Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

hluboce se mýlíte v tom, že vesmírný výzkum lidstvu nic nepřinesl. Viz:

50 objevů, které lidstvu přinesla epocha dobývání kosmu

https://21stoleti.cz/2007/12/19/50-objevu-ktere-lidstvu-prinesla-epocha-dobyvani-kosmu/

7 0
možnosti
Foto

Dopravit milion lidí na Mars bude velice přínosné. Vždyť to je řešení pro uprchlíky a imigranty z Asie a Afriky. Musk neříká nic o tom, jestli jim tam dopraví i nějaký kyslík.

0 1
možnosti
Foto

Otázka kyslíku je jen otázkou technologie. V atmosféře Marsu je dost CO2, který se dá na kyslík rozložit. Vhodné technologie už existují ve stádiu ověřovacích prototypů.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že hlavní myšlenku článku nejlépe vystihla už dávno tahle filmová Holubova manželka: https://www.youtube.com/watch?v=pdy21vVk-Ts

Osobně jsem naopak přesvědčen, že touha po objevování a zabydlování nových prostředí je právě to, co žene lidstvo kupředu, zatímco uzavírání se do sebe (izolacionismus) vede ke stagnaci a úpadku.

4 0
možnosti
MS

Pane Bohm, vy jste hlava! GPS, komunikace, satelitní TV, meteorologické družice a spousta dalších denně používaných věcí Vám nic neříká? 8-o8-o8-o

Naopak si myslím, že Musk lidi na Mars nejspíš nedostane, protože s letem jsou spojeny principiální technické problémy. Musk je šikovný inženýr a manažer, ale není vědec schopný tyto problémy řešit.

9 0
možnosti
DT

... jen pro upřesnění - Musk není inženýr. Je nedostudovaný ekonom, má bakaláře ze soukromé univerzity, kde si bakaláře draze zaplatíte. Za peníze těch bakalářských studentů se pak platí těm opravdu dobrým studentům, které ta univerzita přetahuje z ostatních, ti na ní pak dělají master studium. Musk odešel z Pensylvánské univerzity po tom bakaláři, tedy po třech letech studia ekonomie a začal studovat kdesi v Kalifornii (?). Po dvou dnech toho nechal, a mezitím zlanařil pár opravdu chytrých spolustudentů na byznys. Musk je dobrý povídálek a byznysmen. (Ráda bořím mýty, které o sobě Musk na svých reklamních stránkách rozšiřuje...)

2 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Aktuálně připravujeme 7 denní bezplatnou výzvou "Tajemství poslední hodiny", aneb jak si nastavit cíle v životě, aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzva-posledni-hodina