Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67i63ř82í 40D86a88n64i59š

21. 2. 2020 15:14

Ke konspiračním teoriím mohu říct pouze jedno. To, že nejste paranoidní, ještě neznamená, že vás nedostanou. :-)

Já osobně antisemita nejsem, například vyloženě fandím Izraeli. Ale testem, zda jsem slušný a progresivní člověk bych určitě neprošel. Kupříkladu za hlavní příčinu rostoucího antisemitismu považuji expanzi islámu, který má v dnešní převládající podobě antisemitismus vyloženě v popisu práce.

0 0
možnosti

Takže paní Šiander, mám pro Vás takovou otázku. Kam mě zařadíte když na sebe prozradím, že mám rád židy i Židy, obdivuji jejich kulturu, pracovitost, cílevědomost a žasnu jak prosperující stát vybudovali v Izraeli uprostřed pouště. A upřímně se skláním před obětmi holokaustu, obrovského zločinu, který byl spáchán na jedné skupině obyvatel.

Ale na druhé straně jsem antiislamista, antipřistěhovalec a vůbec zkratkovitou nálepkou sluníčkářů "xenofob a zaprděný čecháček". Co se mnou? Randila byste se mnou? ;-D Čistě teoreticky, kdybych se jinak až na politickou orientaci Vašeho přítele projevoval úplně stejně? :-)

---

Ale také jsem slyšela o Židech z Ústí nad Labem, kteří se strachem sledují narůstající antisemitismus v Německu, Francii, Belgii, Spojených Státech... Usínají s cestovním pasem na nočním stolku vedle své postele. Už antisemitismus totiž jednou zažili. Vědí, jak to začíná...

Zdroj: https://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745731

Mimochodem, myslíte, že za tím antisemitismem stojí takoví podobní jako ten Váš ctitel, případně drsnější varianta v podobě skinheadů?

Anebo budou nositeli novodobého antisemitismu v západní Evropě spíše přistěhovalci nebo jejich potomci s muslimskou vírou?

Ono jde taky o ten poměr - pár tisíc vypatalných skinů ku miliónům muslimů, kteří pokud by dostali mešitě "rozkaz" tak provedou protižidovský pogrom razdva. :-/

0 0
možnosti
Foto

Tak randěte se semitou a hotovo .

1 1
možnosti

Nedávno jsem v knize narazil na citát známého antisemity Henryho Forda "já jsem v žádné spiknutí nevěřil, museli mne přesvědčovat dva dny, až pak jsem jim uvěřil." Já jako libertarián věřím ve spiknutí světových bankéřů a elit, jo a ještě věřím v plochou zemi, to je spiknutí výrobců glóbusů ;-D

0 0
možnosti

Já tohle znám z druhé strany. Sympatický muž, dlouhé debaty o muzice, přírodě.

Až když došlo na společenské zřízení....vyhrocený sluníčkář, který nestrpěl ani náznakem jiný názor.

Škoda, že se společnost tak vyhrotila, a lidi, kteří by si za jiných okolností měli hodně co říct, o společné cestě ani nebudou uvažovat. Kvůli nějaké podivné vyhrocené náladě.;-(

5 0
možnosti
Foto

to znám z vlastní zkušenosti. sám jsem se divil, kolik je mezi češkami rasistek a obdivovatelek ostnatýho drátu.

0 0
možnosti

Karma, je smutné jak moc je kolem antisemitismu.I po válce soudruzi měli na ně spadeno jako na první...a o Rusku ani nemluvě...skvěle popsané v knize Na Sibiři!!!

4 0
možnosti
Foto

Když jsem byl mladý a to už je hodně dávno, taky jsme to neměli jednoduché. Pohledných děvčat bylo spousta a i chemie fungovala. Bohužel když jsem následně začal řešit co mají v hlavě, tak vztah brzy skončil. A to jsme ani neřešili politiku ani víru...

10 0
možnosti

Zasloužená karma. Také bych nedokázal chodit s antisemitkou. A je mně smutno z toho, kolik se tady v diskusi objevilo skrytých antisemitů.

5 0
možnosti

Co Vás osvítilo, že dokážete podle textu odhalovat i ty skryté osoby? Ne nesprávné názory, ale přímo skryté antisemity? Když budete vytrvalý, dotáhnete to i na ministra.

0 0
možnosti
Foto

S údivem ovšem jsem přečetl tato slova od Fedora Gala

„Fenomén židovství se pro někoho stal metaforou pro kapitalismus, útlak a nenávist.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-jedovata-houba-antisemitismus.A200214_145714_domaci_knn

A to vádí v případě kapitalismu? Je to přece synonym pro vše pozitivní na tomto světě širém

1 4
možnosti

článek je víceméně o autorčině animozitě směrem k muži, který měl na určité věci svůj názor ale chybí mi tam polemika s tím jeho názorem. Jak to tedy je? Kdo ovládá světové finance, Holywood, média, politiku?

4 16
možnosti

J36o94s90e71f 13N27o76v81á20k

17. 2. 2020 14:59

Na vaši otazku je jednoduchá odpověď: Ovládají to lidé.

15 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS