Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Filipe, chápu Vás, ale jako zákazníkovi mi tato situace vyhovuje....

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, mě který potřebuje prodávat jídlo ale také :-) novou podobu hospod nekritizuji, jen konstatuji :) Díky za návštěvu...

0 0
možnosti
Foto

Mě osobně je trochu líto, že zmizela móda pivní desítky. Hodně hospod dnes nabízí jedenáctku jako minimum. A ty malé pivovary, aby pivo mělo trochu pitelnou chuť, vyrábějí minimálně dvanáctistupňová piva.

Je to asi můj problém, ale já mám rychlou žízeň. Když mě jednou týdně manželka pustí do hospody, vypiju za večer 8 až 10 piv. A je dost rozdíl jestli to je jen desítka, nebo pivo více stupňové.

Nedávno jsem byl na srazu s průmyslovkou. Točili tam pouze pivo, dvanáctku, nějakého malého noname pivovaru. Na chuť bylo trochu sladké, ale jinak šlo. Vypil jsem svých osm piv a celou noc jsem trpěl s křečema v břiše s nohama zaťatých v pěsti.

Na druhou stranu minulý rok jsem byl s rodinou na dovolené v kempu u Plzně. Tak dobrej gambáč desítku, jsem nikde jinde po republice nepil. Ve většině hospod republiky je gambáč spíš podřadný pivo. Ale v tý Plzni jsem nenašel výčep kde by měli špatný pivo. A snad všechny plzeňské výčepy patrioticky točili pouze plzeňské pivo (Urquell / Gambirnus). Plzeň je vůbec krásný město a nejen kvůli pivu. Byla to krásná dovolená. V

1 0
možnosti

Malé pivovary vyrábějí minimálně dvanáctky? Tak to si dovolím říci, že je možná nějaký lokální problém ve Vašem bydlišti, protože podle mých zkušeností se desítky dostanou běžně. A kdyby malý pivovar nedělal destíku, pak alespoň jedenáctku dělá určitě. Myslím že se opravdu málokdy stává, že by začínal až dvanáctkou.

0 0
možnosti

Prilis nechapu, proc nazyvate monipivovary modou, kdyz tady funguji uz minimalne 10 az 15 let. Moda je obvykle jen kratkodoba zalezitost. Pravda je, ze nektera piva z minipivovaru jsou horsi i nez prumyslova, ale v eamci objektivity byste mel rict, ze mnoho minipivovarskych piv je jednoznacne lepsichba chutnejsich. A tezka piva, pokud jimi myslite patnactky a vyse, nejsou na celovecerni poijeni delana, jsou na chut, kdy prijdou vhod jako laskomina v celovecernim programu, treba ve dvou kouscich.

1 0
možnosti

Poslednich 7 let piju zasadne piva z minipivovaru a musim rict, ze minipivovar rozhodne neni nejaka svata zaruka kvality. Jsou pivovary jejichz piva mi z 90 % vubec nechutnaji a jine, ktere jsou pro me az na vyjimky jednotlivych sarzi zase naprosty prumer, co se da vypit, ale kdyz je cokoliv jineho, tak si to nedam. A nebo taky muze mit sladek jine chute a to, co mu prijde dobre, neprijde dobre mne...

Velky pivovar ma navic vyhodu v tom, ze je vsechno zautomatizovane a kazda varka je +/- stejna, zatimco v minipivovaru se casteji stava, ze se nejaka varka nevyvede (tim nemyslim, ze je pivo zkazene, ale objevi se vice ci mene zavazne senzoricke vady, nebo proste chutna "jinak" nez by melo)... Bohuzel ji i tak vetsinou poslou dal, protoze to jsou ztraty, ktere si muze malokdo dovolit. Uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem takhle sel na sve oblibene pivo z nejmenovaneho minipivovaru a nemohl ho ani dopit, jak bylo "divne".

0 0
možnosti

KarmaR^ i když asi i to levné láhvové má také svůj vliv, tak jak říkáte pořád je prostor, jak tomu čelit a co já chodím do svých oblíbených, tak radši zamlouvám stůl dopředu, jelikož tam často bývá plno.

1 0
možnosti

I35v52a30n 28M82i75n51á72ř

16. 2. 2020 15:31

Nikdy jsem nepochopil, proč by kuřáci nemohli mít ve svém okolí nějakou tu hospůdku, kde by si mohli k pivu zapálit. Dnes, kdy jsou až ostentativně ochraňovány veškeré menšiny - nikomu nevadí, že kuřáci jsou vytlačeni až na samý okraj společnosti. ... "Jsem nekuřák".

4 1
možnosti
Foto

Je to tak, díky za návštěvu :-)

0 0
možnosti

No, hospodám spíš kope hrob doba. Za socíku a krátce po socíku hospody živili štamgasti, co každý den dali několik piv a ráno normálně vstali a šli do práce. I třeba klidně jako traktoristi nebo řidiči vysokozdvižných vozíků nebo jeřábníci a podobní. To dnes pominulo, protože tito lidí by dnes tak druhý měsíc v práci nadýchalí, bo trubičky a indikátory na alkohol jsou dnes levné a šli by na ulici. A díky vzhledu daného dlouhodobými návštěvami hospod by se dnes už jen velmi těžko dostávali přes 25 leté personalistky k jiné práci.

Pominula už i další početná skupina, která dříve živila hospody a sice nezaměstnaní a trvalí brigádníci na krátkodobých jobech, stejně tak jako ve vyloučených oblastech lidi dlouhodobě na sociálních dávkách. Tito lidi už hodně vymřeli, případně se sociální dávky v absolutní hodnotě snížily tolik, že se to už nedá.

Hospody dnes živí hlavně turisté, potom "sváteční "štamgasti, kteří přijdou do hospody zapařit jednou za čas. A těch je o hodně míň, což znamená méně hospod a jednak vyžadují vyšší kvalitu a menší kvantitu.

2 1
možnosti

na západě stojí v restauraci pivo mnohonásobně více než když hoo koupíte v Aldi v plechovce nebo láhvi

1 0
možnosti

To je sna d jasné....práce začíná být strašně drahá jako na západě...restaurace musí z něčeho žít...to není jako za komunismus, kdy bylo pivo ale i jídlo stejně levné, když to člověk koupil v obchodě či restauraci....šel jsem nedávno do pandy, taková čínsko-vietnamská kuchně, stekjné menu před rokem 130 kč, dnes 230 kč, za komunistů max. 15 korun

1 1
možnosti

restaurace se stává luxusem jako na západě, snad jen tzv. polední menu pro pracující se snaží být levnější ale už to taky zvedají

1 1
možnosti
Foto

Filipe, Plzeňáky jsem důkladně poznal v libereckém učilišti, od jisté doby se už ve zralém věku jednou za rok sejdeme v nějaké hospůdce na kus žvance, pivko a pokec. Tobě R^R^:-):-)

0 0
možnosti

HNYK- to je “kapacita”

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS