Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otřesné čtení! Zajímal by mne IQ obou rodičů...

1 0
možnosti
Foto

Myslim ze zde proste zafunguje evolucni tlak - jejich deti nebudou v zivote prilis uspesne a tento mem/zpusbo zivota se nebude dale sirit. Proste evoluce si s neperspektivnimi strategiemi poradi ...

3 0
možnosti
Foto

J92a28n20a 13M74a77j12o86v27á

19. 2. 2020 11:41

Kateřino, já na to nějak nemám co říci...

jen poděkovat za informování a přidat hlubokosklon.

2 0
možnosti
Foto

R34a14d73e77k 44H11a77m64p72l

18. 2. 2020 16:19

Ne že v něčem. Onen lékař měl naprostou pravdu. Alternativní matky (nejen matky, raději to rozšiřme na lidi) nemám rád (a to nejsem lékař). Ona alternativita totiž bohužel s sebou nese i velmi vysokou míru všeobjímajícího fanatismu a ten je vždy špatný, ať se týká čehokoliv. Ale říkám si, ať si každý dělá co chce, ovšem jen potud, pokud svým chováním minimálně neohrozí, ale spíše se mi chce napsat neomezí, někoho jiného i kdyby se to mělo týkat jeho dítěte (tím hůře, pokud se samo nemůže rozhodnout a alternativní rodič za něj rozhoduje. A pokud se to zvrtne, musí za to nést plnou odpovědnost, což se bohužel většinou také neděje, protože to pak odnese okolí těchto alternativních jedinců. Osobně si myslím, že by mnohé alternativní vzorce chování měly být posuzovány jako obecné ohrožení se všemi důsledky z toho plynoucími (i s tím vědomím, že definovat alternativní chování je někdy obtížné, i když ne nemožné). Typicky se to týká odmítání očkování, vegetariánství (o veganství snad ani není třeba mluvit - zejména u dětí), domácích porodů a podobně.

3 2
možnosti
Foto

Dobrý den, zdravím všechny diskutující. Náplň uplynulých dní mi nedovolila zapojit se dříve, což mě mrzí. Jako nejschůdnější řešení hromadné reakce mi nyní přišlo dopsat k článku dodatek, ve kterém jsem shrnula vše podstatné. Najdete ho ve formě PS, a to pod poslední větou v blogu. Pro jistotu přidávám i sem do diskuse, snad budou zodpovězeny všechny nejasnosti:

1) Nejde o převzatý příběh z USA, ve kterém prý nemoci dětí způsobila genetická vada. Závažná zdravotní postižení Adama plynula prokazatelně z naprosto nevhodné stravy, která mu byla rodiči poskytována.

2) Rodina je skutečná, příběh je reálný. Vše se skutečně odehrálo, a to v ČR. Byla jsem toho svědkem přímo na oddělení, kde hospitalisace probíhala. Taktéž jsem se účastnila odborného kongresu, kde byla tato kazuistika prezentována pediatrům paní asistentkou Ťoukálkovou, které bych tímto chtěla velmi poděkovat za poskytnuté materiály, díky kterým jsem mohla sepsat tento blog. Mým cílem bylo(a je) seznámit s raritními případy v mém oboru (dětské lékařství) širokou veřejnost.

3) Veganství praktikovali rodiče, kozím mlékem krmili děti. Velmi mě mrzí chyba v jedné z vět v blogu, díky které vznikly dohady. Některými čtenáři byl díky tomu dokonce zpochybněn celý článek. Omlouvám se za to. Má formulace byla špatná, větu jsem v blogu upravila tak, aby bylo vše zřejmé.

7 0
možnosti

P43e20t97r 63M29r11k89v77a

16. 2. 2020 18:10

Vegan pije mléko?

1 0
možnosti

Tohle presne - posahani alternativci a superprotektivni rodice ( dalsi “bozi” kategorie ) - byly duvody proc jsem odmitl karieru pediatra, proste dite rukojimi. A to v te dobe internet zacinal, dnes to musi byt peklo na n-tou

4 0
možnosti
Foto

potvrzuji, někdy je to peklo:-(

0 0
možnosti

Divím se, že na tento případ nenaskočila policie. Šlo o evidentní týrání svěřené osoby. Kdyby šlo o podvyživená hospodářská zvířata, byly by toho plné noviny.

10 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti

Zalezi jaky dite, jsou deti kterem se to muze libit, ale casto to tak v rodinach chodi... ten kdo vyroste v mega meste, touzi po pralese. Ten kdo vyroste v pralese pak ma tendenci jit do mesta :-)

0 0
možnosti

Kateřino, díky za tento opět užitečný blog. Ale přiznám se, že poprvé vůbec nevím co napsat. Tedy něco, co se dá publikovat. Tyhle rádoby rodiče, to je děs.

Těch "lesních rodin" je asi povícero. Možná na ně hned tak někdo nepřijde, když chodí mezi lidi sporadicky. Tato paní asi vše absolvovala sama bez lékařů, když rodila doma. No, je mi jedno, kdo si žije jaký život, pokud tím nikomu neubližuje. A otřesný je, když máma ubližuje svému bezbrannému dítěti. To bych se snad prala.

9 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS