Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Inu, názor je názor, ale napatlal jste toho všem na hlavu víc než jim přísluší. Předně, (a musím podotknout, že snídaně mně bude chutnat stejně i bez Koněva) argumentace těch, co chtějí bourat je záměrně zkreslená - mám na mysli skutečný životopis Koněva.

Ale špica ve Vašem článku, pane Buriane, je přidružení (a je lhostejno, zda přímo či nepřímo) kliniky k té nesourodé sešlosti. To by do souvislosti nedal ani Michálek se svým internetem pro Masaryka!

Ale zpět ke Koněvovi příkladem: když lidé různého politického zaměření a sociálního postavení se ocitnou vedle násilníka, vybíjejícího si svou zlost na ženě a dětech a společnými silami jej zpacifikují, budou také "nesourodá banda" nebo "kopice jelit"?

M.j. zmínka o arizaci je hodně pod čarou!!

2 2
možnosti
PB

Tak začnu od prostředka. O žádnou záchranu ženy a dětí nešlo, takže i kdybych já byl pro zachování sochy Koněva, přišel ji podpořit a uviděl tam vlát ty rudé symboly zla včetně vlajky SSSR, otočil bych se a odešel minimálně do uctivé vzdálenosti. A ne si ještě pod nimi podávat ruce se stalinistem Skálou, jako to udělal Foldyna. Anebo Ovčáček z pověření prezidenta Zemena. Prezidentský úřad by se měl od takovýchto akcí, které jej zdiskreditovávají, důrazně odstřihnout. Protože i vyjádření názoru musí mít svou důstojnost. A to, že se tam vedle sebe sešla DSSS a Svaz komunistické mládeže a nevadilo jim to, to jen ukazuje na jejich vzájemné morální bahno. A propo, životopis Koněva může být zkreslený tak maximálně k lepšímu, protože u těchto lidí a téhle éry to jinak ani nejde.

Kliniku jsem nepřirovnal k této společnosti, ale naopak k neomarxistům (druhá půlka blogu), což jsou liberálové frankfurtské školy a tedy, kupodivu, jsou terčem nenávisti těch prvních, skalních levičáků staré školy.

A nakonec oné hořce vtipné náhody, že majitelem bytu je zrovna Izraelec, si všimlo už více lidí (popravdě to není z mé hlavy) a na netu to má docela svižný ohlas.

P.S. je divné, že zmínka o arizaci je u vás pod čarou, ale DSSS a Ortel na onom mítinku jsou v pořádku.

3 2
možnosti
JJ

Rudo-hnědá žumpa v mnoha podobách, odporné...vám karma

5 3
možnosti
OP

Oceňuji, že se těmto detailům tak pečlivě věnujete a zprostředkováváte je čtenářům. Mně se totiž navaluje hned u prvního účastníka, natož pak se domýšlet o pomatenosti těch ostatních R^

5 1
možnosti
PB

..... hmmm,- slušnej hokej;-D!,- jeden vopravdu neví kdo s kem, proti kemu a "kerej kamen jakou cihlu?!",- .... su docela natěšenej na první projednání předsudečný nenávisti přes soudem!R^

2 1
možnosti
RW

Zkuste si prokádrovat Chartu 77, tam se sešli kovaní ultralevičáci s přesvědčenými křesťany, semtam nějaký idealista a řada lidí, kteří jen chtěli, aby se stát řídil vlastními zákony - jak vám tohle pobere hlava?

Věřte nebo ne, ale někdo odmítá zbourat Koněvovu sochu, protože chce vrátit Stalinovu dobu a někdo její bourání odmítá právě proto, aby zůstalo trvale na očích, jak se pohled na realitu mění s každou novou politickou garniturou...

4 2
možnosti
PB

P28e26t87r 23B31u36r58i68a51n

17. 2. 2020 18:56

Zkuste si prokádrovat Chartu 77, tam se sešli ...a co to má společného s mým článkem?

A za další, článek opravdu není o polemice zbourat či nezbourat sochu Koněva. Ta s ním vůbec nesouvisí. Ta nesourodá banda se mohla sejít kdekoliv jinde.

1 1
možnosti
MB

Moc mi to nemyslí, a proto těm čelním věřím. Pan Zeman mýtí komunisty, neboť je zná. Podobně AB, pohůnky z Stb. Mrzí mne Ondráček s obuškem, že nemůže dohlížet na GIBS. Zachraňují to tedy mládežníci, Ur-Válková s Křečkem, bravo. Filip v čele sněmovny se střídá s Okamurou. Škromach je opamatován jako rádce Maláčové a Hašek podobně jako atom je nezničitelný ! Radí vnitru, zemědělství i Hradu ...

Faktem je, že mezi popsaným zmateně popojíždí na motorce Foldyna - Stále neví, kam ji zaparkovat Zda u Koněva, na hradním nádvoří, či snad na hřbitově ? Nejlépe by bylo, kdyby Jaroslav byl zvolen Přímou volbou do spolku, kde by se trikolorně rozzářil svými barvami ! Přesunul, nejlépe jako vlci, v noci !

Doba je dobrá, opět jsme moudře a prozíravě vedeni. Hesla se plní - Nespíme makáme = Do vašich kapes ! Už není co zdražit, pak dobré i soudní poplatky. Soudů tak bude méně - Více spokojenosti. Tož tak bych to soudil zase já. Je lépe ! ... :-)

6 0
možnosti
JF

J49i27ř78í 65F52o75g22e13l

17. 2. 2020 15:08

Nějak vám vypadl Minářův předsudečný spolek.

6 1
možnosti
MB

Jak sděluji, moc mi to nemyslí - bych tak myslel. Tedy příspěvkem vyjadřuji svou spokojenost. Minářův milionový spolek je vředem na našem krásném a harmonicky rozvinutém těle společnosti ! To je jasné ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Nemůže být ani řeči o nenávisti, když jde o zachování něčeho, tedy v tomto případě o zachování pomníku.

Naopak nenávist se projevuje vždy jako bourání něčeho. Ničíte to, co nemáte rád.

3 4
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik