Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Dostat se do úředního soukolí je vskutku jen pro silné nervy.

Vám držím pěsti. R^

0 0
možnosti
Foto

Ale nemělo by to tak být. V okamžiku sporu v rodině jsme všichni zranitelní a když přilévá olej do ohýnků stát, všechno ještě zkřehne. Mám ve svém okolí několik párů, které se takto rozpadly. Ani se jim nedivím.

0 0
možnosti
Foto

Držím pěsti a přeji pevnou nervovou soustavu!R^

1 0
možnosti
Foto

J24a91n24a 23M27a44j80o78v88á

19. 2. 2020 10:38

Děkuji. Ráda bych napsala, že jsme lety zoceleni, ale...vždycky mne něco překvapí.

1 0
možnosti
Foto

Napadla mne u čtení Tvého článku jedna asociace. Katka Karolová má tady jako nejčtenější blog v současné době příběh "rodiny", kde ti šílenci v podstatě vraždí své děti. A nikoho to nezajímá, protože "rodiče" mají svá "práva".

A u Tebe se řeší kdejaká pí...na, střídají se na Vás skupiny v podstatě vyšetřovatelů. Je to k poblití.

Držím Ti pěsti, ať to dáte, Jani. VR^

2 0
možnosti
Foto

J32a27n97a 97M38a32j10o84v24á

19. 2. 2020 10:41

My už jsme ve většině těch věcí "za". Děti jsou velké, tyhle texty vznikají z větší části na žádost jednoho z nich. V tomhle příběhu (v jeho opatrovnické lince) už jde "jen" o peníze. Reálný stav věcí je fixován.

I proto už je o tom možné psát. U nás je "hotovo". Jen nějak doufám, že by se mohl někdo, některá kapička v tom systému, zastavit, rozhlédnout a zamyslet. A něčím pohnout.

Věřím totiž, že jednotlivci se (až na výjimky) celkem snaží. Ale celá ta nevyzpytatelnost a nabobtnalost systému jeho funkčnosti prostě sama brání.

Katka...ještě jsem nesebrala odvahu u ní ani zareagovat. Musím ještě chvilku přemýšlet...

1 0
možnosti
JP

Správně se Klára ptá: co je soudu po tvém příjmu? Nejen, že jsi bez jakýchkoli práv a povinností vůči dětem manžela, a aby tě ještě vyháněli z vlastního domova, když jsou asistovaně předávány děti? Únik příjmu na internetu - copak se dnes vůbec někdo podivuje nad úniky ze soudních spisů? Mě můj plat - a všech mých kolegů - na internetu zveřejnil dokonce náš bývalý zaměstnavatel, abychom se báli, že se všichni dozvědí, kolik jsme brali a budou závidět. Bylo to ubohé a do téhle uslintané “české” kaše jsem si jen s úsměvem odplivnul. Něco je třeba opravdu řešit potažený hroší kůží a s úsměvem idiota. Moje zkušenost, Jano, je, že pomluvy, drby, útoky a zášť jsou časem zesláblejší, když dáváš najevo, že jdou jedním tvým uchem tam a druhým ven. Nenávist potřebuje odezvu, že opravdu zasahuje, zraňuje a bolí, pak je teprve šiřitel spokojen. Když patřičnou ozvěnu nemá, sám toho po čase nechá. To platí obecně, jen o to horší je to ve vztazích rodinných a intimních, kde navíc jako nudle v bandě lítají i děti. Nemám pro to univerzální radu a už vůbec ne nějaké ideální řešení. Někdy to zhojí až čas. A když ani ten čas, tak smrt. A tam už ta jistota je. Ostatně, občas posuzovat činy a slova očima smrti není až tak na škodu. Řada obrproblémů se tímhle syrovým prizmatem mění na pidiproblémky. Smrt se totiž umí dívat “velkoryse”.

2 0
možnosti

Josefe, pod to se podepisuji. Popsal jsi "holý" život. S blbostí se nedá bojovat. Tu je možné řešit jedině tak, jak jsi to napsal.

0 0
možnosti
Foto

8-o8-o8-o

1. Co je komu do tvého příjmu?

2. Práva jsou kde?

3. Nebo jsem mimo já?

1 0
možnosti
Foto

J10a91n78a 34M55a79j71o64v41á

19. 2. 2020 10:54

Soud se domnívá, že můj příjem zjišťovat nejen smí, ale i musí. Lze to proto, že je to jednoduché. Jsme manželé, bydlíme spolu, nezapřeme se. Přitom by stačilo to neudělat a tvrdit, že spolu nežijeme a měla bych klid. Jenže...to se mám rozvádět? Fakt? (Mnohým se to stane.)

Práva? Všude jinde. Btw: chtěla jsem teď původně psát jiný článek, o neviditelných dětech, ale v minulé diskusi jsem se dozvěděla, že jako nematka se nemám co vyjadřovat. A já si prostě myslím, že právě ten pohled macechy na fungování systému je možná ten nejčistší. Nic po něm nechci totiž, jen "svatej pokoj". Nemám v tom zhrzenou či jinou lásku, nemám v tom vlastní děti. Jsem pozorovatel a mohu popisovat. Tak to dělám.

Nejspíš jsme mimo všichni, kdo věříme, že stát nás, ve vší věcnosti, chrání.

1 0
možnosti
Foto

Tupost uredniho simla nema hranice:-( Jani, Tobe karma a hlavne palcu drzeni.

3 0
možnosti
Foto

J40a16n64a 70M58a68j83o54v26á

19. 2. 2020 10:55

Děkuji, Honzo. Musím uznat, že jednotlivci, které jsme potkali, jsou až na malé výjimky fajn. Řada z nich se nepřetrhne, ale v tom chaosu systému to snad i chápu. Jen celek toho systému je doslova gordickým uzlem. Jakmile se staneš jeho vláknem, je téměř nemožné se vymotat. Už nechceme nic jiného. A nejde to.

2 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.