Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

"A to byl, děti, zlý zlý antisemita." Chápu paní blogerku, že toho pána nechtěla. Jakmile někdo nesedne v morální rovině, automaticky se zhnusí. Na druhou stranu proč je tolik antisemitů a žádný antipolonita? Přitom Poláky nesnáší kde kdo. Spousty jich utrpělo od nacistů a zemřelo v koncentračních táborech. Nebo teď je moderní a žádoucí nenávidět Rusy, zatímco Němci jsou už naší kamarádi.

Je to zákon akce a reakce. Čím víc se bude protěžovat nějaká skupinka zvláštními ochranami, tím víc budou sílit hnutí proti nim. A nejde jenom o židy. Kdo řeší židobolševické spiknutí, není antisemita, ale idiot.

16 1
možnosti

Ja asi uplne nechapu vasi logiku. Zide aktualne rozhodne nezazivaji nejakou zvlastni ochranu. Oni ji vlastne nezazivali ani po valce, ani po tom, co "dostali" Izrael. Stejne jako tu konstrukci ohledne Polaku, Rusu a Nemcu. Polaci pod Rusy trpeli vic nez pod Nemci, jak za valky tak po ni.

5 0
možnosti
EK

Oni tihle počestní věřící mívají nedostatek sexu, a potom jim to leze na mozek. Třeba byste mu mohla pomoci získat duševní rovnováhu ;-D. Ale vážně, moji rodiče měli naprosto nesmiřitelné politické názory a prožili spolu ve vzájemné lásce padesát let.

4 0
možnosti
MK

Chtěl s vámi chodit, i když si myslel, že jste Židovka. Takže antisemita to asi nebyl. Prostě jen věřil v nějakou konspirační teorii.

Ale zase na druhou stranu: Věřit v to, že za vše zlé u nás může ruská lobby, je prý správné. Tato konspirační teorie, podle které za každým opozičním názorem a hnutím stojí Rusko, je mezi našimi elitami dost populární. :-):-):-)

Ale k té údajné moci Židů: Faktem je, že židovská lobby má významný vliv na americkou vrcholnou politiku – a americká politika zase má rozhodující vliv na světové dění.

Faktem je také to, že ve vlivných médiích jsou Židé zastoupení opravdu výrazně nadprůměrně. A pravdou je také to, že obchodní společnosti vlastněné lidmi z židovského etnika, představují výraznou část celosvětového kapitálu.

Problém nastává v 2 situacích:

1) Když za tímhle někdo hledá nějaké komplikované a centrálně řízené židovské spiknutí.

2) Když někdo popírá realitu, o které píšu, jen proto, že pravda a realita mu zavání antisemitismem.

21 1
možnosti
Foto

Hodně specifický blog..... Já třeba o sobě říkám, že jsem jednak antisemita a jednak sionista. Sionista proto, že považuji existenci státu Izraele za legitimní a nanejvýš žádoucí, a to až tak, že bych považoval za adekvátní např. násilné vyklizení pásma Gazy či Západního břehu (obojí by prospělo bezpečnosti občanského státu Izrael - samozřejmě že je to trošku maximalismus, i kdysi hystericky kritizovaná zeď se ukázala být účelnou). Izrael je totiž poslední výspou kultury, která respektuje hodnotu člověka samu o sobě. Když toto všechno někde (no, takřka kdekoliv) řeknu, tak mne označí za rasistu, a za sionistické ....něco.... Jinak já jsem si už dávno všiml, že jako běloch jsem pro Židy a pro Araby (hlavní semitské kmeny) něco méněcenného, prostě podčlověk. V zájmu vyrovnání skóre se proto považuji za antisemitu (nejsem jím, ale jsem spokojený s tím, že to o sobě mohu tvrdit). A podobně přistupuji k Číňanům. Nepociťuji totiž potřebu plazit se před někým, kdo si myslí, že je něco víc než já, a dává mi to velmi nevybíravým způsobem najevo. - - - - Jestli mají Židé v něčem výhodu, je to přirozená snaha o vzájemnou výpomoc ve svém kmeni. Na tom je vidět, že je to dlouhodobé soustředění se na víru a s tím související vnitřní disciplínu pozitivně zformovalo a poskytuje jim to drobnou konkurenční výhodu oproti jiným etnikům. V dlouhém čase se ta drobná výhoda nakumuluje a projevuje tak, jak to definoval odmítnutý nápadník - Židé jsou úspěšní ve svém konání v nejrůznějších oborech a působí to celé dojmem "židobolševického spiknutí". Samozřejmě je to celé ptákovina, a Rebeka odmítla nápadníka správně, ne však správně proto, že nemá rád Židy, ale že je úplně hloupý. A život s hlupákem není žádný med. Za mne tedy karma a blahopřeji.

14 0
možnosti
AL

Pěkná diskuze pod článkem "Proč nemůžu randit s antisemitou". :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po přečtení dalších článků této autorky si myslím, že problém bude někde jinde.

.

:-)

3 2
možnosti
Foto

Pane Ličko, Vy jste ale škaredý:-)

1 0
možnosti
JH

J41a11n 27H24a86r59v56a69n

17. 2. 2020 10:27

Desítky let jsem zde v Čechách neslyšel nikoho na Židy nadávat - a koneckonců ani nebyl důvod o tom mluvit.

Zato v poslední době tyhle nadávky slyším hojně na Slovensku. Politiku tam nesleduji, nevím zda to má spojitost s Kotlebou, ale určitě tomu napomáhá oslavování Tisa. Rv

8 0
možnosti
Foto

Milá Rebeko, jako bych slyšel jednoho svého, dnes už bývalého kolegu. Fajn chlápek, po pracovní stránce OK, ale když přišla řeč na syny Jákobovy, přesněji na potomky Judovy, mluvil se stejnou zarputilostí a vášnivým antisemitským zaujetím jako onen bratr ve Vašem příběhu. Jsou tak kategoričtí a přesvědčení o svém pravdě, že se s nimi nesnadno diskutuje. Když jsem se ho zeptal, kolik zná osobně Židů, tak samozřejmě - ani jednoho. Ale Židé ovládají svět a jsou zdrojem všeho zla. --- Pokud jsem to správně pochopil, je onen muž z Vašeho článku věřící křesťan blíže neurčené protestantské denominace. O to méně je jeho antisemitismus pochopitelný. Vlastně vůbec. Je v přímém rozporu s učením Bible, s učením apoštola Pavla. A to je hodně, hodně smutné. --- I já děkuji za Váš článek. Mějte se dobře.

13 0
možnosti
Foto

Doporučení: Možná klíč k tomuto postoji je skryt v knize o církevním vlastnictví z přelomu minulého století, kde se vyzývá k semknutí věřících pod křídly katolické církve jako ochraně před židovským kapitálem.

0 0
možnosti
SM

Môžem poradiť recept, ktorý som čítala u dramatika Arthura Millera:"Strach zo Žida je strachom z jeho inteligencie". Som presvedčená, že vystihol pravdu. Antisemitizmus je tak iný ako rasizmus. Rasista napríklad pohŕda černochmi, preto, že si naduto myslí, že on je ten "lepší". Pri Židovi však má strach, že je ten horší, že na neho intelektuálne nestačí. Btw mám z mladosti veľmi podobný zážitok ako vy. Taký pekný chlapec to bol - a antisemitské pako. Skončil na smetisku dejín.

7 0
možnosti
JK

Opravdu jsou jedinci, kteří jsou tak omezení, že jim stačí uplácat z nějaké skupiny lidí kouli a orazítkovat ji. A mají vystaráno. To razítko nemusí být jen "židovské", máme nespočet razítek, že ano. A tihle lidé jen slintají touhou něco oštemplovat. Třeba práce s barvami jim jde jedna radost... ty jsi zelený, ty jsi rudý, černý, hnědý... úplné omalovánky... ty jsou vlastně určené pro děti a tihle jsou mentálně také děti...

7 0
možnosti
RC

Fakt mě mrzí, že jste natrefila na člověka, kterého jste z počátku měla tak ráda a navíc tak jste si rozuměli. O to hůře byl strmý pád.

Příště najdete určitě někoho jiného, který třeba nebude mít i 100%ně stejný názor na Izrael jako vy, ale bude to pro vás v rámci "mezí".

Hlavně hlavu vzhůru.

4 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 17,52
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->