupce.

6 0
možnosti
Foto

Ona to nebyla ani tak kritika, spíše úvaha nad tím bylo je a bude. Mou a starší generaci zase kritizují lidé mladší. Miléniáni, generace Z zase ty miléniály. Německo je na tom mnohem hůř. Tam už ti starší padesáti let čelí obvinění za devastaci naší planety. Zatím sice jen v hudebním klipu ale tak povětšinou vše začíná. A přitom ty rozbroje mezi generacemi dělají ponejvíce politici. Upřednostňovat by se neměla žádná generace. Každá musí čelit nějakým problémům a kupovat si takto své voliče je podlé.

2 0
možnosti
Foto

R^ Lidé narození ve třicátých, čtyřicátých letech a počátkem padesátých let, to je šťastná generace! Ti stihli jít do důchodu ještě v "normálním" věku, na pracáku nebyli anebo na něm byli jen krátce (a pokud byli, byly podmínky pro nezaměstnané daleko výhodnější, než je tomu dnes), vyhnuli se depresím a pokud zdravíčko sloužilo, užili si anebo si dosud užívají důchodu pořádně dlouhou dobu. A až tento systém krachne a než přijde k nějakému konfliktu, nedej bože i k válce, tak oni už tady nebudou. ŠŤASTNÁ generace! A můžete mínusovat...

4 3
možnosti
Foto

Prožili rozmanitý život. Zažili 1. repubiku, 2. republiku, 3. republiku, únorový puč, socialismus, Pražské jaro, vpád vojsk VS, normalizaci, měli radost z vyfrontovaných nákupů nedostatkového zboží, Sametovku, nadšení plné iluzí těsně po ní, rozčarování z reality, prostě žádná nuda.

5 0
možnosti
MB

Vašemu upřímnému rozumím. Je to Váš pohled, jakési vyznání. Nechávám bokem nepřesnosti a převzané bludy domněnek. Socialismus byl dobrý v tom, že to základní na sebe převzal stát. Ta sociální jistota přivodila, že děti plodily děti. Vyrostla početná generace, která žila v inkubátoru Věčných časů. lidé i dřeli - víceméně k ničemu a sedřeli se. Na západě to řešil technologický pokrok - věda, vynálezy, (Bohatství HDP)

My budovali - Oni si vydřeli sociálně - svobodnou tržní společnost k žití. Již v dobách našeho NEreálného socialismu, měli dokladovatelná kriteria lepší - Věk dožití, lékařskou péči, ŽP ap.= My to cíleně nevěděli. Tupě jsme - Doháněli a předháněli. Nikdo, pro krach našeho hospodářství neudělal tolik - Jako KSČ! Socialismus má problém - I na dobré vymoženosti, si prostě nevydělá! Pobyt člověka v bývalém režimu byl - I relativně přijatelný. Nicméně šlo o pobyt ve firmě před úpadkem. Logicky to tedy krachlo ..

. Ta generace se v r. 1989 ocitla zcela bez instinktů. Jak se živit, jak se to dělá, co jsou to akcie, ŽL ? Naopak, ti původci zla to pochopili velice rychle - Přeskákali z Volh do BMW - Hurá, ani na schůze již nemusíme chodit ! Dnešní KSČm = klub milionářů, kdo byl v Stb = miliardář ! Já se normálním lidem nedivím - Tak chápu Vaše vyznání:-)

7 1
možnosti
Foto

Máte pravdu a je moc smutné že jsme západ stále nedohnali a nikdy snad ani nedoženeme. A ti co stvořili samet za pár let budou jen prostí žebráci pokud se politici neodhodlají k důchodové reformě a donekonečna budou rozdávat i to co není.

0 5
možnosti
ZH

Jak to ti komouši dělali? Zatímco v západní části světa rostl v podstatě lineárně průměrný věk dožití od světové války, ve komunisty ovládané části světa v důsledku nepříznivého působení komunistické diktatury se tento růst zastavil někdy počátkem 60. let a pak až do převratů kolem roku 1990 stagnoval. V takto "stabilizovaném" prostředí se to pak plánuje...

2 0
možnosti
JK

Tak oni mnohdy nechali lidi umřít..

0 0
možnosti
PB

P23e52t53r 48B23u68r85i43a58n

18. 2. 2020 19:29

tehdejší ministr financí a premiér Václav Klaus prošustroval peníze uložené na důchodovém účtu

Zdroj: https://chourova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745813

Je zajímavé, že tento už napohled primitivní mýtus opakují socialistické plačky s pravidelností dunění prázdného sudu. A to vše v době internetu, kdy se mohou samy třemi kliknutími dopátrat, že Klaus nemohl žádný takový účet prošustrovat z toho důvodu, že komunisté žádný takový účet ani nikdy neměli. Komunisté totiž vedli důchody jako mandatorní výdaj celkového státního rozpočtu a veškeré daně, nerozdělené na sociální a zdravotní, potom jako jeho příjem. Byli to tedy oni, kdo vybral na důchody více než na ně vyplatil. A byl to Klaus, který tento účet založil a jako vlastní kapitolu oddělil od státního rozpočtu. A byla to ODS, která přijmula zákon podle kterého se peníze vybrané na důchody smějí použít jen na důchody a to včetně rezervního fondu. A byl to Babiš, který si sám vytvořil zákon, podle kterého ten rezervní fond jako první prožral. A pak to vydával za úspěch jeho hospodaření.

3 0
možnosti
Foto

Tak nemusel to být přímo Klaus ale tehdejší vláda. Privatizace musela vynést miliardy ne-li bilióny, rozprodalo se téměř vše, přišel zahraniční kapitál tak ty peníze někde být musely či musí. Nevěřím ani řeči politiků že na důchody nebude a ještě více rodičům a prarodičům že touží udělat ze svých vnoučat která tak milují budoucí žebráky. Pokud nyní zažíváme dobré časy, "prožrat" bychom to vskutku neměli, s tím naprosto souhlasím.

1 3
možnosti
JK

I kdyby byla fakt pravda, že ten bídný Klaus prošustroval ten mýtický důchodový účet, napadlo vás někdy kolik by tam bylo dnes peněz a kolik by to hodilo na jednoho současného důchodce?? Když si uvědomíte, že tehdejší průměrný plat byl cca 3000, - Kčs.. Důchodový systém je o tom, že jedna část obyvatel vydělává na důchody té druhé části obyvatel.. A domnívám se, že jiný systém není možný.. Náš problém je v tom, že nemáme děti.. Ženy začínají mít první dítě už celkem běžně po třicítce.. Takže v dobách za Husáka se za 60 let vyprodukovaly 3 generace. Dnes nastává trend za 60 let vyprodukovat 1,5 generace..

0 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik