Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná Vám to v ničem nepomůže, ale jiným lidem třeba ano. Ty termíny jsou s největší pravděpodobností přestřelené, ale ta rychlost jakou jeho firmy vyvíjí nové dopravní prostředky, je obdivuhodná.

Proto mu držím palce, abych se dočkal alespoň jedné výpravy lidí na Mars. Pokud to neudělá Musk, tak to v tomto půlstoletí neudělá nikdo.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Jinak: příští rok na jaře by mel být na Marsu celkem nával. Svou sondu s vozítkem plánuje letos vyslat k Marsu NASA, další ESA s Ruskem, další Čína a jednu dokonce i Arabské emiráty - i když ty jen družici.

1 0
možnosti

Pane Bohme, Musk to dokaze. Mozna ne v 2050, ale dokaze.

Otazka proc? Proc ne. Je to jen pokracovani lidske chytrosti a chtivosti. Znalosti z dosazenim Marsu se urcite vyuziji k ziskani vzacnych surovin ze satelitu mezi Jupiterem a Marsem. Jiz dnes i Japonci se snazi ziskat vzorky z asteoritu Ryugu. Podle poslednich zprav je maji a sonda se s nimi vraci po 2 a pul roku, zpet na Zem. Dalsi obohaceni lidstva.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Přesně tak. Psal jsem o tom svůj poslední blog.

0 0
možnosti
Foto

Velmi dobře, lidé jako Vy mají sedět na pr-amáti zemi a nekoukat moc vysoko. Kdyby bylo po vašem, bydlíme ještě v jeskyních a jako dopravní prostředek používáme smyk z větví, tažený volem. ;-D

1 0
možnosti

Klid. Musk nikam nepoletí. S bídou taxíkaří na oběžnou dráhu. A ani to nedělá sám od sebe, ale proto, že mu za to platí NASA, dala mu na projekt podklady a hotové vědce. On zvládl jen asi desetkrát chaoticky změnit cíle firmy, to, že nakonec mají navzdory jeho snažení raketu, není jeho přínos, ale přínos těch vzdělaných lidí, kteří pro něj pracují.

Už v roce 20064 chtěl letět na Mars, respektive chtěl tam poslat skleníky, které se automaticky rozvinou, budou v nich růst stromy a nadšeně kývat do kamer na osadníky, aby je nalákaly na cestu na Mars, kterou on pak jako uskuteční. Tolik k jeho... jak to říct... smyslu pro realitu.

3 2
možnosti

pardon... ne 20064 ale 2006

0 0
možnosti

Jen naprostý tmář a ignorant může napsat, že "Výzkum Vesmíru a jeho dobývání nepřineslo pro zlepšení života na Zemi prakticky nic".

Technologie pro výzkum vesmíru přinesly extrémně mnoho pro náš každodenní život, od suchého zipu přes bezpočet nových materiálů, elektroniky, baterií až po otevření cesty ke komunikačním možnostem ve formě mobilního telefonu.

Elon Musk není výzkumník vesmíru, je to kšeftař s klukovskými sny. Na Mars těžko někoho dostane a pokud se o to v dohledné době pokusí, bude nezodpovědně riskovat s lidskými životy.

Výzkumníci vesmíru jsou vědci, národní kosmické agentury a jejich mezinárodní spolupráce.

Kdyby všichni uvažovali jako autor, tak z těch stromů neslezeme. Je mi takových lidí upřímně líto.

8 0
možnosti

Bez nereálných cílů bychom ještě stále žili na stromech a v jeskyních. Vždycky si můžeme položit otázku, že proč investovat do technologie XY, když lidé hladoví, churaví a počet bezdomovců neklesá?

Jenže i kdybychom nalili 90% financí zeměkoule do chudých, jejich počet neklesne. Spíš se navýší. Takže lepší smysl má investovat do výzkumu, jak z téhle planety vypadnout a v případě potřeby osídlit jinou (v jiné soustavě, Mars není moc použitelný). Mezilidské hodnoty atd. se dají pěstovat i mimo peněžní soustavu. :-)

2 0
možnosti

Osídlit jinou soustavu zůstane ještě dlouho nereálným snem (který se možná ani nikdy neuskuteční).

0 0
možnosti
Foto

A proč ne?

Jedinou chybu vidím v tom, že se toho pravděpodobně nedožiji.

Uvádělo se, že každý dolar investovaný do vesmírného výzkumu se přinejmenším vrátil.

1 0
možnosti

J40a97n 60R47i68c64h33t73e46r

17. 2. 2020 10:23

"Výzkum Vesmíru a jeho dobývání nepřineslo pro zlepšení života na Zemi prakticky nic."

Píšete, že studujete šíření lásky, jednoty národů a dalších fajn věcí. Vy k tomu nepoužíváte internet? Telefon? Vy nepíšete na počítači obsahujícím čipy?

Švec by se měl držet svého kopyta. Studujte tedy šíření lásky a pak ji šiřte, ale neplácejte nesmysly. Přinejmenším do doby, než pochopíte některé naprosto základní věci (pokud chcete, můj synek, t. č. na základní škole, Vám v tomto oboru leccos rád vysvětlí).

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS