Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-).........já střízlivej za volant nesednu, bojím se, že mě někdo zabije! Zkousnu jednu velkou a jedu bez obav! Silnice je přece dostatečně široká a svět je hned krásnější ! ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Zřejmě střízlivej nesedáte ani k pc

1 1
možnosti

Ptám se všech obhájců určité tolerance alkoholu při řízení: Jste všichni natolik závislí na alkoholu, že musíte před řízením naprosto nezbytně pít?

2 1
možnosti
Foto

Aspoň jedno pivo před jízdou si logicky v ČR musí /aby se jim tak ukrutně neklepaly ruce/ dát na větší kuráž - všechny chronické násosky. ;-O !!

2 0
možnosti

:-).......víte, vážení diskutéři, kolik se toho vypilo a jezdilo za minulého režimu ? Pilo se fest, ale jen kolem komína, nedýchalo se při každé kontrole, bylo více nehod než dnes? Kdo má před sebou dlouhou štreku a je zodpovědný, nepije! Kolem chalupy bylo vždycky veselo a bylo to fajn! ;-D;-D;-D

2 1
možnosti

Bylo nesrovnatelně méně aut.

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Tzv. nulová tolerance nepatří do vyspělého světa... Příspěvek na podobné téma jsem psal před 6 lety a dočkal jsem se podobného nepochopení...:-)https://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=398197

7 0
možnosti

Stav našich silnic, aut a kvalita a ukázněnost řidičů také nepatří do vyspělého světa.

3 1
možnosti

Byl jsem si v Rakousku zalyžovat. Po cestě domů jsem dostal hlad a stavil jsem se na večeři. Jídlo a jedno pivo. V Rakousku legální. Odjel jsem jako spořádaný občan.

V okamžiku překročení státní hranice jsem neprovedl nic špatného a přesto se ze mě stal zavrženíhodný lump. Přijde vám to normální?

6 0
možnosti

P61e19t95r 37T91o68m63e47k

18. 2. 2020 17:37

Přijde mně to normální, protože ty jsi zřejmě nadčlověk. Já o sobě vím, že jedno pivo už cítím a dělám všechno, kde záleží na reakci, pomaleji. Zúčastnil jsem se testu. A bylo nás tam hodně takových. Takže já bych po jednom pivu nejel ani kdyby to bylo povolené. A je nás takových výrazné procento.

0 4
možnosti

P46e64t80r 16T95o34m40e82k

18. 2. 2020 17:33

A vy, co tady tak horujete pro chlastání za volantem, děláte to proto, že bez toho nemůžete být (pak jste závisláci) nebo jaký je ten důvod? Styďte se, protože jste individua bez vůle.

1 3
možnosti

P75e19t90r 10S31k96á57l94a

18. 2. 2020 18:28

Jak definujete "chlastání"? Dát si jedno pivo nebo dvě deci vína? Styďte se, jste demagog.

3 0
možnosti

P87e53t49r 64T18o64m33e31k

18. 2. 2020 17:27

O co se to snažíte? Když chcete pít, nejezděte. To je jediné řešení. Chtěl bych vidět jak byste se choval, kdyby vám někdo s 0,5 procent alkoholu v krvi srazil dítě. Styďte se.RvRvRv

0 6
možnosti

P31e79t50r 50T67o86m38e49k

18. 2. 2020 18:17

Minusáci Kanda, Makovec,Šťastný...odpovězte. Kdyby vám někdo s 0,5 zabil dítě, pořád byste to obhajovali??

0 2
možnosti

... R^ ... přesně tak! Karma!

2 2
možnosti

Pokud tvrdíte, že je to přesně tak, musel byste napřed vědět, kolik smrtelných nehod připadá například na tisícovku jízd opilých řidičů a kolik smrtelných nehod připadá na tisícovku jízd střízlivých řidičů.

1 1
možnosti

:-)............Souhlas ! Kdo je zodpovědný pojede i s půl promile opatrně, kdo je hlupák, pojede špatně a agresivně i střízlivý! Jak jste psal, 9 z deseti nehod dělají střízliví, nepouštět je na silnici! R^R^R^;-D

2 1
možnosti

To je téměř demagogický argument, který nevypovídá o ničem. Jenomže vy tomu rozumíte jako kůň kafi, proto na podobné argumenty skáčete.

1 0
možnosti

Zavádějící interpretace je ta vaše. Když zdůrazňujete, že 9 z 10 smrtelných nehod způsobí lidé střízliví a zároveň bagatelizujete, že "jen" tu zbývající jednu lidé pod vlivem alkoholu, srovnáváte nesrovnatelné. Srovnávat lze pouze počet smrtelných nehod spáchaných střízlivými lidmi k celkovému počtu jízd střízlivých lidí v určitém období na jedné straně a na straně druhé počet smrtelných nehod spáchaných lidmi pod vlivem alkoholu k celkovému počtu jízd lidí pod vlivem alkoholu. Jenže údaje o celkových počtech jízd nejsou k dispozici.

Fakt, že 9 z 10 smrtelných nehod způsobí lidé střízliví, svědčí jen o tom, že střízlivých jezdí podstatně víc než lidí pod vlivem alkoholu. Naštěstí. A dalším štěstím je, že většina lidí nezpůsobí žádnou nehodu.

Srovnávat nehodovost u nás s nehodovostí v Německu, Anglii atd., je pak naprosto zcestné. Na nehodovost má vliv i stav silnic, stav vozidel, dopravního značení, ukázněnost řidičů a respektování předpisů, úroveň výuky řízení v autoškolách a jiné faktory. Teprve tehdy, kdybyste měl zjištěno, že všechny tyto faktory jsou třeba v Německu a u nás na stejné úrovni, pak byste mohl tvrdit, že na nižší nehodovost v Německu má pozitivní vliv povolený limit 0,5 promile alkoholu v krvi.

A ještě vám položím jednu otázku: Je pro vás dát si sklenici piva nebo vína po obědě, i když víte, že budete pak řídit, naprostou nezbytností, že se toho nejste schopen zříct? Pokud je to tak, pak byste se měl nad sebou zamyslet.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS