Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K nápadu převážet zboží systémem "různě sem a tam" po celém světě - je možné doplnit, že třeba v bývalé ČSSR se pouze kvůli tomu, aby zde byli zaměstnáni všichni řidiči nákladních aut, převážel říční písek. Z Labe v Děčíně na Slovensko a z Dunaje v Bratislavě naopak do Čech..! 8-o.

A ke vtipu Standy Nováka mohu doplnit. Jde babička v roce 1979 po ulici a ptá se soudruha SNB, kde je obchodní dům Globál?? Příslušník se ptá, jak na to přišla a babička odpovídá. "Nó, soudruh Husák nedávno v rádiu přece říkal, že v globále se u nás dostane úplně všechno"...!! ;-)

5 1
možnosti
KP

Obávám se pane Šindeláři, že nejste na světě tak dlouho, abyste si pamatoval na tzv rajonizaci, která právě vedla k maximálnímu využití zdrojů v určitem rajonu, tak aby bylo zamezeno zbytečným přepravám. Někdy to bylo ke vzteku, kupovat jen gumové rohlíky z místní pekárny a pít splaškové pivp z místního pivovaru. Nyní si můžete všude koupit zboží z druhého konce světa , kde transport pro zelenou poliku nevadl a na druhé straně budete platit jak mourovatý za zelenou elektřinu.

1 0
možnosti
MR

No vidíte, doteď jsem žil v bludu, že Trikolóra se staví do pozice pravicové strany. Děkuji za Vaši informaci o tom, že to ve skutečnosti nejspíše není pravda.

3 6
možnosti
Foto

a vy nevidíte strategii?)) Vy tomuhle chytrému tahu nerozumíte?

tohle už je druhá dáma, která postupuje přesně tímhle způsobem:)) jak ve fázi á- získat pozici:))

0 0
možnosti
Foto

Vy jste splantala neuvěřitelnou demagogii. Jinak USA a Čína dne 15. 1. 2020 podepsala obchodní dohodu, která má snížit americký obchodní deficit, který v roce 2018 činil 419 miliard dolarů. Z pohledu Číňanů pak udržet významné odbytiště. Obchodní dohoda napravuje minulé křivdy a zajistí ekonomickou spravedlnost a bezpečnost pro americké pracující, zemědělce a rodiny.

2 4
možnosti
Foto

Nekritizujte,v Trikoloře jsou jistě samí odborníci...;-)Slečna vystudovala filosofickou fakultu a tak jistě rozumí tomu co píše....

3 7
možnosti
SN

:-)........snesla se na Vás, paní autorko, vlna kritiky, u mně souhlas! Nikdo zaručí, že to nebude maso nadopované růstovými hormony a antibiotiky! Peníze otevírají cestu pro všechno, i úředníci jsou úplatní!

U nás se zemědělství postupně zlikvidovalo, kdysi jsme maso vyváželi, dnes polovinu dovážíme. A, že kvalita je leckdy problematická, viz minulé dovozy z Polska! Ještě nám bylo bylo vyhrožováno, že to musíme odebírat! R^R^R^!!

11 3
možnosti
Foto

Pamatuji, že jsme byli v potravinách soběstační. Cha, cha. Nebylo maso, protože jsme nebyli schopní dodat tolik masa, kolik trh žádal. Peníze na dovoz masa nebyly a tak se zavedly bezmasé čtvrtky. Jinak v době komunismu 40 procent potravin bylo dovezeno z kapitalistických zemí a dovoz potravin činil 3, 74 miliardy korun. Jenže valuty vysychaly a hrozilo, že bude nutné dovoz zastavit a tak se přišlo na chemii. Do krmiv byla nově přidávána antibiotika a masokostní moučka, na pole byly vysypány desítky tisíc tun umělých hnojiv a jedovatých postřiků k hubení plevele nebo škůdců. To se odrazilo na zdraví obyvatel. Pak se přistoupilo na šizení kvality potravin. Tak potravinářské podniky na pokyn „strany a vlády“ šidily na surovinách. U pečiva a cukrovinek poklesl podíl tuku z 28 na 13 %, u listového těsta z 28 na 20 %), masné výrobky byly nastavovány vaječnou melanží nebo moukou a mléčné výrobky byly ve velkém „křtěny“ vodou, takže jejich kvalita klesla na nejnižší úroveň v Evropě. Československé konzumní mléko mělo kvůli tomu v roce 1962 nejprve 2 % tuku a od roku 1963 dokonce jenom 1,8 %, zatímco rakouské mělo 3,6 %, belgické 3,2 %, dánské 3,8 %, západoněmecké, francouzské, holandské nebo švédské 3 % tuku. Poláci produkovali konzumní mléko s obsahem 2,5 % a 3,2 %. Dokonce i v Sovětském svazu se obsah tuku v mléce pohyboval kolem 3,3 procent. Také ředění másla vodou (čs. máslo obsahovalo až 22 % vody, zatímco ve většině evropských zemí máslo obsahovalo max. 16 % vody. To přinášelo problémy spotřebitelům při vaření a obchodníkům při skladování, protože ošizené produkty nejenom hůře chutnaly, ale také se podstatně rychleji kazily a tak dál.

Pramen :Národní archiv, f. Archiv ÚV KSČ 1945-1989

7 3
možnosti

"Nepřijímejme proto nesmyslné evropské rádoby ekologické normy, kvóty a omezení."

Poté, co váš guru Václav Klaus st. podepsal Lisabonskou smlouvu, je něco takového dost problematické.:-P

0 4
možnosti
PN

No, obecně snad souhlasil lze, ale ...

1.) Steak z Argentinského býčka je moc a moc dobrý.

2.) Německo si likviduje automobilky samo, na to nepotřebuje Trumpa.

3.) S vožením jídla začali již Angličané, máslo z Nového Zélandu a Australské jehněčí je normální už sto let. Pokud by toho nebylo, tak co by sakra se svou produkcí masa a mléka měli dělat Argentinští, Australští a Novozélandští farmáři? Měli by to vylévat do oceánu? A jedna loď má výtlak desetitisíce tun, takže emise dopravy na čtvrtkilový steak jsou hodně blízko nule. (Vím, že stokrát nic umořilo osla).

Abych výše uvedené dokladoval, přikládám báseň geniálního Kiplinga starou více než 100 let v překladu Otokara Fishera

VELIKÉ LODI

(1914-1918)

1 0
možnosti
PN

Proč chcete zas vyplout, vy veliké lodi, s tím anglickým uhlím tam na vodní step ?

"My pro maso plujem ti, pro sýr a jabka, my přivezem vejce a máslo i chléb." A kam pro to jedete, velké vy lodi, a kam, až mi zmizíte, zprávu vám dám ?

"My na Quebec plujem, my před Honkong plujem, piš na Nový Zéland, piš do Bombay nám." A když se co stane, vy veliké lodi, a zkázou-li bude Vám cizí ten kraj ? "Pak nebudeš snídat jam ani kávu, pak nebude suchar a nebude čaj."

Tak vám vymodlím slunko, vy veliké lodi, hru modravých vlnek a od vichru klid.

"Nech si vánek a vlnky! My veliké lodi jsme železné vespod, máme z ocele kryt."

Tak vám zbuduji maják, vy veliké lodi, a řidiče přidám, kde jsou bradla i tes.

"Ach, řidičů máme jak o posvícení, a průplav je světlý, jak byl by tam ples."

Tedy cože vám smím, vy veliké lodi, co na pomoc vyslat a do kterých míst ?

"Vyšli koráby na stráž tam do oceánů, ať nás nestíhá nikdo, když nesem ti jíst;

neboť kýta, již krájíš, a chléb, který lámeš, a všechno, co musíš, a všechno, co rád, co den my ti vezem, my veliké lodi, a kdyby nás lapili, hladem bys pád!"

2 0
možnosti
Foto

Krásně kecáte. Ono to zní takhle " Evropská unie a Spojené státy americké v brzké době podepíší dohodu revidující fungování stávajícího obchodního režimu zajišťujícího autonomní celní kvóty pro dovoz vysoce jakostního hovězího masa do EU. Tím se vyřeší dlouhotrvající spor v rámci Světové obchodní organizace (WTO) na toto téma.Rada dnes přijala rozhodnutí o podpisu dohody mezi EU a Spojenými státy americkými o přidělení podílu na celní kvótě pro vysoce jakostní hovězí maso Spojeným státům podle takzvaného memoranda o porozumění – uzavřeného v roce 2009 a revidovaného v roce 2014 – ohledně dovozu hovězího masa ze zvířat, jimž se nepodávaly určité růstové hormony, a ohledně vyšších cel, která Spojené státy uplatňují na některé produkty Evropské unie.Díky nové dohodě zůstane stávající kvóta beze změny, avšak 35 000 tun z celkového objemu 45 000 tun bude vyhrazeno Spojeným státům a postupně zaváděno během období 7 let. Celní kvóta se bude i nadále vztahovat pouze na produkty, které jsou v souladu s přísnými normami EU v oblasti bezpečnosti potravin a zdraví."RvRvRv

3 4
možnosti
IB

I80v95o 31B67o96u32š68e

17. 2. 2020 12:48

Na faktech nezalezi. Slo o to napsat neco proti EU. To vite, Trikolora.

1 6
možnosti
Foto

Maso musí být označeno zemí původu a každý si může vybrat co si koupí.Vám někdo něco vnucuje? Mnoho lidí mění své stravovací návyky a nikdo je k tomu nenutí .My u nás v rodině například maso omezujeme, hovězí nejíme a nemám pocit, že by mi nám ho někdo nutil. Zakládající členky Trikolory by snad mohla aktuálně komentovat situací v "hnutí",kdy Vás opustil jedem z místopředsedů. O této "nepříjemnosti" se ovšem mlčí....stranický úkol se tohoto tématu asi netýká....;-)

4 9
možnosti
IB

I39v57o 42B70o52u34š54e

17. 2. 2020 9:17

Nase ekologicke zemedelstvi zachranme odmitnutim ekologickych norem...... :-)

3 4
možnosti
Foto

Steak v Americe neměl chuťovou konkurenci. Jsem tomu rád, jestli se dostane i k nám.

5 7
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3973x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik