Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jednou nastrouhal a zkonzumoval najednou tři nebo čtyři oříšky. Žádné extra stavy z toho nebyly, spíš nepříjemný dojezd:-)

0 0
možnosti

J72a44n 43H72u78r48k62a

20. 2. 2020 11:28

ha...tak proto přestože nesnáším kafčo v jakékoliv podobě a chci se zbavit alergie a bolesti hlavy přidávám vanilku a muškát do Turka abych byl schopen ten patok vypít já bloud myslel že přebíjím vůni a přitom jsem obyčejný feťák;-DR^ mušk.oříšek na špičku nože používám při potížích žaludku...místo endiaronu hezký článek a den jadýrka jablek cyankáli bude příště? aneb vznik života ...

0 0
možnosti

Nezkoušel jste ochutit kávičku (to je jedno jestli turka nebo překapávanou) špetkou mletého kardamomu? Začne chutnat jinak. :-) Samosebou chce to dobře na středně jemno namletou kávu. Mě nejvíc chutná Havajský ořech, ale je děsně drahý, a tak si kupuji jen když vyhlásí sleva a tedy si ho schovávám na sváteční chvíle. Anebo když mi jdou nervy šejdrem. Mimochodem, když je ta kávička příjemně teplá, zkuste si k ní dát po jedné maliny. Lidl prodává čerstvé a krabička mi vychází na 4 kávičky. ;-D Připadám si teď jak Maruška, co se vrací od 12 měsíčků. :-)

1 0
možnosti
Foto

no...budu se desinfikovat raději stejně jako doposud:-)

0 0
možnosti

Vida, nenapadly by mne halucinogenní účinky Dano. A to oříšek používám. Asi nejvíc do tvarohu do koláčů a lineckého štrůdlu. Samozřejmě, že ho naškrábu na tom maličkém struhadélku jen trošku, je hodně aromatický, ale tvaroh je s ním jedinečný. Pokud dám do tvarohu oříšek, už nestrouhám citronovou kůru - zajímavé, ale hořkne. No nic, díky za předpis - podle Hildegardy to vyzkouším. Nevypadá to špatně. A nebojte, dám pozor na halucinogeny.;-D

2 0
možnosti

J88a61n 81H66u88r97k81a

20. 2. 2020 11:33

a přidáteli anýz to teprve si chuťové a smyslové pohárky přijdou na své....máslové anýzky spojené tvarohem či jinou hmotou jsem učil děti již kolem čtvrtého rokuR^

0 0
možnosti
Foto

J61a63n43a 31M34a37j71o39v77á

17. 2. 2020 20:37

Jaj, mně muškátový oříšek nechutná. Mám být smutná? Asi radši ne :-). Díky za článek :-).

0 0
možnosti
Foto

I57v22a11n 20M97a16r20e13k

17. 2. 2020 20:30

. . . . ."Dobře naladit, nebo otrávit?" . . . .Dík za blog p.Tenzler. Trochu odbočím, když dovolíte? Otrávit se dá i obyčejnými švestkami. Na podzim jsem každý den při venčení psa chodil okolo švestkového sadu. Protože byla nadúroda švestek, rozhodl jsem se , že se na zimu "nadopuji" vitamíny ze švestek. Snědl jsem jich opravdu požehnané množství. Ale po 14 dnech mi počaly trnout nohy, nepravidelně bušit srdce , hrozila mi srdeční fibrilace atd. Moje lékařka mě poslala na krev. K jejímu zděšení zjistila, že mám drasticky překročenou hladinu draslíku v krvi tak , že ohrožuje můj život. Po kratší debatě vysledovala pravou příčinu - švestky, které obsahují nadměrné množství právě tohoto prvku. Tak ale, je pravda, že krom uvedených problémů švestky i ve velkém množství opojný účinek nemají, ale toho se jejich zkvašením, následnou destilací a poté konzumací výsledného produktu dá velmi snadno dosáhnout.. . . . . . Mějte se hezky a karma. R^

2 0
možnosti

Ještě nebezpečnější jsou švestková jádra v peckách. Ale i tady je to jako u toho oříšku, v malém množství báječně ochucují náplně do košíčků. Každý podzim si vyloupám jádra ze švestek, ze kterých připravuji dva plechy koláčů - to je tak akorát, ony jsou tenké - a pak, když jsou usušené je utluču v hmoždíři a přidávám do ořechové náplně košíčků na vánoce. Ozvláštní chuť a jsou moc dobré, ale v kuchařkách je u nich varování - neužívat velká množství. Nikdy mi ale po dvou plechách nic nebylo - možná proto, že košíčků bylo dost pro pět lidí k svátkům a nesnědly se naráz. To mně napadlo až teď.:-)

2 0
možnosti

Muškátový květ používám do polévek - brokolicová, pórková, květáková, občas do játrové nádivky.

2 0
možnosti

R^ To si budu pamatovat, díky za tip. R^ Mějte krásný den, Mileno a díky za návštěvu blogu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Tento článek je zde jak na zavolanou! S muškátovým oříškem jsem bojovala před pěti dny. Usmyslila jsem si totiž uvařit karlovarský knedlík. Projíždím recepty na netu a co čert nechtěl, všechny recepty hlásají špetičku muškátového oříšku! Nabyla jsem dojmu, že bez něho knedlík uvařit nelze, a tak jsem muže pověřila nezvyklým úkolem. Sežeň muškátový oříšek, jestli chceš jíst. Nedoufala jsem v úspěch, protože on nemá chození po supermarketech vůbec rád. Leč povedlo se, za půl hodinky už na mě mával sáčkem mletého muškátového ořechu od Kotányi a já mohla dovařit oběd. Po něm jsme měli dobrou náladu a já díky Vám už vím, proč.

1 0
možnosti

R^:-) Bravo! Do knedlíků je nedávám, ale věřím, že je to dobré. Má to takovou příchuť. Příště to zkusím. R^

... že bych udělala novou vánoční kreaci? Linecké s nadstavbou pro hezké večery? :-)

Krásný den, Jarmilo, mějte se hezky. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS