Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J87o44s21e14f 90P63o93t97r

16. 2. 2020 21:29

Pane Šimeček,

já jsem přesvědčený, že existuje tajemné království, kde spí zakletá Šípková Růženka. Neměl byste nějakou vizi jak se do toho království dostat a Růženku probudit?

0 0
možnosti
JL

To mi připomíná komunistické vize zářných zítřků. Realita je vždy trochu jinde, než naše fantazie..Například lety do vesmíru - před 50 roky si mysleli fantastové, že dnes budem žít na Měsíce, Marsu a snad v celé sluneční soustavě...realitu vidíme. Například 100 miliard lidí na Planetě - ano, ale pak by asi byly všude města, lidi, silnice, nějaké výrobny a všude by jezdily auta a lítaly letadla. Čili jeden velký katastrofický blázinec. Je potřeba počítat s lidskou duší a psychikou. Ta potřebuje přirozený svět. Jinak vznikne nějaký matrixový mutant.

1 0
možnosti
Foto

Vývoj nejde lineárně, v roce 1941 by si taky nikdo nepomyslel, co bude za 20 let, že třeba Američani přistanou na Měsíci. V roce 1900 jsme neuměli ani létat a lidé to považovali za nemožné a za 60 let přistáváme na Měsíci, to v rámci jednoho lidského života. Píšu, že by bylo možné uživit 100 mld lidí, byl to jenom příklad, protože tolik lidí zde stejně nikdy asi nebude... V Praze žije na 500 km2 1,3 mil (reálně skoro 2mil) a rozhodně nelze říci, že by to bylo extrémně přehuštěné území, kde by lidí šíleli. Psal jsem to v článku, nesmíte se na to koukat optikou dnešního světa, viz. že by všude byly auta a letadla, to je jako někomu říct před 150 lety o dnešních objemech přeprav a on by se divil, kam by se vešlo tolik koní. Není to náčrt zářných zítřků, protože realita bude asi jiná, ale možné to je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,48
  • Průměrná čtenost 1757x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik