Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

No, obecně snad souhlasil lze, ale ...

1.) Steak z Argentinského býčka je moc a moc dobrý.

2.) Německo si likviduje automobilky samo, na to nepotřebuje Trumpa.

3.) S vožením jídla začali již Angličané, máslo z Nového Zélandu a Australské jehněčí je normální už sto let. Pokud by toho nebylo, tak co by sakra se svou produkcí masa a mléka měli dělat Argentinští, Australští a Novozélandští farmáři? Měli by to vylévat do oceánu? A jedna loď má výtlak desetitisíce tun, takže emise dopravy na čtvrtkilový steak jsou hodně blízko nule. (Vím, že stokrát nic umořilo osla).

Abych výše uvedené dokladoval, přikládám báseň geniálního Kiplinga starou více než 100 let v překladu Otokara Fishera

VELIKÉ LODI

(1914-1918)

1 0
možnosti
PN

Proč chcete zas vyplout, vy veliké lodi, s tím anglickým uhlím tam na vodní step ?

"My pro maso plujem ti, pro sýr a jabka, my přivezem vejce a máslo i chléb." A kam pro to jedete, velké vy lodi, a kam, až mi zmizíte, zprávu vám dám ?

"My na Quebec plujem, my před Honkong plujem, piš na Nový Zéland, piš do Bombay nám." A když se co stane, vy veliké lodi, a zkázou-li bude Vám cizí ten kraj ? "Pak nebudeš snídat jam ani kávu, pak nebude suchar a nebude čaj."

Tak vám vymodlím slunko, vy veliké lodi, hru modravých vlnek a od vichru klid.

"Nech si vánek a vlnky! My veliké lodi jsme železné vespod, máme z ocele kryt."

Tak vám zbuduji maják, vy veliké lodi, a řidiče přidám, kde jsou bradla i tes.

"Ach, řidičů máme jak o posvícení, a průplav je světlý, jak byl by tam ples."

Tedy cože vám smím, vy veliké lodi, co na pomoc vyslat a do kterých míst ?

"Vyšli koráby na stráž tam do oceánů, ať nás nestíhá nikdo, když nesem ti jíst;

neboť kýta, již krájíš, a chléb, který lámeš, a všechno, co musíš, a všechno, co rád, co den my ti vezem, my veliké lodi, a kdyby nás lapili, hladem bys pád!"

2 0
možnosti
KP

Takže velkolod, která je obvykle poháněná mazutem je bez emisí. To se Vám tedy povedlo přelstít základní fyzikální zákony. To je na Nobelovu cenu za fyziku.

1 0
možnosti
PN

Uhlíková stopa přepočtená na čtvrtkilový argentinský steak je mizivá, to mi nikdo nevymluví. Kde jsou limity? Zakážete dovoz pomerančů, banánů a mandarinek? Lidi mohou žrát jabka z Litoměřic. Ale jak se ta jabka dostanou z Litoměřic do Prahy? Teleportací? O co je horší je vozit přes ČR než přes oceán? Větší vzdálenost, ale při obrovském objemu toho, co se na loď vejde mám pochybnosti, jestli doprava přes Atlantik na kilo nákladu nevypustí třeba méně CO2 než náklaďák na totéž kilo na sto kiláků.

To vožení z Argentiny a USA má podle mne jiná rizika než pitomé CO2. Pokud bude bída, tak přežijeme na soběstačnosti, ale pokud soběstační nebudeme tak bude problém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik